icon

Máte skúsenosti s mentoringom pre začínajúce podnikateľky?

ivankatomasko
11. nov 2023

Neviem, či to naozaj funguje. Sama by som chcela začať podnikať, ale neviem ako na to.
Mám v hlave niekoľko nápadov, ale zatiaľ nemám odvahu a financie, aby som ich zrealizovala.
Táto pani ponúka nejaký mentoring ženám, ktoré rozbiehajú svoje podnikanie.
Píše, že sa vyšvihla z 0 na jednotku a vytvorila prosperujúci biznis. Máte niektorá s niečim podobným skúsenosť?

https://nataliagruenwald.sk/?fbclid=IwAR1GBaoPj...

Mohla by som napríklad poskytovať ženám poradenstvo ako sa vyrovnať s rozvodom, keďže mám s tým skúsenosti. Uvítam každý názor.

egonsk
11. nov 2023

ked je niekto super, nemusi sa tym chvalit, ovacie prinesie okolie vo forme odporucani.
Akykolvek mentoring super uspesnych podnikatelov vlastne spociva v tom, ze super podoja ludi platiacich si kurz, produkty, alebo rady, ktore s tym suvisia.
Vela lydi uveri lahkemu zbohatnutiu, ale malo z nich pochopu, ze oni predstavovali ten prijem toho cloveka, ktory sa im chvalil a nieco im akoze radil...

sisa_s
11. nov 2023

@melanta rada si precitam tvoj nazor k diskusii, ak ta mozem oznacit

Inak autorka, si psychologicka alebo pravnicka? Alebo na zaklade 1 skusenosti budes radit k rozvodom?

deti95060810
11. nov 2023

"Mohla by som napríklad poskytovať ženám poradenstvo ako sa vyrovnať s rozvodom, keďže mám s tým skúsenosť..."
autorka to vážne na tejto blbosti chceš postaviť podnikanie? si ma dobre pobavila....😀

muchotrafka298
11. nov 2023

@deti95060810 mna toto tiez pobavilo, ze bez vzdelania nejakeho po absolvovani kurzu aka vymyvania mozgov ide niekomu radit v takejto oblasti. Keby si kazda rozvedena zena na tomto stavala biznis, tak by sme nemali na Slovensku nic ine len rozvodove poradenstvo 😂

deti95060810
11. nov 2023

@muchotrafka298 chce radiť na sk kde sa rozvedie pomaly každé druhé manželstvo... rozv. žien ako maku. 🙄

viestta
11. nov 2023

@ivankatomasko skusenost je neprenosna, takze tvoj rozvod je tvoja skusenot, ale pre ine rozvedene to vobec nemusi fungovat. Psychologicke poradenstvo sa studuje roky, nie na nejakom vikendovm kurze nejakje rychlokvasenej mentorky s pochybnym certifikatom...

olimuc
11. nov 2023

na hluposti sa najlahsie bohatne … vytvorim fiktivnu firmu s xy dobrymi hodnoteniami, odprezentujem svoj krasny zivot na IG a urcite sa najde xy jednoduchsich, kt to zozeru a zaplatia za couching a snazia sa to posunut dalej, aby zarobili … v podstate iba pyramida bez haraburd pochybnej kvality

melanta
11. nov 2023

@ivankatomasko napadla mi rovnaká otázka ako sa pýta @sisa_s si právnička či psychologička, ak chceš radiť ľuďom pri rozvode? Alebo chceš radiť na základe toho, že ty sama si rozvod absolvovala? Aj ja som rozvedená, to však neznamená, že môžeš ľuďom radiť v tejto oblasti. Hovorím mimo slovenčiny 4 jazykmi (mám certifikáty C1), to však neznamená, že môžem tie jazyky učiť. To, že má niekto nejakú životnú či pracovnú skúsenosť alebo niečo ovláda ešte neznamená, že v tom môže radiť či učiť. Nepíšem to, aby som ťa demotivovala, ale preto, že ak chceš podnikať, základ je robiť to, v čom máš zručnosť, nie životnú skúsenosť.

Máš vraj niekoľko nápadov, ale chýbajú ti financie na rozbeh. Bola som roky rokúce zamestnanec. Mala som určitú obavu odísť zo svojej pozície, pustiť skvelý plat a ísť podnikať a ísť do rizika, že neuspejem. Takže ak ti chýba odvaha, opýtam sa ťa jedno - čo horšie sa ti stane, ako to, že neuspeješ? Máš viac nápadov. Tie, ku ktorým nemáš adekvátnu kvalifikáciu (vzdelanie alebo zručnosti) si zhodnoť, či ju vieš získať. Ak nie, vyhoď taký nápad. Urob si k tým nápadom podnikateľské plány. Ku každému. Ma základe tých business case si zhodnotíš, ktorý plán je reálny a ktorý nie. Ak by si k business case potrebovala info, kľudne napíš. Čo sa týka financií, sú možnosti ako získať zdroje na podnikanie, záleží od konkrétneho prípadu.

A čo sa týka pani podnikateľky, ktorú spomínaš - pani začala zrejme na úplnom začiatku robiť nejaký mlm. Veľa ľudí ho odsudzuje. Ja tvrdím, že sú ľudia, ktorí sú pre to narodení a dokážu v tom byť nauzaj rýchlo úspešní. Ale to nie sú tí, ktorí budú všetkých svojich známych otravovať, aby si niečo kúpili. Takže ja tento biznis nehaním. Čo nemám rada je prezentácia, akú robí napríklad aj dotyčná pani. V sekcii "o mne" sa nedočítame nič konkrétne. Len keci. A presne o tomto sú títo "moderní" mentori a kouči. O všeobecných kecoch, citovaním z knižiek a opakovaním starých známych motivačných myšlienok. Na druhej strane, sú ľudia, ktorí ich chcú počúvať, radšej ako skutočne úspešných vzdelaných ľudí. Tak prečo nie. Ponuka by nebola, ak by nebol dopyt.

Ak nechceš podnikať v mlm a chceš sa s niekým radiť, tak odporúčam skutočných koučov a mentorov. Alebo kecať s inými podnikateľmi v podobnom sektore. Ak chceš podnikať, nenechaj sa odradiť. Ale zváž v čom, buď pragmatik a daj si to všetko na papier.

maranco
11. nov 2023

@ivankatomasko no pani má taký prosperujúci biznis, že štátu dlží na dani 3787 €.
https://www.finstat.sk/51162229

egonsk
11. nov 2023

@maranco asi sa nestiha zaoberat malichernostami a naplno sa venuje svojmu biznisu ;)

acer11
11. nov 2023

Mne to príde ako nepodarená reklama...

melanta
11. nov 2023

@maranco skús pochopiť, že niekedy proste na dane neostane, ak chodíš každý mesiac do Dubaja, kupuješ si kabelky za tisíce a platíš si leasing na X6 alebo Panameru. 😉 Teda dá sa to všetko mať a aj nemať dlhy. Tieto záležitosti ukazujú skutočnú hodnotu podnikateľskej schopnosti.

ivankatomasko
autor
11. nov 2023

@melanta Nie, nie som právnička ani psychologička. Ďakujem za rady a povzbudenie.

tiezjedna
11. nov 2023

Ja som vybudovala veľkú a prosperujúcu firmu, bez kouča a motivačných kecov. Jediné tajomstvo, o ktoré sa s tebou rada podelím je - makať, makať, makať. A sústrediť sa na veci, ktoré súvisia s tvojim podnikaním, rozvíjať vlastné nápady a myšlienky a nie počúvať tie cudzie👍

danica2711
11. nov 2023

"poradenstvo" bez vzdelania a len na základe vlastnej skúsenosti s rozvodom je šarlatánstvo najhrubšieho zrna. Vymysli si niečo seriózne

melanta
11. nov 2023

@tiezjedna žiaľ, veľa ľudí uverí skôr takýmto ľuďom alebo teda vzhliada skôr k takýmto ľuďom, pretože majú nablískané PR ako tým, ktorí sme si to tvrdo odmakali. Makať nie je až také populárne.

pparis
11. nov 2023

takto...NIKTO, opakujem NIKTO kto ma skutocne sposob ako dobre zarabat... ho nebude NIKDY len tak rozdavat. Preco? Pretoze si nepotrebuje vytvorit konkurenciu. Vsetky tieto "kurzy" a "poradenstva" sluzia na jednu jedinu vec... na zarabanie na blbych ludoch. Ten uspesny biznis maju presne z toho, ze radia inym ako mat uspesny biznis. V zmysle - netvrdim, ze v kazdom pripade ide o nejaky podvod... ale vzdy ide o predrazene poskytovanie informacii, ktore si viete vygooglit sami zadarmo. Ano, mozno to stoji nejake usilie a nemate to "na jednej kope", ale skratka su to dohladetelne informacie. Skuste danu osobu kontaktovat s otazkou, ze ci vam vrati peniaze ak jej rady nebudu fungovat. Ak zacne vymyslat v zmysle, ze to je na vas ci dokazete jej rady aplikovat do praxe... tak ju poslite kade lahsie.

ivankatomasko
autor
11. nov 2023

@pparis Toto som našla v jej obchodných podmienkach.

alickapusinka
11. nov 2023

Keby vynášalo tisíce tak určite by lákala cudzích ľudí rozmýšľaj. Určite by povedala svojej rodine a nie druhých by lanarila. Aby si zbytočne neprerobila. Stretla správnych ľudí na stránke píše otázne kde boli TY správny ľudia. Kedy začínala je iná doba. No to je to že príklad vložíš tam dajme tomu príklad 5 tisíc ale sama sebe si paňou ale ak prerobíš TY od tej firmy nazad tie prerobene peniaze nedostaneš .A otázne je že či to čo tam píše na stránke je všetko pravda. Vtáčka lapajú pekné mu spievajú. Aby TI nezostáli oči pre plač že prídeš zbytočne o peniaze. Ak nevieš ako na podnikanie ako píšeš ani nezačínaj.

alickapusinka
11. nov 2023

@acer11 presne tak máš pravdu aj ja si to myslím.

mogaa
12. nov 2023

@ivankatomasko nuž ,ak zarobí 10 000 za to že robí mentoring tým, čo chcú začať podnikať, zarába na ich hlúposti....ak si niekto sám nevie naštudovať čo k podnikaniu potrebuje, môže si zaplatiť človeka ktorý tomu rozumie a poradí mu, ale mentor je mu na 2 veci🙂....čo sa týka poradenstva ženám pri rozvode, vážne si myslíš že žena ktorá bude potrebovať každé euro aby uživila deti ako samoživiteľka ti bude platiť za tvoje vzácne rady? ak nejaké eurá má, vrazí ich do dobrého právnika a nie nejakej žene čo síce je rozvedená, ale nie je ani rozvodový právnik aby jej poradila v jej konkrétnom prípade aby si pri rozvode neuškodila viac ako pomohla....

tiezjedna
12. nov 2023

@melanta máš pravdu. Mne pri takýchto naivných vždy len zdvihne kútiky...

duunlo
12. nov 2023

Si idealna kandidatka na jej kurz, uz len tym ako si spomenula tu hlupost, zeby si mohla poskytovat zenam poradenstvo po rozvode 😅 Ale polozila si otazku na spravnom mieste, tu je vela uspesnych zien, ktore zarabaju nadstandardne, cize ti poradia aj zadarmo.