Máte radi tradíciu Secret Santa v práci?
Za poslednú dobu som si tu všimla viacero diskusii o tajnom santovi v práci. Tak úprimne, máte to radi? Teší vás to kupovať a dostávať? Kúpiť darček ani nevieš komu čiže nemáš ani tušenia čo ten kto si to rozbalí má alebo nemá rád. A dostať možno ďalšiu šálku alebo sviečku alebo niečo čo možno ani nebudeš mať kam dať, možno sa ti to ani nebude páčiť, od niekoho neznámeho možno aj bez citovej väzby k tomu človeku. Fakt by ma zaujímalo či zrovna tento zvyk majú ľudia radi a len ja som nejaká vadná alebo čo :D
@terezkaarthuramax lebo niektori ludia proste nemaju radi blbosti. a v tyvh darcekoch do 10 eciek kupis len blbosti.
napriklad lepsia kava. co je to lepsia kava.ja pijem len jednu konkretnu ktoru nam namelie doma stroj. kupujeme kavy v specializovanom obchode kde ich prazia. ziadne eduscho alebo ja neviem co by ma naozaj nepotesilo. aj. pijem ho minimalne aj to nie kadeco. ked uz teda si ho raz za cas dam. takze pomarancovy teekane by ma tiez neoslnil. sypane caje tiez nie lebo je s tym robota a ja na to nemam chut. alkohol nepijem vobec ziaden, a ani cokolady a bonboniery nejem. zreby absolutne neriesim. med si kupujem sama od overeneho vcelara atd. to som citala tipy v inej teme preto ich menujem.
proste dostanes blbost a mas len starost co s tym alebo to proste len vyhodis. cize vyhodenych 10 eur do kosa. radsej si za ne kupim nieco normalne ako mat z toho len stres.
@frflos_nespokojny, ale kdeže osy. Som dúfala, že existuje aj nejaká iná (menej perverzna) praktika ako tá verzia Santu, ktorú poznám ja. Nejaká vecierkova, na spôsob tomboly... No nič, musím zostať pri neznasani Secret Santu 😜
Neznasam tieto nutene chobotiny hlavne v skole pre deti
@pralinka25 tak tie veci co si spominala nejem ani nepijem kavu ani caj.cokoladu len bielu alebo také kralovstvo zvierat čokoládky a merci.. mne sa to paci ak.iie o handmade vyrobky..som zabudla dodat . Uz som sa viackrat zapojila a vzdy ma veci potesili
Pre mna je to uplna hlupost, vacsinou su tie akoze darceky kupovane nasilu a ide o lacne hluposti. Radost to neurobi nikomu, iba to zerie cas, ludia s tym maju stres a este aj z ekologickeho hladiska sa len dalsie lapace prachu vyrabaju a zahlcuju planetu. Absolutne ziadny zmysel v tom nevidim. Umele a falosne.
U nas to kedysi byvalo. Dokonca jeden rok si ludia presne pisali ci chcu (!!!!), aby nedostali hluposti. Aky to ma ale potom vyznam??? To nie je za mna secret Santa, ked si dotycny vyberie co chce. Ludia o to zaujem nemali.
Blbosť. Našťastie to u nás nerobíme.
Nie, nemam to rada. Pre mna su to take nasilu akcie.Takisto ani rozne vianocne vymeny prekvapeni, co prebiehaju napr. aj tu v skupinkach. Co sa mi paci a co chcem, to si kupim sama podla svojho uvazenia a vkusu. Na prekvapenia som uz velka a nepotrebujem sa zahlcovat gycmi.
U nás je účasť dobrovoľná, kto nechce, nedáva sa jeho meno do klobúka. Z klobuka si potom každý vyzrebuje jedného kolegu a pripraví mu darček, položí potajme pod stromček v kancelárii, a tie potom najnovší člen tímu rozdáva podľa menovky. Nikto nevie od koho dostal darček, a väčšinou sú to vtipné darčeky, takže sa pritom maximálne zbavíme. Ako napr čarovna palička pre šéfa, či Zájazd do Álp (balenie kozmetiky zn.Alpa). Poznáme sa pomerne dobre, tak nie je problém vymyslieť niečo trefne pre nikoho z tímu.
Mne to neprekáža, ale nepraktizujeme to, len si robíme posedenie predvianočné, kde pokecame, najeme sa, uvaríme si punc. A gratulujeme si na narodky v rámci oddelenia
Ja s tym nesympatizujem. V predoslej praci taketo organizovali, nic som nesla kupovat. Zo sukromneho rozpoctu sa ani do buducna nechystam investovat na firemne habadury, pokial na to nie je vycleneny firemny budget.
@dancingqueen321 tento tvoj pristup ja uplne chapem. My to v praci nemame, lebo ludia neboli ochotni sa zapajat, lebo nedostavali veci, co chceli.A tiez nie sme taky kolektiv, aby som s tymi ludmi vysedavala mimo prace.

Každopádne mne to príde veľakrát tak trápne. Vo veľkom kolektíve kde sa nepoznáme a ideš s taštičkou za niekým, už len ten úsmev na jednej a druhej strane. Fuuu, vždy keď toto vidím, tak sa spotím :D