Materská škôlka - prenesenie nápadu do praxe
Otázka na učiteľky v MŠ. Bolo by možné tento nápad preniesť do praxe?
Tri mesiace pred začiatkom školského roka, teda jún, júl August, prípadne aj dva mesiace by fungovala raz týždenne v poobedňajších hodinách hernička pre deti, ktoré budú od septembra nastupovať do škôlky. Bolo by to na hodinku, nejaká organizovaná činnosť, ako keď idete s dieťaťom do rôznych platených herničiek, a teda aj táto by bola spoplatnená. Deťom by to zabezpečilo to, že budú poznať dopredu toto prostredie a samozrejme sa trošku spoznajú s budúcimi pani učiteľkami, a škôlka by mala nejaké to euro navyše na hračky alebo čokoľvek iné. Ďakujem za názor
@lubica9414 nie som ucitelka v skolk,e ale napad je to dobrym, len vo vela skolkach sa v lete opravuje, maluje, renovuje...asi by to celoplosne nefungovalo. Ale pre individualne skolky by to bol dobry napad
u nás funguje niečo podobné už roky...
mamička má prísť spolu s dieťaťom vždy keď sú deti vonka na dvore. Budúci skôlkárik sa hrá spolu s deťmi na šk. dvore. - len musí tam byť pre jeho bezp. aj matka.
@lubica9414 tak v lete majú učiteľky dovolenky...predpokladám že by bol problém rozdeliť služby pre učiteľky a ďalší ak má učiteľka dovolenku , nepôjde na pár hodín poobede do práce....a musia tam byť učiteľky ktoré čerpajú dovolenku, lebo učiteľka zo zbernej triedy sa nemôže venovať iným deťom ako má na starosti počas dňa....boli by tam deti s rodičom alebo sami? ak sami, tam nestačí 1človek ale inimálne 2
@lubica9414 Asi dosť nereálne, pretože v tých škôlkach sa reálne funguje aj v tom júni, júli, auguste. Nekritizujem, ale asi nerobíš učiteľku v praxi a preto nemáš skúsenosti s realitou.
@vulka práve preto som písala, že sa pýtam učiteliek, ktoré v škôlke pracujú 🙈
@lubica9414 nie je to zlý nápad, len by tam asi musel byť prítomný aj rodič, tak ako v materskom centre, zrejme..A asi ide aj o kapacitu triedy.
Tak ako vyššie bolo písane, keď deti sú na dvore, tak by prišiel aj budúci škôlkar s mamičkou,to by bolo asi najľahšie zrealizovatelne.
@lubica9414 V lete musi byt skolka min 3 alebo 4 tyzdne zavreta z dvovodu prebiehajucej hygieny a udrzby. Toto je stanovene zakonom. Inak skolky z vacsej casti funguju aj v lete, ale v obmedzenom rezime prave z dovodu cerpania dovoleniek. Pripadne zriadovatel urci, ktora skolka je zberna a tam sa presunie cast deticiek a pani uciteliek, ostatne skolky su zavrete.
Celkom si to neviem predstavit. Kedy v popoludnajsich hodinach? Skolky funguju zhruba do tej 16-17.00 (v lete bezne kratsie). Kto by tam s detmi bol? Ucitelky odchadzaju domov. A hlavne si to neviem predstavit z hygienickych dovodov, aby sa po priestoroch skolok pohybovali cudzie osoby a deti. Ja ako rodic dietata, co navstevuje skolku nemozem ist dalej ako do satne.
@lubica9414 to by robili učiteľky v štátnej škôlke?platiť sa nemôže v štátnej škôlke.
Ja som chodila s babami do materskeho centra 2x týždenne po 4 hodiny platilo sa a boli tam samé s pani, ktorá to organizovala.Hodina je malo.

@lubica9414 to je podľa mna vyborny nápad , ozaj nechápem prečo sa to nerealizuje 🤩