icon

Začať podnikať alebo získať viac skúseností?

14. feb 2024

Ahojte, mám 23 rokov a chcel by som začať podnikať. Mám našetrené peniaze, len pracujem v zahraničí, takže popri robote sa toto konkrétne nedá. Ale to nie je problém.

Doteraz som mal len 3 zamestnania. Myslíte si, že to stačí? Raz som niekde čítal že úspešný podnikateľ by si mal vyskúšať viacero prácovných pozícií, aby získal skúsenosti, rozhľad atď.

Myslíte si, že je to potrebné? Mal by som ešte prestriedať pár zamestnaní? Možno aj nejaké podradnejšie ako napr. predavač v potravinách? (Nechcem nikoho uraziť touto prácou ale je to veľmi náročná práca za pár eur a viem že by ma to extrémne nebavilo.) Zažil som samozrejme aj ťažšie práce keď som bol mladší (resp. letné brigády).

Čo si o tom myslíte

taynee
Odpoveď bola odstránená
wolf_
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
14. feb 2024

Ak sa riadiš podľa toho, čo si kde čítal, tak sa na to radšej vykašli a zostaň zamestnancom

tiezjedna
14. feb 2024

...mne stačilo byť zamestnaná presne raz, aby som zistila, že to nie je cesta, ktorou chcem v živote ísť

autor
14. feb 2024

@tiezjedna A akou cestou si išla?

tiezjedna
14. feb 2024

@autor vlastnou a náročnou. Ale dnes môžem skonštatovať len to, že každé "ty si blázon, kašli na to" sa mi vrátilo xnásobne😉

autor
14. feb 2024

@tiezjedna gratulujem, musí to byť super pocit

lucufuk
15. feb 2024

na podnikanie nepotrebuješ skúsenosti zamestnanca 😁

autor
16. feb 2024

@lucufuk podľa mňa áno, ak chceš mať zamestnancov.. musíš vedieť ako rozmýšľajú

veronkaxxx
16. feb 2024

Určite do toho choď je lepšie pracovať sám na seba a mať flexibilnú pracovnú dobu, ako sa otravovať v práci s ľuďmi s ktorými si nerozumieš a za málo peňazí.

lucufuk
17. feb 2024

nikdy som nad tým rozmýšľal... základ je lojalita a vykonanie práce... vždy keď prídeš na kontrolu tak vidíš ako čo to nemusí byť človek génius... ľudia sú rôzny a každý rozmýšľa inak... ale ak chceš strácať čas ako zamestnanec tak do toho... ja som pracoval roky a nedalo mi to do podnikania nič 😁 ale viem, že čím viac ukážeš ústretovosť automaticky to začnú zneužívať... zdravý selsky rozum a chuť na to... najhoršia je práca s ľuďmi nič horšie nie je

belaaaaaaaaa
21. feb 2024

Ahoj. Urob to! Si mladý, lebo to čo neurobíš, budeš neskôr ľutovať. Nie je to jednoduché a ani nikdy nebude. Držím palce.