icon

Máte v práci kamarátky?

25. aug 2025

Ahojte, som 25 ročná (bezdetná) a teraz som nastúpila do svojej prvej práce po VŠ. Keď som bola na pracovnom pohovore, tak som sa nepýtala na kolektív, čo teraz možno vnímam ako chybu, pretože všetko sú to už maničky, ak nie aj babičky (čo nie je nič zlé) len vekovo najbližšie mi je 37 ročná a zbytok má 40-50 rokov. Vôbec neviem o čom sa mám s nimi baviť, pretože keď sedím s nimi pri obede, tak ony sa rozprávajú iba o svojich deťoch a ja neviem čo mám na to povedať. Je mi z toho trochu smutno, že tam nemám žiadnu kamarátku vo svojom veku, ktorá by ma pochopila, ako sa ony chápu navzájom. Máte niekto podobnú skúsenosť? Ako by som mala riešiť tento problém? Alebo je to len problém mladých ludí? (že to tak majú viacerí)

gribka1
25. aug 2025

Ja som mala kolegyňu o vyše 20 rokov staršiu a nemali sme problém. A muži tam nie sú?

anonym_8f3f76
25. aug 2025

@anonym_autor ja som mala starsie aj mladsie kolegyne a s tymi starsimi som si rozumela ovela lepsie

rybiatko123
25. aug 2025

@anonym_autor možno ani ony sa nemajú o čom baviť, tak riešia deti 🤣 skús nadhodiť nejakú tému - knihy, šport, filmy, jedlo, cestovanie, zvieratká, kozmetika, vlasy, záľuby..možno sa chytia a budú vďačne, že nemusia len o deťoch točiť

anonym_db11eb
25. aug 2025

Ako dlho si tam? Možno sa to ešte zlepší

denkabemommy
25. aug 2025

Mala som kolegyňu, bez partnera, bez detí (ja dve deti a vydatá) a aj tak sme mali kopec spoločných tém (aj máme, stretávame sa stále, i keď už nie v práci).

Teraz som na HO, takže so súčasnou kolegyňou dávam len call ohľadom roboty a nič viac, so šéfom pokecám viac o čomkoľvek keď máme call.

hildicapupu
25. aug 2025

ono zalezi aj od toho kolko casu spolu travite, ci si mate co povedat, ono to moze aj nemusi byt, v jednej praci som mala kamosky a v druhej ee, netrap sa tym, daj tomu cas 🙂

anonym_561201
25. aug 2025

no ja mam pod 25 a moja kamoska kolegyna uz 60 😂 a rozumiem si s nou zo vsetkych najviac . vsak si tam neprisla hladat si kamaratky, skus sa pobavit aj s ludmi mimo rovesnikov, tema nemusi byt len deti, podla mna casom najdete spolocnu rec

anonym_01b6a8
25. aug 2025

My sme kolektiv taky ze od 28 do 54 mix muzi a zeny a fungujeme skvele. Chodime spolu na akcie a v praci je sranda napriek tomu ze kazdy z nas je viac menej z ineho cesta. Nejako sme si sadli. Vedla nas je oddelenie kde su baby takmer rovesnicky, cisto zensky kolektiv a je to tam hrozne.

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2025

@anonym_autor Ked som nastupila po skonceni VS do prvej prace, tak som bola nielen najmladsia, navyse vsetci kolegovia boli predtym moji vyucujuci. Spolocne temy sme vsak bez problemov nasli.
Teraz patrim k tej starsej generacii (50+) a nemam problem s kymkolvek podebatit o comkolvek, ale neda sa povedat, ze by som tam mala kamosku. Zien je nas tam malo, na obede preberieme deti, knihy, dovolenky a podobne veci, ale tam to konci. Niekedy je lepsie, ak to v praci ostane na takej formalnejsej urovni.

anonym_178089
25. aug 2025

Tento tvoj problém najlepšie vyrieši čas, prvých 25 rokov môjho pracovného života som bola v každej práci najmladšia teraz po 50ke som už najstaršia

anonym_8202cb
25. aug 2025

@anonym_autor mi hovor, ja mám 3 kolegyne po 50ke s dospelými deťmi, jednu okolo 40 s menšími deťmi a jedného kolegu ako tá kolegyňa ....dá sa s nimi porozprávať ale všeobecne je to ako u teba. Ak sa ti páči práca a baví ťa tak hneď odísť kvôli kolektívu, neviem či je to riešenie, určite nájdete aj viacero spoločných tém. Dal by som tomu nejaký čas, budeš mať pracovnú skúsenosť a keď ich viac spoznaš tak možno ťa ešte prekvapia, teda ak som dobre pochopil, že si tam len krátko.

simsalabim
25. aug 2025

Mna si kedysi starsie kolegyne vzali pod kridla, brali ma ako dceru/vnucku. Bolo to velmi fajn. Teraz mam jednu mladu kolegynku, strasne sa odtahuje a drzi bokom, je vztahovacna, tajnostkarska….nech sa my starsie snazime ako vieme. Ci to je nou, nami ci totalne inou generaciou, nevieme, no chyba nam s nou taka clovecina, ako sme na pracovisku mali kedysi. Druha kolegyna, co presla ku nam z pobocky, vravi, ze podobne to bolo aj tam…. A pritom sa podla
mna da tak pekne porozpravat o vselicom 🤷‍♀️
Autorka - ked na obede hovoria o svojich detoch, vypocuj ich, opytaj sa, pridaj svoju skusenost ci spomienku z detstva… ved pridete na to, o com sa bavit.

lindous
25. aug 2025

Ja som ako 18-20 ročná brigádnička bola v kancelárii do 40tničkami a nasmiali sme sa veľa, aj sme si mali čo povedať 😊 skúsila by som nájsť spoločnú reč, keď sa bavia o deťoch, z ktorých sú niektoré možno v tvojom veku, môžeš ty prispieť pohľadom mladého človeka z druhej strany, napr. ak riešia školy a podobne, určite máš čo ako čerstvá absolventka ku tomu povedať alebo sa ich popýtať na niečo… jasné, bff čo budú spolu chodiť na drinky asi nebudete, ale pokecať sa určite dá

anonym_225b78
25. aug 2025

@anonym_autor áno, aj vekovo blízke, aj takmer o generáciu mladšie, s tou si rozumiem najlepšie

cyberk
25. aug 2025

Odomna je v praci kazdy o min. 10r starsi, uplne napohodu si rozumieme :D kedze irl som pozitivny clovek, ktory dodava energiu (opak ako sa prezentujem na MK) 🤣 a to je im zrejme sympaticke 😅

anonym_52ed89
25. aug 2025

Ja som tak tiež nastúpila, najmladšia a bezdetná, všetky už majú deti, akurát mám tam dve kolegyne ktorá sú len o 3-4 roky staršie odo mňa a zvyšok 40-50.. ale bavíme sa normálne o všetkom, nie len o ich deťoch. Teraz som tehotná a na materskej 😄 tak už budem zapadať aj ja, keď sa vrátim. Normálne sa navyše, veď netočí sa všetko len o deťoch. Ja som nikdy nemala problém a ani na káve mimo prácu sme sa nebavili len o Tom jednom.

diaszoky
25. aug 2025

@anonym_autor to iste mam aj ja. Po roku a pol som otehotnela a isla som na matersku a nehodlam sa tam vratit. Moja kolegynka 61 rocna velki dobra mam ju moc rada mi sle povedala: tazko v takej praci ked nemas rovesnicku a to je pravda. V zahranici sme boli mlade vsetky bola vecsia sranda nebeali vsetko tak vazne

liliputka2131
25. aug 2025

Ja mam 37 a 3kolegyne vek 49,52a 57 jedna dava kazdy tyzden vypoved uz 10rokov ,dalsia beha kazdy den okolo pultov lebo krce v nohach ,tretiu boli kazdy den daco ine ,kolektiv jak svina 😄ale nemenila by som ich

laila22
25. aug 2025
@cyberk

Odomna je v praci kazdy o min. 10r starsi, uplne napohodu si rozumieme :D kedze irl som pozitivny clovek, ktory dodava energiu (opak ako sa prezentujem na MK) 🤣 a to je im zrejme sympaticke 😅

@cyberk trafila si klinec po hlavičke... 😆 Hneď ma napadlo, že tu na všetko ,,frfles,,... 😉

lindusss2016
25. aug 2025

@anonym_autor nie je to ziaden problem, si nova, ani ony sa nemaju o com s tebou bavit a nie oreto, ze si mlada, ale preto, ze sa proste nepoznate. Ja sa v praci bavim aj s chlapmi kolegami v tvojom veku a mam 38 a dve deti. A tema sa vzdy najde, len to chcelo cas, aby sme sa spoznali.

anonym_424948
25. aug 2025

@anonym_autor Ja som nikdy nehľadala kamarátky v práci, ani dodnes neberiem. Len dobré kolegyne s ktorými si máme co povedať a rozumieme si.
Dodnes sa s bývalými stretávame a nenazývame sa kamošky .Skôr super bývalé kolegyne. Paradoxne ske síce všetky už poväčšine matky,ale o deťoch sne sa nerozprávali stále. Skôr sme si sadli ľudsky ak sa dalo skôr sa rehotali a preberali od módy, varenia ,filmy ,seriály, výlety, dovolenky...A keď som bola mladá (mladšia ako ty v mojej prvej práci)som si rozumela najviac s jednou staršou, vždy sme mali o čom klábosiť.A boli aj v mojom veku a s tými vôbec.Teda skôr staršie.

anonym_c8a13c
25. aug 2025

@anonym_autor Ano, mam v praci kamaratky a paradoxne lepsie si rozumiem s tymi vyrazne mladsimi, aj o 15-20 rokov. Nevravim, ze so starsimi nie, ale akosi viac inklinujem k mladsim. 😁

sisamisaaa
25. aug 2025

Ja som v prvej práci mala kamarátky a tak ma sklamali, že už mám ôsmu prácu a odvtedy mám kolegyne, ale mimo práce si držím odstup. Neviem, niekedy mi to je ľúto lebo by som si vedela predstaviť sa s niektorými ženami viac kamošiť, ale mám tam blok... vek mi je jedno, aj keby mala 100 rokov, problém je v mojej hlave ktorá to blokuje...

zuzinabila
25. aug 2025

@anonym_autor je to o ludoch.v praci mam.kolegynu starsiu o 10 rokov aj mladsiu o 10 r a s obidvomi super..

laila22
25. aug 2025

@anonym_autor kedysi som mávala. Teraz mám kolegyne, nepotrebujem zdieľať svoje súkromie. Vychádzame dobre, riešime pracovné a neutrálne témy.. varenie, kvety, záhrada, deti..

anonym_dc62f9
25. aug 2025

@anonym_autor ja si rozumiem v práci najviac s jednou kolegyňou,radosť bolo chodit do prace..ale preradili ma na iné oddelenie a tam len sedím a pracujem ako robot🫣..aj keď sú tam občasne-minimalne konverzácie medzi nami kolegyňami,necítim sa tam ok..cize odrobim a idem domov..sem tam idem za tou kolegyňou do kancelárie alebo sa vidíme na obede,len tam moc nekecame.Ona ostala v kancelárii tiez s kolegyňami,s ktorými si nemá čo povedat! Necítim sa tam už dobre, lebo niekedy je dobre aj prebrať nejakú temu na par minút,nie len stále praca a praca.V našej kancelárii sme vacsinou ticho!! Zahladené do PC.

marianarem
25. aug 2025

@anonym_autor Ja som vo veku nikdy nevidela problem, som v kancelarii s tromi o 15 rokov starsimi chlapmi a bavit sa mame o com, mame velmi dobre vztahy, jeden z nich mi v zivote uz aj velakrat pomohol, povazujem ho za blizkeho cloveka.
A ty by si sa o com chcela bavit? Vsak zacni nejaku temu, co zaujima teba a niekto sa mozno chyti. My sa v kancli bavime okrem deti a vnucat o vsetkom moznom - spolocnost, politika, polnohospodarstvo, kultura, cestovanie, gastronomia, hudba, historia, zazitky, vztahy, samozrejme praca, je toho velmi vela.

ninusa221
25. aug 2025

@anonym_autor ja som tiež nastúpila po vš teraz a väčšinou je tam vek 40-60. Iba jedna tam je tiež po VŠ nová ale keďže niesme spolu tak je to na dve veci. Ale nemám problém sa rozprávať aj snimi aj s chlapmi

renesance80
26. aug 2025

@anonym_autor to ale nie je o veku , je to o stave mysle, ja mám cez 50 a kolegyňa ktorá mi je zároveň kamarátkou ma 27a to trávime spolu čas aj mimo prácu ,koncerty ,dovolenky,prechádzky

anonym_c21f64
26. aug 2025

Ja som mala tiez kolegyne rozneho veku,aj o 20r starsie,a teraz aj o 20 mladsie. Nikdy som nemala problem sa s nimi bavit,ked sme si ludsky sadli. Ale ano,ludia,co maju deti sa casto o nich bavia a zdielaju starosti. Je to podobne,ako mna nezaujima,kto sa ako "v piatok naje*al do bezvedomia a dogrcal na diskoteke". To je pochopitelne. Skus nadhodit inu temu.