icon

Manko v práci

nekomfliktna
9. máj 2025

Ahojte dievčatá,pracujem v potravinách a prosím o radu.Mám podpísanú hmotnú zodpovednosť,to by bolo ok,ale máme tovar ktorému keď končí zaruka,preceňujeme ho postupne na 10,20,30 až 50 % po ten dátum kedy končí.Ale keď sa stane že sa nepredá,je normálne aby ho kupovala predavačka aj keď zlacnený? Čo robievate v iných obchodoch s takým tovarom? A ešte jedna otázka,tringelty z pokladni dávate vedúcej ?ďakujem za každú odpoveď 😊😊

Strana
z2
scila
9. máj 2025
@petulda333

@scila ano,funguje. Sesterka je veduca v jednote. Aj rozky ci chlieb ak ostanu musi kupit

@petulda333 minule sme tak s kolegyňou rozmýšľali, prečo u nás v okolí zatvárajú Jednoty a zrejme práve pre toto - nemajú zamestnancov, lebo za takýchto podmienok im tam nechce nikto robiť.
Hrozné. Majitelia Jednoty by sa mali konečne uvedomiť, otras toto.

sara07
9. máj 2025
@petulda333

@sara07 odpise aj nie a tiez mas nejaku normu strat,vsetko naviac je uz manko

@petulda333 však nech menej objedna alebo vylistuje ten tovar
chápem že odpis ma hornu hranicu
ale toto je špinavost , si neviem predstavit že by som si mala kupovat tento tovar pokial nechcem

petulda333
9. máj 2025
@scila

@petulda333 minule sme tak s kolegyňou rozmýšľali, prečo u nás v okolí zatvárajú Jednoty a zrejme práve pre toto - nemajú zamestnancov, lebo za takýchto podmienok im tam nechce nikto robiť.
Hrozné. Majitelia Jednoty by sa mali konečne uvedomiť, otras toto.

@sara07 oni neobjednavaju vela. Lenze niekedy ti proste ostane. To podla mna nevies presne odhadnut. Otvaraju 6:30 a castokrat o pol 8 uz pecivo nie je,ale stane sa,ze niekedy ostane 20rozkov a chlieb. A objednava rovnako. Ja ked som davno robila v potravinach,tak pecivo brali naspat ,od nich nie. Vedenie to odmieta
@scila moze byt,v dedine vedla bola jedna predvacka. Robila od pondelka do soboty,cerpanie dovolenky asi take,ze nezacinala o 6 ale o 11,alebo bola od rana do 12 🫣 ziadala vypomoc,odmietli,tak sa nasrala,zamkla a odniesla im kluce na vedenie aj s vypovedou. Si tam sama,v dedine plnej romov a osada,manko platis,volno o nicom. Jednota za mna najhorsi retazec

maranco
9. máj 2025
@petulda333

@sara07 oni neobjednavaju vela. Lenze niekedy ti proste ostane. To podla mna nevies presne odhadnut. Otvaraju 6:30 a castokrat o pol 8 uz pecivo nie je,ale stane sa,ze niekedy ostane 20rozkov a chlieb. A objednava rovnako. Ja ked som davno robila v potravinach,tak pecivo brali naspat ,od nich nie. Vedenie to odmieta
@scila moze byt,v dedine vedla bola jedna predvacka. Robila od pondelka do soboty,cerpanie dovolenky asi take,ze nezacinala o 6 ale o 11,alebo bola od rana do 12 🫣 ziadala vypomoc,odmietli,tak sa nasrala,zamkla a odniesla im kluce na vedenie aj s vypovedou. Si tam sama,v dedine plnej romov a osada,manko platis,volno o nicom. Jednota za mna najhorsi retazec

@petulda333 v minulom storočí boli dedinské obchody ktoré fungovali tak, že si si musela vopred objednať chlieb a doviezli len toľko čo bolo objednané

keď nevedia inak fungovať tak nech zavedú toto (v dnešnej dobe sa dá riešiť elektronicky) ale nie zdierať predavačky

petulda333
9. máj 2025
@maranco

@petulda333 v minulom storočí boli dedinské obchody ktoré fungovali tak, že si si musela vopred objednať chlieb a doviezli len toľko čo bolo objednané

keď nevedia inak fungovať tak nech zavedú toto (v dnešnej dobe sa dá riešiť elektronicky) ale nie zdierať predavačky

@maranco to by im vedenie muselo dovolit. Ked objedna menej,tak je zdrbana zato. Videla a pocula som na vlastne oci,ked som prisla na nakup a bola tam nejaka ich nadriadena

nin12345
9. máj 2025

@nekomfliktna ja som to asi nepochopila to akože keď sú napríklad marinované tofu pred zárukou niekto vás núti aby ste si ich kúpili alebo?

alickapusinka
9. máj 2025
@bielasovicka

A toto je "manko"?

@bielasovicka admin ako vždy zmenil nadpis

bielasovicka
9. máj 2025
@petulda333

@scila ano,funguje. Sesterka je veduca v jednote. Aj rozky ci chlieb ak ostanu musi kupit

@petulda333 ináč toto je dobra blbosť, že "musia" kúpiť. By som sa nato mohla vieš čo, keď to ani nepotrebujem ze by som to musela kúpiť. 🤔

petulda333
9. máj 2025
@bielasovicka

@petulda333 ináč toto je dobra blbosť, že "musia" kúpiť. By som sa nato mohla vieš čo, keď to ani nepotrebujem ze by som to musela kúpiť. 🤔

@bielasovicka tak vies,bud kupis hned,alebo to aj tak bude v manku,alebo cau...

lasona
9. máj 2025

Teraz uz rozumiem, prečo aj v našej jednote dali vsetky predavačky výpoveď. Podotýkam boli to zeny, ktoré majú xhvilu pred dôchodkom.

rozculena
9. máj 2025

jasné,Jednota

srbskalizzy
9. máj 2025
@pokojvdusi9

Viem ze aj u nas v Jednote je to tak ze co sa nepreda musia to kupit predavacky no musia byt ticho

@pokojvdusi9 sama pracujem v coop a u nas to takto fakt neni.

maranco
9. máj 2025
@srbskalizzy

@srbskalizzy nemôžu mať premotivovanú vedúcu, aby bola dokonalá pred nadriadenými a zhrabla odmenu za príkladné hospodárenie prevádzky?

pokojvdusi9
9. máj 2025
@srbskalizzy

@srbskalizzy U nas ano Minule sa pokladnicky rozculovali

moniikka
10. máj 2025
@srbskalizzy

@srbskalizzy ani u nás, tiež robím v coop

srbskalizzy
10. máj 2025
@pokojvdusi9

@srbskalizzy U nas ano Minule sa pokladnicky rozculovali

@pokojvdusi9 treba sa obratit na nadriadenu nadriadenej

srbskalizzy
10. máj 2025
@maranco

@srbskalizzy nemôžu mať premotivovanú vedúcu, aby bola dokonalá pred nadriadenými a zhrabla odmenu za príkladné hospodárenie prevádzky?

@maranco moze byt, ale nema narok baby do toho nutit apsolutne

Strana
z2