Mám zvážiť prijatie vyššej pozície a jej dôsledky?
Ahojte, potrebujem radu, viac hlav, viac rozumu. Minuly rok v septembri som nastupila pre jednu nemenovanu retailovu siet ako manazer pobocky v istej casti SR. Moja pobocka sa do 3 mesiacov zial zavrela, ale ponukli mi vyssiu poziciu area managera pre cast SVK, s tym budem mat na starosti vsetky pobocky v mojej regionalnej posobnosti. Prijala som to, pozicia sa mi paci, som spokojna, s teamom, s nadriadenym a vedenim, s platom, benefitmi, naplnou prace, proste so vsetkym. Na rovnakej pozicii mam kolegynu na opacnej strane SVK. Z mojho pohladu je velmi sikovna, avsak vedenie s nou spokojne nie je. Mne bude 31.8 koncit zmluva. Nadriadeny sa so mnou rozpraval, ze teda je so mnou spokojny, aj so mnou pocita, ale ze by chceli pozicie kumulovat a mna presunut na celoslovensku rolu. Na jednej strane ma to potesilo, na strane druhej nie. Samozrejme, ze by s tym bolo spojenych viac penazi, ale zase nie o 1000 eur, predpokladam o max 500 brutto. Ale aj keby mi dali o 1000 eur viac, budem vela cestovat, pribudne mi 2x tolko roboty, ovela viac zodpovednosti, ovela viac ludi, neviem si predstavit ako to budem vsetko stihat a hlavne mat cas na svoju rodinu. Ak odidem na opacnu stranu SVK, kym prejdem vsetky pobocky a na kazdej budem minimalne 1-2 dni, tak som mimo domu 2 tyzdne. A to este som si nepresla svoje pobocky. Takze som zostala teraz v pomykove. Ak chcem zostat vo firme, musim zobrat vyssi post. Mam par dni na premyslenie, co by ste povedali vy? Doma ma podporia, ale mam deti. manzela a chcem sa im venovat.
Ja by som nešla..ale to som ja, ja nie som karieristka - neodsudzujem len mam inú povahu, pre mňa je najdôležitejšie môj komfort a rodina.
A zamestnávateľ je pekný hajzel. Chce, aby človek (čiže ty) makal za dvoch, veľa cestoval a navýšenie smiešnych 500 eur.
S kolegynou tqk ci onak apokojny niesu a skor ci neskor ju vymenia.. bud za teba alebo druhu v poradi
@ukgirls no pokecaju s nou, a vie sa zlepsit urcite. Este s nou nerozpravali.
Ja by som nešla..ale to som ja, ja nie som karieristka - neodsudzujem len mam inú povahu, pre mňa je najdôležitejšie môj komfort a rodina.
A zamestnávateľ je pekný hajzel. Chce, aby človek (čiže ty) makal za dvoch, veľa cestoval a navýšenie smiešnych 500 eur.
@petracandle neviem isto, ci by to bolo 500 eur, mozno 800 neviem. Ale viac ako 1000 by to nebolo urcite. Kazdopadne ani 1000 navyse brutto mi nevynahradi cas, ktory stratim v praci. A nebudem s rodinou, nebudem mat cas na seba a na svoje zdravie.
Jednoznačne vy som to vzal.
Prinajhoršom ukoncis pracovný pomer.
Prinajlepšom to bude lepšie ako čakáš.
Minimálne pre zápis do životopisu by som to spravil, pol roka sa potrapis, a následne budeš hľadať novú pracovnú pozíciu na základe tejto. Budeš mat zápis v životopise, nejaké skúsenosti naberies a hneď si na ďalšom pohovore môžeš pýtať vyšší plat ako by si si pýtala teraz.
Aj tak nemáš moc na výber, bud ta prepustia alebo pôjdeš vyššie.
Jednoznačne vy som to vzal.
Prinajhoršom ukoncis pracovný pomer.
Prinajlepšom to bude lepšie ako čakáš.
Minimálne pre zápis do životopisu by som to spravil, pol roka sa potrapis, a následne budeš hľadať novú pracovnú pozíciu na základe tejto. Budeš mat zápis v životopise, nejaké skúsenosti naberies a hneď si na ďalšom pohovore môžeš pýtať vyšší plat ako by si si pýtala teraz.
Aj tak nemáš moc na výber, bud ta prepustia alebo pôjdeš vyššie.
@misanthropicdann ja som uz robila na vyssej pozicii ( ako je tato navrhovana ) dlhe roky, cize mne to az tak velmi CV pozitivnym smerom neovlyvni. Chcem brat ohlad aj na kolegynu, kedze ona toto chce robit a bavi ju to. Ja nemam ambiciu zvysok zivota stravit na cestach. Ziadne peniaze sveta mi za to nestoja. A kedze mam uz rozne zdravotne komplikacie a nie som najmladsia a mladsia uz nebudem, tak nepojdem tymto smerom.
Kolegyni pravdepodovne tu pozíciu ponúknu keď z nej odídeš.
Ja by som ju minimálne skúsil.
Hovorím prinajhoršom odídeš (ak ju nezoberies aj tak koncis) prinajlepšom to bude lepšie jak si myslíš.
Počas toho ako tu prácu vezmeš si môžeš hľadať novú prácu.
Vždy sa lepšie práca hľadá keď prácu máš. Nemusíš sa stresovať ze ta niekde nezobrali a ci vyjdete s peniazmi kým si nájdeš novú. A niesi tlačená prijať "horšiu" prácu len pre to nech sa rýchlo zamestnás.
Ak by si túto ponuku nevzala máš už nájdenu prácu do ktorej nastúpis keď tu skončíš?
Kolegyni pravdepodovne tu pozíciu ponúknu keď z nej odídeš.
Ja by som ju minimálne skúsil.
Hovorím prinajhoršom odídeš (ak ju nezoberies aj tak koncis) prinajlepšom to bude lepšie jak si myslíš.
Počas toho ako tu prácu vezmeš si môžeš hľadať novú prácu.
Vždy sa lepšie práca hľadá keď prácu máš. Nemusíš sa stresovať ze ta niekde nezobrali a ci vyjdete s peniazmi kým si nájdeš novú. A niesi tlačená prijať "horšiu" prácu len pre to nech sa rýchlo zamestnás.
Ak by si túto ponuku nevzala máš už nájdenu prácu do ktorej nastúpis keď tu skončíš?
@misanthropicdann nie, ak to zoberiem, kolegynu prepustia. Ak by som tuto pracu nezobrala budem pol roka na podpore a potom si najdem inu kludnejsiu, verim ze aj adekvatnu pracu.
Ak nemas inu pracu a tvoj prijem je pre rodinu dolezity, tak nemas nad cim premyslat, ale nie je to ok ze ta takto zamestnavatel nuti, aj ked nechces.
@domkakvet zamestnavatel dal ponuku. Nenuti. Ma na vyber. Samozrejme ze zamestnavatel chce pre seba dobre. Zamesnec ma vybojovat pre seba take podmienky co mu vyhovuje.
Autorka, z tvojich príspevkov vyplýva, že to nechceš robiť. Doiahla si, čo si kariérne dosiahnuť chcela, stačí ti to. Nepotrebuješ sa už drat do popredia. Rozmýšľaš aj nad kolegyňou - kamoškou, ktorá to tak nemá. Ale hlavne ty. Chces sa aj venovať rodine, aj sebe samej. Roky pribúdajú a pred 50 sa inak rieši job " na skúšku" ako v 20- tke. Manžel malo zarába. Ok, ale nič nie je zadarmo. Doteraz si financie ťahala ty, možno aj na úkor času pre seba, rodinu. Nevedel by pre zmenu zmeniť Job on? Nemáte prípadne aj úspory? Prípadne znížiť životný štandard? Prečo by si mala byť ty tá čo sa stále obetuje? Myslím že si sa už rozhodla, len tu dostávas opačné rady ako by si podvedome chcela počuť :D
Autorka, z tvojich príspevkov vyplýva, že to nechceš robiť. Doiahla si, čo si kariérne dosiahnuť chcela, stačí ti to. Nepotrebuješ sa už drat do popredia. Rozmýšľaš aj nad kolegyňou - kamoškou, ktorá to tak nemá. Ale hlavne ty. Chces sa aj venovať rodine, aj sebe samej. Roky pribúdajú a pred 50 sa inak rieši job " na skúšku" ako v 20- tke. Manžel malo zarába. Ok, ale nič nie je zadarmo. Doteraz si financie ťahala ty, možno aj na úkor času pre seba, rodinu. Nevedel by pre zmenu zmeniť Job on? Nemáte prípadne aj úspory? Prípadne znížiť životný štandard? Prečo by si mala byť ty tá čo sa stále obetuje? Myslím že si sa už rozhodla, len tu dostávas opačné rady ako by si podvedome chcela počuť :D
@bambulkaaskatulka Ďakujem. Chcela som len vedieť názory ľudí, čo by urobili oni. Ale niekedy sa je ťažko vcítiť do ženy medzi 40 - 50r, ktorá už svoje dosiahla a chce naozaj žiť svoj život. Áno máš veľkú pravdu, je načase si utiahnuť opasky, úspory máme samozrejme, ale na tie siahať nechceme. Manžel je zamestnanec v štátnej správe a tam nie je veľa možností ako si siahnuť na viac. S jeho vzdelaním a skúsenosťami by inde ani nemal uplatnenie. Na druhej strane tá práca má veľa výhod, povedzme si pravdu. Takže ja podvedome viem, čo chcem a nechcem, aj vedome. Tu som len chcela počuť názory ľudí.
;) tak sa drž. Želám veľa šťastia
Hm, ťažko radiť, istých veci sa človek bude musieť ani neviem, či zrieknuť či prispôsobiť sa im. Tvoje deti zrejme chcete, aby študovali aj na VŠ. Čiže financie do budúcna budete potrebovať. Ja osobne by som to zobrala kvôli deťom, no zároveň sa naučíš niečo nové, čo ti možno pomôže nájsť inú prácu, kde už nebudeš mimo domu. Na čas, kým deti dostuduju by som to vzala.
zo vsetkych komentov co si sem dala si uz rozhodnuta .. z neakeho dovodu vsak cakas podporu z kona.. je to tvoj zivot mas xy dovodov preco to nechces vziat a ani jeden preco ano .. tak naco sa pytas?
zo vsetkych komentov co si sem dala si uz rozhodnuta .. z neakeho dovodu vsak cakas podporu z kona.. je to tvoj zivot mas xy dovodov preco to nechces vziat a ani jeden preco ano .. tak naco sa pytas?
@ukgirls Rozhodla som sa az vcera naobed. Ked som den predtym zadavala otazku, nebola som rozhodnuta. Ale v niecom mi to naozaj pomohlo. Viem aka nechcem byt. Cize dakujem vsetkym.
Za mňa by to bolo okey, je fajn byť v práci, kde je tak rýchly postup... A stredoškoláci už nepotrebujú mamu, myslím ze 2-3dni mimo by úplne v pohode dali. Otázne je ci si s pracovnými cestami v pohode ty a to si už musíš zvážiť iba ty sama.
Za mňa by to bolo okey, je fajn byť v práci, kde je tak rýchly postup... A stredoškoláci už nepotrebujú mamu, myslím ze 2-3dni mimo by úplne v pohode dali. Otázne je ci si s pracovnými cestami v pohode ty a to si už musíš zvážiť iba ty sama.
@leskovael nie sú to 2-3 dni mimo, si 2 týždne mimo.
Vzhľadom na to,ze momentálne nemáte záložný plán/zamestnanie s podobným príjmom ako je Váš terajší a v rodinnom rozpočte by chýbala Vasa výplata/,by som ponuku prijala/veď ked sa po case zmenia okolnosti:naskytne sa Vam vyhovujucejsie zamestnanie, alebo manžela povýšia a pridajú mu k platu,tak môžete zmeniť prácu na inú/Zároveň je jasné,ze Vaša firma chce prácu dvoch ľudí dať jednému/chcú ušetriť na mzde/,a preto by som si ešte našla priestor na vyjednávanie o mzde/predsa budete robiť 2x viac /
Vzhľadom na to,ze momentálne nemáte záložný plán/zamestnanie s podobným príjmom ako je Váš terajší a v rodinnom rozpočte by chýbala Vasa výplata/,by som ponuku prijala/veď ked sa po case zmenia okolnosti:naskytne sa Vam vyhovujucejsie zamestnanie, alebo manžela povýšia a pridajú mu k platu,tak môžete zmeniť prácu na inú/Zároveň je jasné,ze Vaša firma chce prácu dvoch ľudí dať jednému/chcú ušetriť na mzde/,a preto by som si ešte našla priestor na vyjednávanie o mzde/predsa budete robiť 2x viac /
@viera012345 ponúkli mi o viac ako 1000 eur vyšší základ. Ponuku som odmietla a budem končiť koncom leta. Prijala to moja kolegynka, ktorá je vo firme 4 roky a hodí sa na to dokonale - myslím cestovanie, práca v teréne, noci po hoteloch apd. Som rada, že to napokon takto dopadlo a veľmi jej to prajem, Odľahlo mi. Po lete si budem hľadať kľudnejšiu prácu, bez nutnosti cestovania, hybrid. Uvidíme. Možné je všetko.
Nerozumiem celkom tomuto: "ak chcem zostať vo firme, musím zobrať vyšší post".. to akože ti povedali že ak to nevezmes, tak ťa prepustia, napriek tomu, že sú spokojni s tebou a nie s kolegynou na rovnakom poste?
(Aha doplnené, pardon ja som si nevšimla že máš zmluvu na dobu určitú)
Nerozumiem celkom tomuto: "ak chcem zostať vo firme, musím zobrať vyšší post".. to akože ti povedali že ak to nevezmes, tak ťa prepustia, napriek tomu, že sú spokojni s tebou a nie s kolegynou na rovnakom poste?
(Aha doplnené, pardon ja som si nevšimla že máš zmluvu na dobu určitú)
@jana_eyre_2 moja pozícia bola pre mňa skôr vytvorená, ona ani v našom regióne nebola taká nutná. V inom regióne bola potrebná - tam kde je kolegyňa. Aktuálne teda si nemôžu dovoliť dvoch ľudí, ale prioritne to ponúkli mne. Keďže som to neprijala, ponúkli to kolegynke- Tým pádom sú všetci spoko - zamestnávateľ skôr nákladovo, kolegyňa finančne a pozične a ja tým, že nepôjdem do stresu a uchovám si viac worklife balance. Ja už nepotrebujem kariérne mega rásť.
Jasné chápem.. ja si tiež myslím, že človek sa dostane do bodu, kam už ďalej ísť nechce, lebo chce mať svoju pohodu a žiť život.. tiež to tak mám..
Ak je zamestnávateľ s tebou spokojný, neprepustí ťa. Už len pre toto by som to nezobrala a bola zvedavá čo urobí 😁 Akože si nechá tú s ktorou nie je spokojný? 😏 Je to desný spôsob nátlaku. Inak ak sa môžem spýtať, čo je tvojou náplňou práce?
podla mna ak to doteraz robili dvaja ludia a teraz to chcu hodit na teba ako na jednu, nesuhlasila by som s celoslovenkym.. ako pises je to vela prace. To by islo, jedine ak by pod tebou boli zase dvaja (a viac) co to maju rozdelene a ty by si riesila len tychto ludi a nie kazdu pobocku. proste vazne to narusi aj zivot aj pohodu a aj pracu nakoniec
A ak chcu usetrit jeden cely plat takej ako si ty, a ponuknu ti 500EUR navyse, tak je to prakticky malo za "dve pozicie" a take nahanacky...
Cize ja by som si prebrala s nimi pracovnu dobu, napln, ako to vie jeden clovek stihnut atd.. lebo to co vies detailnejsie robit na "cast", budes robit viac z povrchu na celok. Nebude na to cas. A takto by som to podala aj na firme, preco chcu niekoho zabehnuteho vyhodit, s kym spolupracujes a pomahat ti a funguje to... len na zaklade ich pocitu? alebo fakt chcu usetrit, alebo fakt maju vazne dovody? Ak si taka dobra a su spokojni, nemali by mat problem zobrat aj tvoj nazor na toto a vediet ti to vysvetlit.
som presvedcena o tom, ze za tymto je ciel = usetrit a hodit vsetko na jednu osobu.
podla mna ak to doteraz robili dvaja ludia a teraz to chcu hodit na teba ako na jednu, nesuhlasila by som s celoslovenkym.. ako pises je to vela prace. To by islo, jedine ak by pod tebou boli zase dvaja (a viac) co to maju rozdelene a ty by si riesila len tychto ludi a nie kazdu pobocku. proste vazne to narusi aj zivot aj pohodu a aj pracu nakoniec
A ak chcu usetrit jeden cely plat takej ako si ty, a ponuknu ti 500EUR navyse, tak je to prakticky malo za "dve pozicie" a take nahanacky...
Cize ja by som si prebrala s nimi pracovnu dobu, napln, ako to vie jeden clovek stihnut atd.. lebo to co vies detailnejsie robit na "cast", budes robit viac z povrchu na celok. Nebude na to cas. A takto by som to podala aj na firme, preco chcu niekoho zabehnuteho vyhodit, s kym spolupracujes a pomahat ti a funguje to... len na zaklade ich pocitu? alebo fakt chcu usetrit, alebo fakt maju vazne dovody? Ak si taka dobra a su spokojni, nemali by mat problem zobrat aj tvoj nazor na toto a vediet ti to vysvetlit.
som presvedcena o tom, ze za tymto je ciel = usetrit a hodit vsetko na jednu osobu.
@simca06022011 uz som pisala vyssie, ze je to vyriesene.
Ak je zamestnávateľ s tebou spokojný, neprepustí ťa. Už len pre toto by som to nezobrala a bola zvedavá čo urobí 😁 Akože si nechá tú s ktorou nie je spokojný? 😏 Je to desný spôsob nátlaku. Inak ak sa môžem spýtať, čo je tvojou náplňou práce?
@maya_hi tema je vyriesena a svoju napln som jasne popisala v prispevku.
super, ja som necitala prispevky este, tak drzim palce nech sa ti nadalej dari 🙂
Ďakujem za... strohú odpoveď 😏

Keď som bola po VŠ, chcela som veľmi robiť kariéru. Lenže som sa vydala a krátko po svadbe som otehotnela. Pracovala som v banke, bola som zapojená do projektu na ústredí, no musela som odmietnuť prácu v BA, nakoľko muž by ma nepodporil. Cítila som to ako krivdu, že nemôžem kvôli rodine robiť kariéru. Neskôr sme mali riaditeľku karieristku s malým dieťaťom a raz, keď už u nás nepracovala, prišla s tým dieťaťom na pobočku a keď som videla, ako sa to dieťa chová (vychovávané hlavne starými rodičmi), a porovnala som ho so svojím dieťaťom, to bol ten moment, kedy som to prestala ľutovať. Ty máš síce už deti väčšie, ale aj stredoškoláci potrebujú mať rodičov pri sebe, je to veľmi rizikové obdobie, takže so zmýšľaním 53 ročného človeka by som uprednostnila rodinu. Presne, ako už niekto písal, zamestnávateľ ťa rýchlo nahradí, ale rodina ťa potrebuje. Držím palce, aby si sa dobre rozhodla 😊