icon

Mala som extra zlý deň v práci

25. apr 2023

Ahojte, rada by som si vypočula vás názor. Hoci sme veľká firma, v priamom tíme sme len 2 kolegyne a nás šéf. Vo väčšom tíme je kolegyňa neobľúbena, lebo otrasne jedna s ľuďmi, ale nikto okrem mňa s ňou tak priamo nemusí spolupracovať. Doteraz to išlo dobre, hlavne preto, že žije v meste vzdialenom 4 hodiny a pracujeme spolu len online. Teraz rušia korona opatrenia a musí raz za mesiac dôjsť do našeho mesta. Bola tu v pondelok a dnes. Stretnutie v pondelok iba my dve bolo také neutrálne, samozrejme som bola rada, keď skončilo. Dnes sme mali stretnutie my 2, šéf a praktikant. Vybalila na mňa, ze v jednom dokumente prečo je také číslo ako je - urobila som chybu, našla ju a podelila sa o to rovno s ostatnými. Inak to je tuším prvá chyba, ale čo už, stalo sa.
Ďalšia vec: keď jedna chce dovolenku, druha ju musí zastupovať a ona ma zasadne nikdy nechce zastupovať. Budú 2 také predĺžené víkendy a ona si chce zobrať oba voľno. Navrhla som jej, nech si to rozdelíme, každá jeden. Nič na to nepodpísala a rovno to vytiahla, že ako vyriešime túto situáciu a mne to bolo také trapné, že takéto s prepáčením debiliny musíme riešiť so šéfom. Šéf nemá rad konflikt a nakoniec ju bude zastupovať on. Normálne za tu hodinu vysala zo mňa energiu a chuť do práce a ešte som aj zo seba nepríjemne prekvapená, že ma tieto blbosti rozhodili. Nič také som nerobila, ale bolo to vidno.
Zajtra kasa už bude studena, ale ak ma niekto chuť potešiť ma trochu dnes milým slovom, bolo by to fajn. Bola by som rada, keby ma taká situácia nabudúce nechala úplne v pokoji

deti95060810
25. apr 2023

prečo si troška nezabojovala o ten jeden víkend.... ja by som sa aj pohádala, však nemôže byť stále po jej...

autor
25. apr 2023

@deti95060810 chcela som v podstate iba 1 z tých dlhších víkendov, aby mi ostala dovolenka. A aj mám 1 lebo nás obe bude v ten den zastupovať šéf. V podstate sa to vyriešilo ok z hľadiska voľna. Druhý zastupujem ja ju. Mne išlo o to, že som si doteraz myslela, že sa dokážeme dohodnúť my dve a najst fér riešenie. Ta viera v dobrú spoluprácu pre mňa dnes trochu zhasla

eeffka
25. apr 2023

Ked nema sef rad konflikty nech robi on, nie si platena za vedenie timu, ste rovnocenne ... to si musi vyriesit on. A ze je pizda.. nuz co uz, musis robit a tym co je k dispozicii.

deti95060810
25. apr 2023

ja som to úplne pochopila, len kolegyňa vyzerá ako "najšikovnejšia na svete" tak ja by som jej neustupovala vôbec...

matilda1990
25. apr 2023

Ja by som na tvojom mieste tiež trošku bojovala, lebo takýmto štýlom si bude pani myslieť, že to ako sa správa je v poriadku a hlavne,že môže. Ale nemôže.

autor
25. apr 2023

@eeffka on nebude riešiť nič. No čo už. Myslím, že sa s tým nedá veľa robit, iba na sebe popracovať, aby sa ma táto situácia nejako nedotýkala a tie 2 dni za mesiac prežila

autor
25. apr 2023

@matilda1990 Máte pravdu. Keďže je moja jediná taká priama kolegyňa, tak som veľmi dúfala, že budeme mať dobrý vzťah. Toto bolo také precitnutie. Prišlo mi to dnes aj ľúto, keď vidím iný tím, ako spolu chodia na večere a sú kamaráti a my sa ledva tolerujeme. včera ma prizvali na večeru a sme sa skvelo nasmiali. Ten rozdiel v tímovej atmosfére nemôže byt ani väčší

h2
25. apr 2023

Čakala som, čo také hrozné sa ti prihodilo a ono to vôbec nie je také zlé. Ty máš možno teraz zlý pocit, ale už zajtra sa na to budeš pozerať úplne ináč. Pusť to z hlavy, sú to len prkotiny. Napusti si vaňu, alebo si choď zabehať, alebo si pozri nejaký dobrý film a zabudni na to.

luccija
25. apr 2023

Tak asi pre niečo je neoblubena v tom väčšom time a dnes si to zistila na vl.kozi.Nemaluj si to na ružovo na obedy budeš chodiť s inými v každej práci sa nájde jeden, ak nie viac takýchto ľudí.
2 dní pretrpis si predstav, že by si takú mala denne v kancelárii.

jana_eyre_2
25. apr 2023

Hlavne sa asi nehodí šéf na svoju pozíciu, keď si nevie dať rady so ženou ktorá je takáto konfliktna.. poradiť neviem, lebo riešenie situácie ma v rukach tvoj nadriadeny..

merlinja
25. apr 2023

A tak určite si nebola jediná, ktorej možno deň úplne super nevyšiel. Nalej si pohár vína, resp. uvar čaj, daj si dobrú večeru, kúp si niečo pekné .... . No jednoducho "spláchni" to.

limoncino
25. apr 2023

Zajtra bude lepšie.
Z môjho pohľadu pochybil šéf, ako nadriadeny musí vedieť ukocirovat svoj tým a má vás len dve.
My sme Team 10 ľudí a sme ešte podeleny aj podľa krajín, ktoré máme na starosti a máme nad sebou teamleaderku. V prvom rade si volno musíme dohodnúť medzi sebou neviem si predstaviť že by sme týmto zaťažovali šéfku, ma dosť svojich starosti. Ale ak sa niekde niečo zadrhne dokáže medzi nás vstúpiť a prirodzenou autoritou nás upratať.
Ja mám našťastie super kolegov, dokážeme si vypomôcť aj medzi krajinami, ak je na nejakej len jeden.
Možno si mohla aj ty trochu ostrejšie vystúpiť, ja tiež nie som konfliktna a radšej veľakrát ustupim, nemam rada rozbroje a konfrontácie na pracovisku. Ale zametat so sebou nenechám, vtedy nemám problém aj za cenu výmeny názorov si stát za svojim. Našťastie som to v tejto práci ešte nezažila.
Treba sa naučiť asertivite, uľahčí Ti to veľa veci v živote
Pekný večer 🙂

vroni
25. apr 2023

No, kolegyňa je krava. Stáva sa. Viac by mi robil starosti ten rohožkovy šéf. Lebo to je časovaná bomba. Keď ty zakaždým zastúpis kolegyňu a teba bude musieť zastúpiť vždy šéf, co myslíš, koho bude lepšie hodnotit, "bezproblémovú" kolegyňu alebo teba, za ktorú "musí" vždy zaskakovat? Asi by som skúšala aspoň iný tím, keď už nie inú prácu...

beata_k
25. apr 2023

Ja ti poradim mimo temu. S takou vzdy! komunikuj pisomne/mailom. Nikdy sa nedohaduj po telefone lebo nebudes mat pravdu. Drz sa 💪

autor
25. apr 2023

@vroni mas pravdu, je to hlavne problem sefa, ze pristupi na riesenie prkotin s nami. On nas zastupuje obe, takze v tomto si nemyslim, ze ma voci mne nejaky neprijemny pocit. Skor mu bude vadit ta chyba, co som spravila, ale istym sposobom vlastne aj on, lebo on to po mne necital a rovno poslal. Prvykrat som pochopila nevyhodu rohozkoveho sefa. Doteraz som bola rada, ze nechaval absolutnu volnost a o nic sa nestaral. Tato praca ma celkovo dost vyhod a u nas je tradicne zmenit tim az tak po 2-3 rokoch. Cize aspon rok s nimi by som mala vydrzat. Tento sef vraj nepodpori, ale vsetkym dava vzdy priemerne hodnotenie bez ohladu na vyhon a taktiez vsetkych odporuci aj dalej. Aj debilov. Tzv. priatelsky typ

autor
25. apr 2023

@beata_k to je dobre, ano. Dakujem, uplatnim.

autor
25. apr 2023

@limoncino ten neokociruje nic. Je to taky dosadeny ockom na vysokom poste clovek bez kompetencie viest aj mensi tim

vroni
25. apr 2023

Tak na toho sa len milo usmievať a kolegyni dat ochutnať vlastnú medicinu. Všetko písomne a pri nevyjadreni okamžitého súhlasu všetko riešiť verejne. A z tohto "Dreamteamu" zmiznut pri najbližšej možnej príležitosti. Držím palce.

rebeca40
25. apr 2023

Môj pocit z tej situácie.Keď to nestopnes rozbehne sa vlak a ten už ťažko zastavíš. Aj keď len 2 dni do mesiaca si dospelá a musí vedieť aj ona pokiaľ môže.
Nie že si z teba urobí zachvíľu poskoka.

luccija
25. apr 2023

Ja by som viac riešila nie voľno, ale to, že hneď poukázala na tvoju chybu pred šéfom mohla to povedať len tebe, ale tak to sú takí ludia

autor
25. apr 2023

@vroni to je také výstižné. Dreamteam.
@luccija ja nebudem nič riešiť. Šéf neznáša konflikt, veci si musím vybaviť s ňou a naozaj mať asi aj oči na stopkách na nové príležitosti. V takomto tíme sa nedá moc kvitnúť. Chcem radšej sa od niekoho učiť a pracovať na sebe. Tu nejaké % energie stratím prehnanou opatrnosťou, lebo viem, že mám za chrbtom niekoho s nožom.

kitycat
25. apr 2023

Byt tebou si uz teraz dam dovolenku po vianocnych sviatkoch, ci myslis, ze aj vtedy sef zaskoci?

autor
25. apr 2023

@kitycat uf na to radsej ani nechcem mysliet. V lete uz mam nastastie 3 tyzdne a dovtedy sa snad situacia vykrystalizuje. Inak ma ani vtedy nechcela zastupovat, ale sef jej to prikazal, lebo co uz cez prazdniny s detmi. Samozrejme, aj ona chce mat akurat dovolenku presne cez tie 3 tyzdne, co nie je skola, druzina, skolka a deti nema.
Inak mi sef sam od seba napisal, ze sa mozeme bilateralne porozpravat, tak uvidime. Mozno mozem od neho viac ocakavat, nez som si myslela

autor
15. aug 2023

Takze sef "Dreamteamu" ku koncu roka u nas konci. Uvidime, ci pride niekto, kto situaciu skludni alebo to bude este horsie a potom fakt uz bude treba ist

autor
26. okt 2023

A aj ta kolegyňa bude u nás končiť. Takže v tomto prípade sa oplatilo vydržať. Som naozaj rada

kitycat
26. okt 2023

Tak super, snad uz to tam bude ferove