icon

Mám pridať rodičovskú dovolenku do životopisu?

4. jún 2024

Ahojte, vy si tam zapisujete? Napriklad, ze ste cerstvo po rodicovskej?
Napriklad robota od 2018, ale od 2021 mazerska a rodicovska dovolenka.

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
katulienocka999
4. jún 2024

Písala som,ináč by som tam mala 4 ročnú dieru. Na škodu mi to nebolo 🙂

klara351
4. jún 2024

Do CV sa pisu pracovne skusenosti relevantne pre zamestnavatela, materska ani rodicovska dovolenka to nie je.

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
tramtada31
4. jún 2024

@ka_ty2 toto neviem, či je správne. Mne dokonca jedna HRistka raz vytkla, že tam nemam aj mesiace. Lebo takto je to veľmi zavádzajúce, či si na danej pozicii robila rok alebo 19 rokov

silvike
4. jún 2024

Ano ja som mala uvedene. Tiez by som tam mala velku casovu dieru ( 12 rokov som bola nezamestnana a na RD). Hlupo by to vyzeralo, ze posledna praca 2010 a ja si v r. 2022 hladam pracu 🙂

beronsche
4. jún 2024

Ja som dala, vo forme:
MM/RR - MM/RR - Zamestnanie XY
Pozícia: bla bla
Potom odrazky - kde boli heslovite uvedené hlavne zodpovednosti
A pod tym uvedene, že - Materská/ rodičovská dovolenka od MM/RR do MM/RR.
Prácu som si hľadala 200km od poslednej práce, klalo to oči..
Myslím, že úprimnosť neuškodila, mala som 3 ponuky práce.

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
espeo
4. jún 2024

@klara351 samozrejme, že pracovná pauza z akéhokoľvek dôvodu je relevantná vec. Ja mam kolegyne, čo sú 7 rokov na materskej, rok predtým začali pracovať u nás. Na linkedin im svietia 8 rocne skúsenosti v našej špecializovanej oblasti. To je zavádzanie. Ma tam byt materská, kariéra pauza ,sabatikal, to je jedno. Lebo ajj keď pracovný pomer trvá, prácu nevykonávajú. ..

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
4. jún 2024

@klara351 ale ani dovolenka to nie je. Je to ziskanie novych zrucnosti. ;)

nevenka
4. jún 2024

@silvike no ja budem na tom podobne 🙃😅. S rocnou pauzickou pracovnou medzi detmi 🤪

silvike
5. jún 2024

@nevenka Ta co uz, tak vyslo ;) Ale v pohode. Ja som zas taka ze nemam chut zatajovat taketo veci, ze mam deti, ze som s nimi bola doma a neriesila dajak extra karieru a pracovne zalezitosti. A nikdy nebol problem. Zo 4 pohovorov ma na tri pozicie aj vzali. Uz to asi zamestnavatelia beru tak, ze som perspektivna do buducna, ze uz som bola tak dlho doma a mam toho tak dost, tej zienky domacej, ze budem v robote dret o stotristo a neodidem uz na ziadne materske a rodicovske a mozem sa naplno zaucit a makat 🙂

nesana
5. jún 2024

Ja spm počula, že sa to tam nepíše ani ja som to do životopisu nedávala. A teda nikto sa ma nič na pohovore nepýtal, len že či mám deti.