icon

Maródka od obvodnej verzus od gynekológa

dedinka123
23. apr 2015

Neviete mi poradiť, či je lepšie sa dať vypísať na pn-ku od obvodnej lekárky alebo gynekológa? Nemám žiadne ťažkosti, ale mám prácu, ktorú určite nebudem môcť vykonávať do nástupu na materskú.

petulda333
24. apr 2015

Pisete akoby sme stat oberali o miliony!!pritom skutocny darmozraci su niekde inde!!ja pracujem od 19,nikdy som nebola na marodke ani dovolenku som necerpala prvykrat min.rok ked sme sli na dovolenku,teraz ked som sla na marodku som sa jak debil vypytovala vefuceho a dr ze ako to chodi lebo neviem..ked somv praci oznamila ze som tehu a chcela lahsiu pracu vefuci mi hned povedal ze bud pojdem na pn alebo koncim lebo som tam zbytocna a lahdis praca nie je (v praci dviham rucne tazke veci 8hodin denne)a este mi spomenul ako jednu tehu kolegynu vyhodili lebo po x rokoch vraj nieco ukradla a to fakt nepotrebujem a tahat sa kade tade s pra nikmi nie vdaka...radsej som zvolila pn aj ked by som chcela byt v praci!sudite ludi a pisete akoby sme robili nieco zle!!keby ste boli na nasich miestach mozno by ste sa zachovali takisto ale hrate sa tu pomaly na bohyne!!!

shopoholocka
24. apr 2015

@maslenka47 mas nejaky osobny problem,opustil Ta chlap?nemas sex?pretoze Tvoja odpoved a reakcia je trochu mimo temu plna hnevu a frustracie🙂nadych,vydych....🙂🙂🙂🙂🙂

shania31
24. apr 2015

@petulda333
Inak k vyjadreniu, ze veduci ta vyhodi atd- ked si tehotna a oznamila si mu to, tak asi tazko ........
Ja som sice cele tehu bola da sa povedat "donutene" PN, ale priznam sa, ze aj napriek tomu, ze sme mali velky problem otehotniet, ani vo sne ma nenapadlo riesit na zaciatku tehu, ze idem hned na PN - lebo co ak potratim atd atd.
Stale tvrdim, ze ak nie su komplikacie a zena sa citi dobre, ja nevidim dovod byt doma. Je zasa ine, ak zena robi niekde v chemickom priemysle, kde ma dychat cele dni nejake sajraty,.......to si myslim, ze zrovna nie je idealne pre tehotnu.

petulda333
24. apr 2015

@shania31 ja som mu to oznamila ustne a potom som chcela aj pisomne naco ma moj veduci upozornil ako to tam chodi nie ze on ma vyhodi ale jeho nadriadeny a dovod si najdu...jedna tak uz odisla s obvinenim ze kradla a asi maloktora tehu zena sa bude natahovat...ja som tam chcela byt ale mat lahsiu pracu lebo denne som dvihala tazke krabice a to mi dr zakazala!!!v 8tt som sla na pn..a tyzden nato som skoncila v nemocnici cize tak ci tak by som musela ist zo zdrav dovodov!!ale ver ze ten pristup ma zaskocil ze bud to alebo to a to som mala ,,stastie,, ze ma veduci oboznamil s praktikami firmy!!!

me_to_you
24. apr 2015

@bubelko tak teraz co, odsudzujes ich lebo vyciciavaju system alebo ich odsudzujes ze su sproste a nevedia na co maju narok? Vobec ma necitas alebo nechces citat, odsudili ste tu zenu kt opisuje svoju pracu ako nie zrovna ideal pre tehotne, nesedi asi 8hodin za pc a nezdviha telefony..prach sproste ste ju tu odsudzili ze si ma pytat ine prac zaradenie a teraz prichadza ta moja cast - nie vzdy je mozne preradit zenu a pre zamestnavatela je to dost velky problem, (dat nahradne vplatene volno? Kks u zamestnavatelov o kt sa bavime - zvacsa manualni pracovnici je katastrofalne platit dalsieho cloveka ZA NIC! ) stat len vyciciava a rozhadzuje na zlych miestach a presiera a kradne - asi preto ste odisli nie? Ale my sme tu a zijeme s tymto stadomm prduchov kt su presne generacia spred 20rokov, a ovela radsej dam peniaze zo systemu tehotnej aby sa niekde netrapila ako nejakemu zmrdovi ale to je ako u nasich politikov, chudaka jednotlivca dodrbat pod ciernu zem ze si nieco dovoli ale pritom bezbozne milionovo kradnut a davat peniaze darmozracom...a rovnako firmy..platia dane odvody a zasa dalsie "poleno" pod nohami, tak preco toto nevyuzit... Mozte bedakat ake je slovensko o nicom ale nie nad jednou pn kou ale pozriet sa aj mimo modreho kona co sa tu deje a potom hodnotit

cakemama
24. apr 2015

@bubelko ty si zena v domacnosti , zijuca v zahranici. Lahko sa sytemu pouca a mentoruje. Ty si odisla do zahranicia pre lepsi zivot pre teba a tvoje deti, z tvojich dani jej PN nepojde tak preco poucujes?

shania31
24. apr 2015

@petulda333
ano, iste, niektori hrdinovia robia bubu bubu s tym, ze podriadeni zamestnanci sa zlaknu, cuvnu. Chyba, chyba- my sme v tomto s prepacenim hlupy narod, a nevieme mnohokrát na co mame narok .a preto tento stat funguje tak, ako funguje (funguje uz par rokov "akoze")....... neviem, v akej velke firme robis, ci je to len nejaky sukromnicek, alebo nejaka velka firma- ak velka firma, ciste ubohe vyhrazanie nejakého chudáka, na ktore mu zrejme kopec ludi naletelo, ak by malo personalne oddelenie tvoje potvrdenie od lekara, ze si tehotna, vyhodit len tak by ta nemohli....uz by si bola v ochrannej lehote.....

petulda333
24. apr 2015

@shania31 pracujem v dost velkej firme!!a keby som nevedela o tej ktoru fakt takto okaslali a este obvinili z kradeze a to u nich pracovala 8rokov tak by som sa nedala ale uprimne nemala som chut sa natahovat...neviem ci sa mi zdrav.stav zhorsil aj vplyvom stresu z prace ci by to prislo aj tak ale momentalne som na tom tak ze pracovat nemozem...smiem len lezat inak mi hrozi nemocnica do porodu!!!ale je to svinstvo lenze je tu taka situacia ze clovek si nevyberie a malokedy vyhra spravodlivost

shania31
24. apr 2015

@petulda333
Viem, o com to je - odlezala som si 4 mesiace v nemocnici- len WC a sprcha mi boli povolene, inak len lezat a lezat......a nehovoriac, ze do 14 tt som si to statocne odgrcala a bola na infúziách, vsetkym vysmiatym tehulkam som vtedy v duchu zavidela, kedze ja som ani cistu vodu nedokazala udrzat v zaludku 😖

petulda333
24. apr 2015

@shania31 ja prezivam to iste vraj je za tym stres..neviem...snad to prejde a uspesne dojdeme do konca tehu...tiez v duchu zavidim tehulkam co su v pohode ale prajem im to...ale aj sebe aby to uz skoncilo 🙂

bubelko
24. apr 2015

@me_to_you ja viem, co sa na svk deje, mam tam rodinu, nezijem v bubline len preto, ze nezijem v centre. a mozno prave, ze nezijem priamo v tom, tak mam trocha iny pohlad na to, akoby sa to mozno dalo... ale fakt je to zbytocne, nieco niekomu vysvetlovat...
a hej, ak niekto vyciciava system, tak to fer nie je a ano povazujem to odsudeniahodne, bez ohladu na to, ci sa jedna o politika alebo radoveho obcana... a ak dostane navod, ako sa to da urobit bez toho, aby siel na PN a na to dostane odpoved, to nejde, lebo sme na svk (ako v podstate na vsetko), tak to povazujem skutocne za divne... mame zakony, ale nepouzivame ich, obchadzame ich a pripadne sa prisposobime tym, ktori ich obchadzaju a to je pre mna smutne...
ale mas pravdu, moze mi to byt jedno...

bubelko
24. apr 2015

@cakemama ano som zena v domacnosti, ale z jahody som nespadla... a zenou v domacnosti nie som preto, zeby som sa velmi o to snazila, ale akosi vdaka miestnemu skolskemu systemu a nakladom na externu starostlivost o deti. to co na svk zaplatite za mesiac za sukromnu skolku, by som zaplatila za 2 deti na 3 dni... plus som pred detmi tiez som robila - aj tu a aj na svk. a okrem toho som si po odchode platila odvody ako dobrovolne nezamestnana, z ktorych neuvidim nic... takze ano, socialne davky sa platia aj z mojich penazi... aj ked nepatrnou sumou.

a toto je verejne forum, myslim, ze ak mam na vec nazor a chcem ho vyjadrit a myslim, ze pokial ho vyjadrujem slusnou formou, bez urazania, tak mam pravo ho povedat... ak by som niekoho verbalne urazala, tak by som pochopila tvoje rozhorcenie... ale nie som jedina s tymto nazorom, ze tehotenstvo sa na svk berie ako choroba.

a dovody, pre ktore som odisla do zahranicia si netrafila ani jeden... ale ano, 90% slovakov odchadza za tzv. lepsim zivotom pre seba a pre deti, takze chapem, ze si dosla k tomuto zaveru... ako vsak zabezpecia lepsi zivot svojim detom, ked polovica neovlada poriadne jazyk a ani nema snahu sa ho naucit, to som naozaj zvedava... ano rodicia budu mat lepsi zivot, ale deti? ale to sme uz mimo temy...

cakemama
25. apr 2015

@bubelko urazat sa da aj bez pouzivania neslusnych slov:
- ked polovica slovakov neovlada poriadne jazyk a ani nema snahu sa ho naucit,
- slovak riesi ako zakon obist. a ked mu nieco vadi, tak miesto toho, aby napisal staznost etc. tak bude v obyvacke alebo na kave (chlap pri pive) diskutovat a frflat, ake je to na h.... ale skutek utek
- lenze na svk je prave povedomie takmer nulove a pozriet na nete aj nieco ine ako len kociky, postielky ci inu vybavu je v tehotenstve predsa nudne.
Ja tiez zijem v cudzine a patrim medzi tu polovicu ktora ovlada cudzi jazyk, ale pretoze uz nezijem na Slovensku netrufam si sudit alebo kritizovat ludi ktori tam ziju.

panidia
25. apr 2015

@dedinka123 Ahoj.Myslím, že Pn ti dá gynekologička.Dievčatá,ktoré sa do teba obúvajú si nevšímaj,je to tvoja vec, aj keby si mala marodovat od samého začiatku až po koniec,ich je do toho velké nič!Samozrejme,ked si už dala takúto otázku na net,musíš počítat aj zo zaostalými názormi.Inak,vieš si predstavit ako by asi mohli ovplyvnit tvoje rozhodnutie?Správne,nijako!Takže sa zariad ako to tebe vyhovuje a basta -fidli.Prajem ti krásne tehotenstvo a zdravé bábatko 🙂

barborazilina
25. apr 2015

@dedinka123 Podla mna gynekolog ta vypise ... a to ze ta zamestnavatel nepreradi na inu pracu je celkom bezne ... nech je to z akychkolvek dovodov ... prajem vela stastia a zdravia tebe aj babatku 🙂

bubelko
25. apr 2015

@cakemama to nie je urazanie, to je konstatovanie...ale ok, mame kazda iny pohlad na vec.
a napriek tomu, ze na svk nezijem, zaujimam sa o to, ako to bezi, co je nove a co sa deje... a napriek tomu, ze tam nezijem, mozem mat na danu situaciu nazor.

mihula
25. apr 2015

@me_to_you ty asi zijes na inej planete 😀 a este k tomu nevies citat a vymyslas,alebo domyslas si.Ja som nenapisala ze na sk.Ale za chvilu to bude aj u nas

petulda333
25. apr 2015

@bubelko vycuciavanie by to bolo ak by mala tak 22rokov a cakala 4dieta a nikde nepracovala len rodila deti..ale ak clovek pracuje a odvadza dane a caka babo ma narok ma materske aj marodku a to je vycuciavanie???lebo nechce ohrozit zivot babatka??a zvolila si pn namiesto prace...mas to v hlave dost popletene!

sestricka52
25. apr 2015

ja som mala tasku pracu a pnku mi d al moj gynekolog. obvodak s tym nic nemal.

bubelko
25. apr 2015

@petulda333 ma narok na materske, rodicovsky a PN, ak ma zdravotne problemy, ale nie preto, ze praca je nekompatibilna s tehotenstvom. to je to, co sa vam tu niektore snazia ukazat. vtedy sa to ma riesit inak - ziadostou o preradenie, atd. ale uz to fakt nebudem opakovat, lebo to naozaj nema zmysel...
nikto tu nepise, ze ma tehotna ohrozovat svoje dieta...ale ked uz sa necha vypisat z pomyselneho dovodu, tak nech potom o 3m, ked jej doma bude strop padat na hlavu nepise, ze kedy chodia kontroly zo socialky, lebo ona je tehotna na PN, ale v podstate jej nic nie je...
a nemam to v hlave popletene, len mi je luto, ze to s krajinou, v ktorej som vyrastala ide dole vodou, a nie je to len vinou politikou...

petulda333
25. apr 2015

@bubelko ty citas co ona pisala???ma pracu v ktorej by ohrozovala svoje dieta a zamestnavatel jej inu nedal a ani neda!!!!ohanas sa tu zakonmi statistikami ale prd citas ides si len svoje...mne tiez nic nebolo a ziadala som lahsiu pracu a odpoved pn alebo vyhadzov!!!pracujem v dost velkej firme kt ma na sk vela pobociek a ver ze tahanice by som nevyhrala...nie kazda vycuciava stat ale nema od nadriadenych na vyber..ale ty to nechapes a melies len svoje!!!lebo zakon jasne je x zakonom a ti co maju moc ich obchadzaju lebo mozu a my obcania mame proste smolu...vlastna skusenost!!tak nemudruj ak nevies a nechces chapat co piseme!

mihula
25. apr 2015

@petulda333 no takto pekne si tu opisala postup svojho sefa a postup firmy.Ja len dufan,ze niekto z tvojej firmy ta tu spozna a mozno by nebolo od veci,keby sa vyjadril aj tvoj nadriadeny ako to je s tvojou vypovedou.Mozno by sme sa cudovali

bubelko
25. apr 2015

@petulda333 ale ano citala som, kde pise o praci. uvodny prispevok, v dalsich uz to nerozvadza (alebo som prehliadla. ak ano, tak sorry). neviem, kde robi a co robi.. viem len, ze robi vonku za kazdeho pocasia... ok, ak je toto zdravotny problem, tak nech ide na PN. ako nie som naivna, neverim tomu, ze sa na tu pn nedostane. tu by ju nedostala, ale na svk ju dostane. takze sa aj tak cely cas bavime len v teoretickej rovine, ako by to malo byt...
a nevztahuj vsetko na seba, uz si viackrat spomenula svoj pripad, pochopili sme... zakon obchadzaju vsetci, od najvyssieho po najnizssieho, ale nechajme to. ja chapem tvoj postoj, ale nepovazujem ho za spravny, to je cele.

petulda333
25. apr 2015

@mihula moja ja vypoved nemam som na pn!!!tak si usta neotvaraj!!pisem ako to bolo moj veduci je fajn preto mi radil ist radsej na pn a spomenul ako jednu kolegynu vyhodili uz!!
@bubelko ja tiez nepovazujem za spravne ze som musela ist na pn!!!ale nemala som na vyber...nevztahujem vsetko na seba ale opisujem ako som ja dopadla lebo nemozem pisat o autorke temy ked ju nepoznam..len pisem ze niekedy nemas inu moznost

simusska
25. apr 2015

baby ja nechapem o co vam tu ide....voli byt zena bez problemov na pn ako makat tazko v praci a tak si tie problemy privodit....ja som pn od 6tt...nemam problemy ale minuly rok som potratila v 17tt a som predavacka....doktor ma vypisal automaticky ani sa nepytal....v praci stale nosim tazke kartony alebo ak nie to tak som vkuse 3 hodiny v pokladni kde tiez dvyham tazke, napr balik vody...a neda sa tomu vyhnut...co tam budem len stat? to len ten nepochopi co v praci nepracuje manualne...

nufacik6
25. apr 2015

@mihula Ahoj,ja som len odpovedala na otázku či pn od obvodného alebo gynekologa

lenkacik
25. apr 2015

@dedinka123 chod ku svojmu gynekologovi a on ťa vypíše povedz mu o svojej situácii a budeš mať PN, ja som tak marodovala tiež ale až od 17tt (sice som mala aj malý problem) a sestra je tehotná teraz robila v obchode potraviny a isla marodovať tiež kedže nemohla dvihať ťažké ako zeleninu fľaše vody a pod takže ju dr vypísala.veľa sťastia prajem

mihula
25. apr 2015

@petulda333 no ked si na PN,mala by si lezat,mat nohy vylozene a hlavne by si sa nemala stresovat a nervacit nad nasimi prispevkami.Vsetko dobre zelam aj za nase peniaze

petulda333
25. apr 2015

@mihula prepac za tvoje??pracujem 8rokov vkuse a som prvykrat na marodke!!!bohuzial som ist musela ale potesim ti srdiecko uz na pn nie som len tak dvakrat som lezala v nemocnici kvoli zdr.problemom!!!

mihula
25. apr 2015

@petulda333 boze ani nevies ako mi odlahlo 😎