icon

Mám zmeniť prácu po dlhých rokoch?

13. feb 2025

Dobrý deň ženy. Mám na vás otázku,čo si o tom myslíte? Mám možnosť zmeniť prácu zarobila by som cca o 10% viac ako momentálne a asi by som uvítala aj nejakú zmenu po 17 rokoch v súčasnej práci. Ale manžel mi tvrdí,že práca ktorá je na úrade práce nemôže byť dobrá,pretože do dobrej práce je stále problém sa dostať a dobrý zamestnávateľ nehľadá zamestnancov,ale zamestnci dobrú prácu. Čo si o tom myslíte?

melanta
13. feb 2025

Áno, nielen zamestnávatelia si vyberajú zamestnanca, ale aj zamestnanec zamestnávateľa. Ale to ani náhodou neznamená to, čo tvrdí tvoj muž. 17 rokov v súčasnej práci - znamená to 17 rokov na tej istej pozícií alebo pozície sa menili? Cítiť potrebu zmeny je úplne v poriadku, zrealizovať ju ale podľa mňa má význam ak cítiš, že tú novú prácu chceš robiť a bude to dobrá práca. Práca na úrade práce je široký pojem. Ak budeš robiť kontakt s nezamestnanými, či žiadateľmi o rôzne typy dávok, je potrebné si uvedomiť, že komunikačne to bude vyčerpávajúca práca. Ale veľa ľudí práve to baví. Ak cítiš, že potrebuješ odísť zo súčasnej a potenciálna nová sa ti páči a si si vedomá nielen benefitov ale aj rizík, tak choď do toho. Je úplne normálne nájsť si dobrú prácu. Áno, veľa ľudí má zmýšľanie ako tvoj muž, že dobrú prácu si človek nenájde iba tak, prípadne iba po známosti. Ale to sú skôr ojedinelé prípady.

autor
13. feb 2025

Dobrý deň,nie zle to bolo asi napísané,práca nie je na úrade práce,ale práca ktorú by som chcela zobrať je inzerovaná na úrade práce. 😀

tairyx
13. feb 2025

Ťažko povedať, nevieme o akú konkrétnu prácu, pozíciu sa jedná. Ale viac sa prikláňam k názoru Tvojho manžela. Tie práce ktoré sú v ponuke ÚPSVaR sú veľakrát také, ktoré nechce nikto robiť z určitých dôvodov. Buď je pochybný zamestnávateľ- nevypláca mzdu, alebo ju vypláca na viackrát, alebo sú tam nejaké iné nekalé praktiky. Ak sa daná pozícia opakuje dlhšie v ponuke úpsvar, spozornela by som. Určite je tam nejaký zádrhel...

jajka257
13. feb 2025

Ja som zmenila presne po 17 rokoch. Neľutujem. Len ty si neuviedla nič o pôvodnej a novej práci. Tu ťažko radiť

liora
13. feb 2025

Ved chod na pohovor a uvidis

oriesocek
13. feb 2025

Zisti si aj recenzie napr aj tu na modrom Moniku na danú firmu… určite sa niekto ozve