Manžel sa chce vzdať dobrej práce: Ako postupovať?
ahojte, ja ani neviem kde zacat som taka nabrusena, len neviem ci pravom:..som na materskej s manzelom mame dve deti starsia dcerka chodi do skolky mladsia ma 8 mesiacov, manzel ma skvelu pracu, kde ma dobry kolektiv dobry plat aj rozne benefity o ktorych mozu v inych zamestnaniach len snivat..ide o to ze pred tristvrte rokom nastupil k manzelovi do firmy novy kolega a manzel tvrdi ze je to s nim neunosne, ze sa sprava drzo nechce nic poriadne robit, ze je to nejaky pribuzny sef a tak si dovoluje, manzel s nim spolupracuje len jeden den v tyzdni ale aj tak tvrdi ze to nedava a chce dat v praci vypoved,..lebo ine riesenie nevidí, nakolko som ale ja na materskej aktualne a mame hypoteky auto na leasing pyta sa ho ze z cohoto budeme platit vsetko ked on da vypoved, z jeho platu vsetko pokryjeme a ešte pekne vyjdeme a vieme aj odlozit ..ze on si najde nieco ine..my zijeme v malom meste na vychode slovenska kde tych pracovnych ponuk nieje vela a nie to ešte takych ako ma on teraz..doteraz bol v tej praci velmi spokojny je tam uz 9 rokov..ked sa pytal mna ze co ja na to tak ja som mu povedala ze ci sa to neda riesit aj nejak inak ze ist za sefom porozpravat sa alebo tak..lebo neviem si predstavit kde inde by tu taku pracu nasiel tak hned na mna vybehol ze ja myslim len na peniaze a podobne..ze vsak si najde nieco ine kde bude zarabat menej ale sa uskromnime..tak som povedala ze ok ze nech aspon pocka ešte kym mne skonci materska ze sa vratim ja do roboty aby sme to aspon nejak vykryli tie vydavky ale on nechce cakat..ja som z toho zufala ako fakt si neviem predstavit ked prideme o jeho plat ze co budeme robit..aktualne zaraba 2500 eur mesacne a len hypoteka a auto nas vyjdu 1000 mesacne..
nepride mi to ako pravý dovod na vypoved 🤔 lebo je s nim 1x v tyzdni uz nieco nezvlada? Ako vas chce zabezpečiť ked da vypoved? Vela nezodpovedanyvh otazok
@autorka prepac, ale tvojmu mužovi neverím. Keď chce odísť, nech "kapne bozsku" prečo. Lebo kvôli 1 dnu v týždni asi ťažko 👌 a potom by som ho spytala, z čoho teba budeme žiť? Ty máš plat 2,5k ze ked sa vrátiš do prace, plne ho nahradis? A co potom, po polroku keď mu skonci materská? Co buše robiť? Alebo ako si to ďalej predstavuje? Ty budeš makať ako fretka a pán si bude gule valat v taxíku? Ako sorry, ale nie. Bud keď je vyhoreny, nech ide matersku (to sa aké stavím, ze bude zase z decka) alebo vypoved môže dat až keď si nájde adekvátnu prácu za túto. Adekvátnu znamená, že plat pod 2k za žiadnu cenu.
A to ešte som.nespomenula že od 01.10.mu ide plat hore o 15%
Hmmm, boji sa porozpravat so sefom. Co urobi? Vyhodi ho? Ked chce dat vypoved, tak aky problem? 😁 Uplna zlatokopka si, ked chce este daco zjest, ked sa poplatia ucty, otras toto... Dochadzat nebude a sediet v aute a vozit inych bude?
1. Vezme si dovolenku teraz 2 tyzdne, nech nejako si oddychne.
2. Nech ide na matersku, v podstate mu pojde plat a bude doma pol roka. Ak by mu aj dali vypoved, nemusi ist na Urad prace, ale na matersku a potom na Urad a mate rok pokryty ovela vyssim prijmom ako taxik. Hladat pracu si moze aj na materskej.
Bude je uplne vyhoreny, co sa mi zda divne, ze zrazu po 9 rokoch. Si mysli, ze v inom zamestnani nebude taki, co sa vezu, taki, co ho budu stvat a plat aj benefity bude mat mensie? V kazdej praci su taki ludia.
Nemá nervy na jedného debila raz v týždni a chce ísť robiť taxikára😅😅😅
Môj otec bol autobusár a vždy hovorieval,že by to bola dobrá robota až na tých ľudí.😄
No neviem,neviem.Nieco tu smrdí.
ked je capovi dobre, ide sa na lad klzat, to len na margo jeho situacie….akoze ak sa citi byt vyhoreny nech je uprimny a otvorene to povie, toto sa da riesit, moze ist na PN, vycerpat dovolenku a dat sa dokopy, alebo trebars ist aj na tu matersku, ale dovody ktore udava su velmi vagne, co uz len take mu robi ten kolega? ak ho sikanuje preco je zbabely a neporozprava sa so sefom? ved tam robi 9 rokov a snad ma nejaku reputaciu….co on vie co sa vari v pozadi, ten kolega moze ist za polroka do haja a on pride kvoli zbrklemu rozhodnutiu o dobre platenu pracu, cele je to nelogicke a ta hlupost s taxikarcinou….?? Sak nech si vezme tyzden volno a vyskusa to nazivo…. nebude vyvazat len normalnych ludi, ale aj ozranov a kadejake neprijemne existencie….alebo nech si kupi limuzinu a vyvaza celebrity 😀
Chápem tvoje pocity, bojíš sa že stratíš istoty. Ale "nezľahčuj" ani pocity muža. Ak to s ním takto cvičí, nech normálne skúsi vyhľadať pomoc odborníka. Niekoho kto mu pomôže to pochopiť spracovať tie emócie, čo v ňom daná osoba vyvoláva. Ja som niečo podobné kedysi zažívala v robote a nie je to nič príjemné. Tá osoba nakoniec "rozložila" celý kolektív a všetci sme postupne odišli.
A nedá sa pracovať od utorka do piatka? Aby ten jeden deň nebol s kolegom?
Myslím, že taký človek ani neexistuje.
Skus ho prehovorit na psychologa. Nesuhlasila by som aby nechal pracu a dostal rodinu do existencnych problemov.
a pracuje tam este? nedostal vypoved?
A co vravi na to, ze jeho vyplata nepokryje ani hypoteku?
ahoj, keď spomínaš šéfovho syna, ktorý tam nastúpi a šéfovu rodinu, ktorú tam dosadil, to je nejaká rodinná firma? ak áno a tvoj muž zarába 2,5k + pekné zvýšenie platu + benefity, tak asi bude vysoko špecializovaný a žiadaný, a on chce ísť robiť taxikára?
a ak si ho v tej firme takto cenia, nevie hodiť reč so šéfom? No, tam bude iný pes zakopaný, Pritlač, nech povie čo je vo veci. ak je vyhorený, môže to poriešiť neplateným voľnom, oddychom, môže ísť na pobyt-liečenie, materská. X možností, čo sa tu už pospomínalo.
Asi by ma trafilo na tvojom mieste, ale tak niekto je rozumny pouci sa z vlastnych chyb, niekto si musi prezit tie svoje chyby, neprijemne je, ze to ma dopad aj na teba a rodinu ako taku a tiez sa mi nezda ten kolega…tam bude este iny problem…ale tak nechala by som ho, ved ako ano uskromnite sa, ale myslim, ze pol roka bude stacit na to, aby pochopil, co vsetko si nemozete dovolit
Myslím že nám tu viacerým napadlo že či je to naozaj pravda ten dôvod odchodu ktorý uvádza za.mna veľmi divné celé
Ešte mi napadlo, že chce sa uskromniť?
Tak si to skúste aspoň 2 mesiace, použiť len sumu, ktorú by zarobil ako taxikár.. možno, že to musí reálne pocítiť, aby pochopil.
A je pomerne vtipné, že so šéfom hovoriť nebude, radšej da rovno výpoveď.. akože čo najhoršie sa mu po rozhovore môže stať?
Mňa by z takého chlapa šľak trafil...
Inak, tiež mám pocit, že to nebude len o 1 kolegovi, s ktorým si nesadol.. trvala by som na tom, aby bol aspoň úprimný, keď už plánuje rodinu zatiahnuť do fin.sraciek.
Lebo pri tak vysokých výdavkoch, aké máte (hypo atď.), to už nie je, že "uskromnime sa".. to je už prúser..
@kuki13 Aj ja si myslím, že by to bolo v tejto situácii najférovejšie riešenie - manžel nech ide na otcovskú dovolenku, o miesto nepríde, bude mať čas na premýšľanie ako ďalej a môže si už pribežne hľadať niečo iné, manželka naspäť do práce, keďže jej materská už skončila a finančne pre rodinu bude výhodnejšie, ak namiesto rodičovského príspevku budú poberať na dieťa vyšší otcovský príspevok....Keď sa to trocha utrasie, uvidí sa, či manžel nastúpi po otcovskej do rovnakého zamestnania (pomery tam sa môžu zmeniť, napr. daný človek tam už v tej dobe ani nemusí pracovať...) alebo niekam inam alebo zostane na rodičovskej s dieťaťom. Takisto matka dieťaťa môže byť v práci spokojná alebo po uplynutí otcovskej dovolenky nastúpi na rodičovskú ona a tatko späť do práce (či už do pôvodnej alebo novej)....
Ved nech si zoberie kazdy druhy pondelok dovolenku a stretne sa s nim uz iba 2 krat za mesiac 😉
Pri jeho plate mu vyjde max. materska davka. Ak z toho vyzijete, nech to vyuzije.

Ja neviem, ktory clovek, co ma v hlave vsetko v poriadku, by isiel z 2500€ platu dobrovolne robit za 700€ a na horsiu poziciu. A hlavne v situacii ked ma na krku hypoteku, dve deti a manzelku na materskej. To aku ma zodpovednost voci rodine? Ja by som si myslela, ze mu normalne hrablo.
Bud nech si hlada nieco v obore a ked bude mat nech da vypoved. Alebo nech ide na matersku, oddychne si a mozno sa potom aj rad vrati naspat do prace 😅