Mám zobrať horšiu prácu kvôli priateľovi?

14. mar 2024

Na objasnenie situacie, mam priatela uz 5 rokov a byvame obaja v dedine pri mensom meste. Skoncila som Bc studium marketingu (dalej uz nechcem pokracovat, ledva som zvladla to) a odvtedy si hladam pracu no v okoli v mojom odbore nic neviem najst, ani mimo odboru co by bolo nejako lepsie platene. Ja by som najradsej odisla zit niekde do uplne ineho mesta, ale priatel stale trva na svojom ze este aspon dva roky nech tu vydrzime. To kvoli jeho otcovi ktoremu o 2 roky konci projekt na ktorom pracuje a je velmi casto v zahranici. Priatel ako teda jediny syn pomaha mame okolo domu, opravuje veci, udrziava to tam, lebo jeho mama je uz starsia. Ja to aj chapem ale co tu mam ja robit, zijem u rodicov, este mam dokonca spolocnu izbu s mladsou sestrou, vobec sa necitim ako dospely clovek. Rodicia mi hovoria nech kaslem na priatela a prestahujem sa do vacsieho mesta aby som mala pracu s nejakou perspektivou, priatel hovori nech zoberiem co pridekludne aj pracu predavacky ze vsak to je len na dva roky. Uz dokonca padol aj nazor (priatelova mama ked sme sa pred nou o tom bavili) ze preco si nespravime dieta, ze teraz je najlepsi cas. Mam pocit ze priatelovi sa ten napad celkom zapacil lebo to este parkrat spomenul... ze aj tak to budeme riesit tak takto uz by sme "to mali z krku" a este by aj rodina pomohla. Ale to sa mi vobec nepaci, nemame peniaze ani kde byvat, priatel zarobi tak akurat a viem ze z toho usetri ledva 200 eur. Prace na vyber z ktorych sa mi ozvali su predavacka a na recepcii v jednom penzione, aj ked to je spojene este aj s obcasnym upratovanim a celkovo pomahanim. Ani z jedneho vsak nemam dobry pocit, ze by som to chcela robit...

purple_wolf
17. mar 2024

zivot mas len jeden a musis ho zit ako ty chces a nie tak ako ti to priatel nakazal lebo jemu sa to takto hodi ... chlapa najdes na kazdom rohu ale cas spat nevratis... ak nie je ochotny po 5 rokoch respektovat tvoje city a myslienky a tuzby tak ti garantujem ze sa to nezlepsi a skoncis nestastna, s dietatom na krku, v tom istom mestecku a bez perspektivy robit to co ty chces

cacianka
17. mar 2024

@gejb ja by som nielen povedala, ale chytila záchvat rehotu. A to som pôvodne z dediny, zvyknutá na ten kolobeh, nemám odpor, ale viem čo to obnáša..
Kto chce chovať, ok, ale nie na mojich pleciach.