Mamičky, v čom podnikáte?
Chcela by som vedieť, či sú tu maminy, ktoré sa venujú podnikaniu, majú živnosť a v čom, či to robíte pre zábavu, uživí vás to? Alebo musíte?
Ďakujem
Áno, aj keď nemám deti. Prišla som k tomu náhodne a potom sa z toho stalo hobby. Robím to popri práci a sú horšie a lepšie mesiace - niekedy zarobím viac ako v práci za cely mesiac a inokedy by mi to nestačilo. Hlavne pre mňa je, že ma to baví a mám peniaze do plusu.
Nepoviem ti v čom. Jeden mesiac je lepšie, druhý horšie, ale viem, že keby niečo, prežijem .
@anonym_autor robím to, lebo ma to baví. A keďže som na rodičaku, nevenujem sa tomu plnohodnotne, sú týždne, kedy sa k tomu nedostanem vôbec, čiže zatiaľ by ma to neuzivilo. Ale za rok podnikania som nebola ešte ani raz v strate a beriem to ako prilepšenie k rodičaku. Po ukončení RD sa plánujem podnikaniu venovať naplno.
Po rokoch v korporátnych funkciách, kde si efektivitu zamieňali s "nedostatkom práce" som sa rozhodla prestať márniť svoj čas a zúžitkovať svoje know how na vlastnú päsť. Nepoviem čo, ale nie len že ma to uživí, ale konečne si môžem plniť sny.
@anonym_autor Inak baby to je skoda, ze nepoviete v com podnikate, hlavne ked sa vam dari. Mna by to tiez zaujimalo. Ja mam pracu co ma vytazuje na 120% takze o tom ani nepremyslam, ale vzdy fandim zenam co sa vrhli na podnikanie. Hlavne na slovensku, kde nie su stabilne podmienky.
v tom co robim, by som na SK nemohla podnikat. je to velmi maly trh, par firiem, uzivia sa naozaj len vacsie firmy s velkym obratom a velkymi zakazkami. aj sukromnymi aj statnymi .....
vsetky tie firmy maju dohodnute zakazky, nie je moznost na
manevrovanie......
sama by som to nemohla robit
@anonym_autor Inak baby to je skoda, ze nepoviete v com podnikate, hlavne ked sa vam dari. Mna by to tiez zaujimalo. Ja mam pracu co ma vytazuje na 120% takze o tom ani nepremyslam, ale vzdy fandim zenam co sa vrhli na podnikanie. Hlavne na slovensku, kde nie su stabilne podmienky.
@anonym_b82de0 tak myslím, že to je logické, že nepovieme. Ak by sme napísali, tak by prišli len otázky a správy “ako na to”. Musela som prísť na všetko sama, poučila som sa čo nerobiť a čo robiť a ako to robiť - myslím, že to je tak aj u ostatných, aspoň väčšiny. Nehovoriac o tom, že zadarmo to tiež nie je a každá sme investovali a investujeme (nie len financie, ale aj čas) do toho s tým, že ďalší mesiac nemusí byť dobrý. A o začiatkoch detto, nebolo to zo dňa na deň ani z týždňa na týždeň. Koľkokrát som si odoprela sama pre seba, aby bolo lepšie a viac pre podnikanie. Zázračný recept nie je.
Aj ja podnikam popri práci. V prvom rade musiš vedieť v čom chceš podnikať. A musiš mať na začiatok dosť penazi čokoľvek chceš rozbehnuť na všetko treba peniaze. A s neistým výsledkom.Pokiaľ sa inevsticia ako tak vrati tak je to nejaký čas.
@anonym_b82de0 napíšem ti môj pohľad, prečo niektoré nenapíšu, v čom podnikajú, čo k tomu potrebovali a ako sa im darí. Ja mám jednoosobovú s.r.o., robím headhunting, mám zahraničnú klientelu, s ktorou komunikujem anglicky, arabsky, nemecky. Z týchto jazykov okrem iného mám certifikáty C1, čiže som sa učila jazyky a učím sa ďalšie. Robím pre klientov z arabsky a nemecky hovoriacich krajín, občas UK, USA, Canada, Luxembursko, občas severské krajiny. Robím pre veľké firmy a hľadám im manažérov a odborné vysoko platené pozície, takže vždy sa stretávam s vrcholovými manažérmi a vnímajú ma ako partnera preto, že sama som v tom vrcholom manažmente (predstavenstvo zahraničného korporátu) bola. Začínala som od nuly ako radový zamestnanec, vyštudovala som popri práci a dieťati manažment na UK, teraz takmer ako 50 ročná študujem právo. Darí sa mi fantasticky. Poviem to tak, že robím výrazne menej a zarobím výrazne viac. A teraz ten dôvod, prečo o tom nehovoriť - raz som to v jednej takejto diskusii napísala a strhli sa hejty, že som pani dôležitá, že sa tu vystatujem. Môžeš to vidieť v mnohých diskusiách, kde niekto napíše, ako sa vzdeláva, ako uspel, ako sa má finančne dobre - vždy sa tu nájdu frustrované ženy, ktoré to budú hejtovať. A pritom to nie je o chválení, ale o tom, že autor založí diskusiu, kde sa na to pýta. Človek potom nemá chuť reagovať, lebo načo. Aby si na tebe niekto honil svoje frustrované ego?
Asi 2 týždne dozadu tu jedna mamička pýtala radu, niekto jej odpovedal zle, tak som dotyčnú opravila a autorke odpovedala a poradila. Dotyčná priznala, že poradila zle cielene, pretože netreba radiť ľuďom, ktorí si nevedia informácie vygoogliť a že načo sa hrám na múdru a radím. Odpálilo mi dekel. Pretože čo je to za ženu, ktorá inej žene poradí cielene zle, pretože ju považuje za hlúpu, že si ti info nevie zistiť sama? A to nehovorím, koľko krát mi niekto napísal správu, keď som niekoho upozornila, že radí zle a opravila ho, že čo stále mudrujem a všade ľuďom radím. Vieš čo? Prestala som. Nech si teda ľudia informácie vygooglia, alebo nech im poradia iní. Ak mi niekto napíše alebo ma osloví, poradím, ale inak už nie. Je to tu čím ďalej väčšia slepičáreň a to je škoda.

snáď si nemyslíš že budú podnikať aj napriek strate.
Know how ti nikto nedá. 😉