Mám sa vrátiť do práce pri ročnom dieťati?
Ahojte, stojím pred veľkou dilemou. Doma mám ročné dieťa. Volal mi šéf, že nutne potrebujú obsadiť moje miesto a teda že prvej volá mne, pretože keď niekoho príjmu mne bude ponúknuté iné miesto. No zrejme nie na tom istom oddelení ale vramci korporátu. (Nepíšte mi prosím, že to nesmie urobiť, že mi musia drzat miesto a podobne). Iné miesto by som však nechcela, takze by som dala vypoved.
Nastúpiť by som mala v máji. 3x do týždňa kancelária, 2x HO. Niektorý týždeň 3x HO. Plat v čistom 2000€. Ide o to, že zrovna moja pozícia b iných korporatoch nie je tak dobre zaplatená.
Dieťa by malo rok a pol. Muselo by ísť do jasliciek ak nechcem o prácu prist. No stojím pred dilemou či vymeniť toto obdobie kvôli práci. Ale vieme aka je situacia, trh prace je neistý a tu mám TPP. Neviem čo urobiť. Bijú sa vo mne dve silne emocie. Vratili by ste sa, keby ste boli v mojej situácii?
@miko_matata tiež nechápem čo stále niektoré omieľajú ako je to v zahraničí 😀 na Slovensku máme túto možnosť a je už na každej z nás ako uvážime čo nám najlepšie vyhovuje.
Tiež mám ročne dieťa a do prace by som nešla od neho jedine keby trpíme finačnou tiesňou … tie momenty čo zažívame každý jeden deň, ako sa ku mne túli, ako sa jašíme, smejeme a všetko proste čo zažijeme to sa už nikdy nebude opakovať a žiadne prachy mi nestoja o to prísť.
@2ivana5 a zvlášť, keď to radí tá, čo robila roky sama pri deťoch na skrátený úväzok alebo taká, čo deti ešte nemá
@luccija lenže toto porovnávať nejde, nakoľko ja mám tri deti a pani má kto postrazit dieťa. Okrem toho, určite by sa dalo dohodnúť s vedením aj na HO alebo na skrátenom úväzku len treba vedieť rozprávať. Ak to nepôjde, tak nie, ale je rozdiel poberať 482 eur po novom a 2000 eur v čistom. To si musí prebrať pani
@matkahelka tak môj chlap je naozaj super. Nikdy mi priamo nevyčítal, že by som nepracovala ale prosto chlapi sa správajú inak k žene čo pracuje. Robia to podvedome. Zatiaľ každá žena čo som s ňou o tom hovorila mi to potvrdila.
@luccija lebo v at existuje, po splneni istych podmienok, rodicovsky uvazok, ktory je narokovatelny a da sa povedat, ze pre zamestnavatela povinny. Zeny moc nechcu robit na plny, kym su deti, ale dojdu do penzie a dobehne ich to... lebo predsa len - teilzeit nie je vollzeit
Ja by som isla roboty. Ja som dala syna do jasli, ked mal 1rok. Podla mna je to pre oboch lepsie, nez kysnut doma 3roky…
@terry658 mne muz povie:nechod,bud somnou doma,a musis??A ja vzdy poviem ,,nie nemusim ale chcemmm.Inak sa chodi do prace,lebo chcem ako lebo musim.Ale takto o rok,si to uz aj ja budem hovorit,lebo musim.Ale uz sa nebudem musiet bat,ci triast,ze po rp si nenajdem pracu,ci podpora a pod.veci.Vtedy sa ta robota veru aj tazsie hlada ked aj cas tlaci.
@jozinzbazin22 aj môj muž by chcel aby som ostala doma. No vždy keď som dlhšiu dobu bez práce na rodičáku,tak ten chlap sa začne podvedome inak správať. Ani to neviem presne popísať. Prosto občas pri hádke utrúsi, že sa mi dobre hovorí, keď som len doma. Alebo pri nákupe povie, že či som už minula všetko čo zarobil a podobne. Sú to len také malichernosti, ktoré by človek inak prehliadol. No keď chodím do práce,tak tieto náznaky, že on musí makať a ja mu to v podstate míňam prestanú. Rozprávala som sa s babami v okolí a tiež to vypozorovali na svojich chlapoch.
Mojzto nerobí stále a ani mi nič do očí nevykrikuje. Ale občas takýto náznak z čista jasna vypustí a nie je mi to vôbec príjemné.

@milovnickakvetov súhlas
Tieto mudrovania o tom, ako je to v zahraničí sú úplne irelevantné, autorka sa má riadiť tým, ako je to v Rakúsku alebo Anglicku? Prečo? Načo?