icon

Mám reagovať na pracovné ponuky?

16. jún 2025

dobry den. chcem sa spytat ci mam reagovat na pracovne ponuky kde sa vyzaduje ukoncene stredoskolske vzelanie a ja mam vyucny list? napr. som si vsimla ze takto maju v dm drogerii. je sanca se by ma zamestnali alebo aspon pozvali na pohovor?

melanta
16. jún 2025

Učňovka je stredoškolské vzdelanie. A na prácu do obchodu úplne postačuje. Ak by učňovka nestačila, bude uvedené úplné stredoškolské vzdelanie (všeobecné alebo odborné). To "úplné" znamená maturita. Takže samozrejme, reaguj. A držím palce.

autor
16. jún 2025
@melanta

Učňovka je stredoškolské vzdelanie. A na prácu do obchodu úplne postačuje. Ak by učňovka nestačila, bude uvedené úplné stredoškolské vzdelanie (všeobecné alebo odborné). To "úplné" znamená maturita. Takže samozrejme, reaguj. A držím palce.

@melanta dakujem. pytam sa len preto lebo na niektorych ponukach maju podmienku "ukoncene stredsokolske vzdelanie" a na inych zas "stredoskolske (bez maturity)"

tanyan
16. jún 2025

Určite môžeš reagovať. Niekedy sú skúsenosti a charakter viac ako najvyššie dosiahnuté vzdelanie. V prípade potreby si môžeš vzdelanie doplniť aj popri zamestnaní a zamestnávateľ Ťa v tom môže aj podporiť (poskytne študijné voľno, preplatí niektoré vzdelávacie materiály...).

melanta
16. jún 2025

Pretože recruiteri bežne nevedia, ako pomenovať jednotné stupne. Akákoľvek pozícia do obchodu na pozíciu predavačka/pokladníčka, je práca, kde maturita nie je potrebná. Takže vôbec nerieš, ako majú na takýchto pozíciách napísané požadované vzdelanie.

autor
16. jún 2025
@tanyan

Určite môžeš reagovať. Niekedy sú skúsenosti a charakter viac ako najvyššie dosiahnuté vzdelanie. V prípade potreby si môžeš vzdelanie doplniť aj popri zamestnaní a zamestnávateľ Ťa v tom môže aj podporiť (poskytne študijné voľno, preplatí niektoré vzdelávacie materiály...).

@tanyan doplnit si vzdelanie urcite onedlho planujem

veroniak12
16. jún 2025

Ukončené ho máš, len nie maturitou. Ja by som kľudne reagovala na ponuku.

marhulka13
16. jún 2025

U nás v práci bola podmienka mat maturitu. Prišiel človek bez nej, no mal viac skúseností ako tí s maturitou. Preto ho uprednostnili a dostal iba podmienku dokončiť si maturitu. Doteraz tu pracuje, už dokonca na veducovskej pozícii