icon

Manželova šéfka odmieta akceptovať ošetrovné. Je to bežné?

23. sep 2024

Ahojte. Idem sa trochu vypísať a možno aj pozisťovať ako to máte vy. Mám manžela, máme dve malé deti, starší nastúpil teraz od sept do škôlky. Manžel pracuje, ja som na RD s mladším. Ako to už býva, syn zo škôlky už stihol doniesť na dvakrát nejakého bacila, na druhý raz som to od neho chytila aj ja, ale až tak, že som prvé dva dni choroby bola totálne nepoužiteľná, horúčky, bolesti celého tela, v podstate som tie dni len prespala v posteli. U dr som nebola, lebo som vedela, že na chrípku mi aj tak nič nedá a treba to len prečkat. Manžel ale išiel na 3 dni so synom na OČR, aby sa mohol starať o deti. (Potom ešte aj starší syn horuckoval). Hneď v prvý deň OČR manželovi volala šéfka, že keď príde do práce, musia sa porozprávať. No a povedala mu, že mu OČR nebudú akceptovať. A to teda apeloval na to, že ja som sa tie prvé dva dni ozaj nebola schopná starať o deti. Vraj aj oni tak fungovali keď boli mladé a nemali žiadnu pomoc od manželov. A že si to máme premyslieť, ale keď bude ešte jedna OČR, tak ho bude čakať výpoveď.
Je toto normálne a bežné, takýto prístup od zamestnávateľa? Chodí to všade takto, či existujú aj tolerantnejší zamestnávatelia? Naštvalo ma to a manžel je z toho tiež celý nesvoj, lebo toto už hraničí s vydieraním. Akože keby boli len deti choré a ja v pohode, tak jasne že by na tú OČR nešiel…

Strana
z8
maciatkolulu
4. okt 2024

@sasa2 máš pravdu,preto si písala,čo si písala,preto zjavne vieš porovnať príjem a výdavky v zahraničí. 🙃

Strana
z8