icon

Mám v životopise písať o rodičovskej dovolenke?

veronkaska
24. apr 2025

Zdravím Vás. Prosím o radu...počas materskej mi skončil pracovný pomer na dobu určitú...bude mi za 3 mesiace končiť rodičak a tým pádom hľadanie novej práce... Malý bude mať 3 roky v júli, ale keďže ho nemám kde dať cez prázdniny, do škôlky nastupuje od septembra. Písať do životopisu, že som bola na rodičaku? Ja viem, že by sa to malo, ale niekde som čítala, že mamičky, keď to tam písali, sa im nikto neozýval...čo radíte? Ďakujem za odpovede

t1nusa
24. apr 2025

@veronkaska nevidím dôvod prečo by si to tam mala písať (ibaže by si chcela vyzdvihnúť multitasking, ktorý musíme my mamy zvládať 😃), ale obsahom CVčka by mali byť pracovné skúsenosti, nie to, či a koľko si bola na rodičáku ☺️

kavasmliekom
24. apr 2025

Ja by som napísala len posledne zamestnanie. Na pohovore sa ta aj tak budú pýtať, aj keď možno nepriamo, čo si robila posledné roky doma.

melanta
24. apr 2025

Ja viem, že by sa to malo

Ja o tom neviem a to som prijala tisícku ľudí. V časti "prax/prcovné skúsenosti" sa píšu pracovné skúsenosti. MD ani RD nie sú pracovnými skúsenosťami. Takže nie je dôvod to tam písať. Rovnako tak nie je dôvod otvárať na pohovore otázku detí. Samozrejme, ak ti posledný pomer skončil počas MD, tak tam bude okno a tým pádom sa nevyhneš tomu, aby si povedala, že si bola na RD.

mirola
24. apr 2025
@melanta

Ja viem, že by sa to malo

Ja o tom neviem a to som prijala tisícku ľudí. V časti "prax/prcovné skúsenosti" sa píšu pracovné skúsenosti. MD ani RD nie sú pracovnými skúsenosťami. Takže nie je dôvod to tam písať. Rovnako tak nie je dôvod otvárať na pohovore otázku detí. Samozrejme, ak ti posledný pomer skončil počas MD, tak tam bude okno a tým pádom sa nevyhneš tomu, aby si povedala, že si bola na RD.

@melanta no zas mne moju MD a RD zarátali v práci ako roky praxe a vyslovene chceli aby som to tam dopísala... prvotne som to tam nemala, ale samozrejme na pohovore som im povedala, ze mam dieta

nika23t
24. apr 2025

@veronkaska ja som to nepísala. Kto potrebuje, vie to vyčítať, že tie 3 roky sú tam prázdne. Dôležité su iné informácie, ktoré uvedies.

melanta
24. apr 2025
@mirola

@melanta no zas mne moju MD a RD zarátali v práci ako roky praxe a vyslovene chceli aby som to tam dopísala... prvotne som to tam nemala, ale samozrejme na pohovore som im povedala, ze mam dieta

@mirola ak ti pracovný pomer počas MD a RD trval, tak logicky, že sa ti započíta. Ale autorke pomer skončil počas MD. Takže nemôže uvádzať, že jej počas RD trval, pretože to nie je pravda.

denkabemommy
24. apr 2025

Nie, nedávala som tam vôbec nič. A nie, nemá sa to tam dávať, to nie je pracovná skúsenosť, takže zbytočne. Nepotrebuješ mať vôbec ani všetky práce vypísané v životopise, skôr len tie, ktoré majú súvis s pracovnou pozíciou, o ktorú sa zaujímaš, lebo keď si podáš žiadosť na dátového analytika, tak im bude asi jedno, že si brigádovala v lidli za kasou 🙂

nynia
24. apr 2025

Kazdy tyzden rovnaka tema... Napis od do ako dlho trval PP bez MD a RD alebo pod aku kolonku by si to chcela dat? Nie su to ani pracovne skusenosti, ani osobnostne predpoklady (silne stranky) ani vzdelanie ani pocitacove a jazykove znalosti a dokonca ani tvoj osobny udaj. Nemas kde to dat.

tehulka2011
24. apr 2025

viem, ze ti tu pisu inak, ale keby som bola zamestnavatel, tak by som to chcela vediet, kolko rokov praxe je skutocnych. Lebo inak by zena, ktora odpracovala rok a potom bola 9 rokov na retazovych doma s detmi, mala 10 rokov praxe?

zuzubb007
24. apr 2025

Nikde som to neuvadzala načo, trval mi pracovný pomer trval, bola som prijatá hneď a na pohovore som povedala mám deti a viem si to zariadiť v prípade chorôb a všetci boli spokojní, ešte zamestnávateľ celý rad, ze mám deti lebo nezdrhnem po roku preč z roboty, že chcem dieťa, niektorí to dokonca ocenia

jamidea
24. apr 2025

@veronkaska ano, je rozdiel ak niekde pracujes 5rokov, alebo len 1a pol a ostatny cas si dietatom. Aj tak sa to zamestnavatel dozvie, lepsie vopred.

veronkaska
autor
24. apr 2025
@tehulka2011

viem, ze ti tu pisu inak, ale keby som bola zamestnavatel, tak by som to chcela vediet, kolko rokov praxe je skutocnych. Lebo inak by zena, ktora odpracovala rok a potom bola 9 rokov na retazovych doma s detmi, mala 10 rokov praxe?

@tehulka2011 ja som to myslela tak, že vyslovene ten rodičak či tam treba písať. Všetky zamestnania do životopisu napíšem. Akurát, že keďže posledný pp bol na dobu určitú a skončil počas materskej, tak keď zadam poslednú prácu, ktorá trvala do roku 2023 tak tam 2 roky nebudú žiadne dátumy. No a tak asi pochopia, že som bola doma na rodicaku

veronkaska
autor
24. apr 2025

Ďakujem Vám žienky za odpovede 😊

adonish
26. apr 2025

@veronkaska napisala som tam, ze som bola od vtedy a vtedy na MD/RD... Vsak 5,5 rocna diera v zivotopise je trosku napadna...

pieksamaki
26. apr 2025
@veronkaska

@tehulka2011 ja som to myslela tak, že vyslovene ten rodičak či tam treba písať. Všetky zamestnania do životopisu napíšem. Akurát, že keďže posledný pp bol na dobu určitú a skončil počas materskej, tak keď zadam poslednú prácu, ktorá trvala do roku 2023 tak tam 2 roky nebudú žiadne dátumy. No a tak asi pochopia, že som bola doma na rodicaku

@veronkaska family managment, rovno som niekedy na pohpvore povedala ze mama 5 deti.....a potom sa neozvali 🙂

lienka.7
26. apr 2025
@veronkaska

@veronkaska keď ti PP skončil napr. 12/23, tak to tak napíšeš, a potom od 1/24 si dáš RD. Normalne. Nevidím v tom dovod klamat, ze ti trvá PP, keď netrvá. Aj tak na dieta dôjdu, keď myslíš toto.