icon

Maturitné vysvedčenie a práca bez znalosti angličtiny

vanesat2103
7. jún 2025

Zdravím chcem sa opýtať alebo poradiť kto z tým má Skúsenosť. Pred pár dňami som maturovala našťastie odborné predmety som zvládla tak tiež slovenský som dala, ale ako boli písomne maturity bohužiaľ od základnej mi nešiel anglicky neurobila som na ústnu časť angličtiny ma dali ale známka bola 4,takze mam všetko za sebou len tento predmet viem ze mi nedajú maturitné vysvedčenie až v septembri keď urobím tu angličtinu ale otázka je taka že neviem ako to bude tie 3 mesiace dostanem vysvedčenie to áno ale keď pojdem do prace a nebudem mat ešte to maturitné vysvedčenie to sa mi počíta ako za základné vzdelanie? Nerozumiem tomu alebo keď sa pôjdem zaveidovat to vysvedčenie im dám že som ukončila 4 ročník ale ako to budú brať len za základné vzdelanie? Prosím vás poraďte mi kto z tým mal nejakú skúsenosť.. Mam už prácu v Komunitnom centre ale tam treba maturitu ale ja ju nemám síce mam všetko urobene okrem angličtiny

januska12323
7. jún 2025

Máš ukončenú strednú školu bez maturity, ak maturitu vyžadujú tak až keď spravíš angličtinu.

vevesh
7. jún 2025

No moment, u nas bol clovek ziakom "nasej" ss, pokial neurobil maturitu (aj v nahradnom termine). Pytala by som sa na skole, ci si este stale ziakom...

brona235
7. jún 2025
@januska12323

Máš ukončenú strednú školu bez maturity, ak maturitu vyžadujú tak až keď spravíš angličtinu.

@januska12323 vôbec nie. Pokiaľ máš SŠ konciacu maturitnou skúškou a tu neurobíš, nemáš ukončenú strednú školu. A stále máš len základné vzdelanie.

kvetinka_2
7. jún 2025

@vanesat2103 Nie, každý má talent na jazyky. Moja každému ide niečo iné. Vôbec nič sa nedeje. V Septembri si angličtinu dorobíš, a v práci povieš, že všetky potrebné dokumenty budú dodané v Septembri. Hlavne sa z toho nezlom.❤️Bohužial sa dáva na stredných školách vysoký dôraz na jazyky. Akékoľvek.(anglicky, francúzsky, nemecký, ruský). Však nie sme na jazykovke.🤷Držím ti palčeky na opravných. A hlavne si nenechaj pokaziť leto zasadnutou učiteľkou z angličtiny.

kavasmliekom
7. jún 2025

Zatiaľ máš ukončené základné vzdelanie. Na úrad práce pôjdeš až keď ukončiš SŠ, čiže v septembri. Poprípade sa môžeš pýtať, ako to je. So zamestnávateľom sa dohodni, že im doklad o maturite donesieš v septembri. Držím prsty.

vanesat2103
autor
7. jún 2025
@kvetinka_2

@vanesat2103 Nie, každý má talent na jazyky. Moja každému ide niečo iné. Vôbec nič sa nedeje. V Septembri si angličtinu dorobíš, a v práci povieš, že všetky potrebné dokumenty budú dodané v Septembri. Hlavne sa z toho nezlom.❤️Bohužial sa dáva na stredných školách vysoký dôraz na jazyky. Akékoľvek.(anglicky, francúzsky, nemecký, ruský). Však nie sme na jazykovke.🤷Držím ti palčeky na opravných. A hlavne si nenechaj pokaziť leto zasadnutou učiteľkou z angličtiny.

@kvetinka_2 ďakujem 🍀... Nedávno mi napísala triedna učiteľka lebo pýtala som sa čo a ako vlastne takže nám to utorok v škole povie tak som zvedavá

vanesat2103
autor
7. jún 2025
@kavasmliekom

Zatiaľ máš ukončené základné vzdelanie. Na úrad práce pôjdeš až keď ukončiš SŠ, čiže v septembri. Poprípade sa môžeš pýtať, ako to je. So zamestnávateľom sa dohodni, že im doklad o maturite donesieš v septembri. Držím prsty.

@kavasmliekom neviem riaditeľka mi povedala že na úrad práce mam ísť že mi dá nejaké dokumenty vysvedčenie o 4 ročníku no nerozprávala včera veľa somnou lebo maturity tam boli, utorok nám to majú povedať tak som zvedavá lebo je škoda 4 roky a základné vzdelanie toľko stresu toľko predmetov odborných ktoré som urobila, slovinu len no ten anglicky jazyk

kacena4
7. jún 2025

pockaj nerozumie, ak si dala anj na 4ku mas to zmaknute, pokial viem tak aj 4ka je uspesne zmaturovanie. či sa mýlim?

kvetinka_2
7. jún 2025
@vanesat2103

@kavasmliekom neviem riaditeľka mi povedala že na úrad práce mam ísť že mi dá nejaké dokumenty vysvedčenie o 4 ročníku no nerozprávala včera veľa somnou lebo maturity tam boli, utorok nám to majú povedať tak som zvedavá lebo je škoda 4 roky a základné vzdelanie toľko stresu toľko predmetov odborných ktoré som urobila, slovinu len no ten anglicky jazyk

@vanesat2103 určite sa nenechaj zlomiť. Neviem, asi ako sa cítiš, pretože som to nezažila.🥺Ale jedno viem, že to je asi veľmi nepríjemné...Ale rob niečo, čo ti urobí radosť. Čítaj knihu, stráv čas s kamošmi/rodinkou, nech ťa podporia.❤️... Hlavne si to nadávaj za vinu, pretože, to nie je tvoja vina..vypni hlavu držím palce✊🥺☘️

kvetinka_2
7. jún 2025
@kacena4

pockaj nerozumie, ak si dala anj na 4ku mas to zmaknute, pokial viem tak aj 4ka je uspesne zmaturovanie. či sa mýlim?

@kacena4 áno, ale keď urobí aj sloh aj test... Vtedy jej z ústnej stačí 4...no keď neurobila sloh/test, tak musí odpovedať mini. na 3🥺...

vanesat2103
autor
7. jún 2025
@kvetinka_2

@vanesat2103 určite sa nenechaj zlomiť. Neviem, asi ako sa cítiš, pretože som to nezažila.🥺Ale jedno viem, že to je asi veľmi nepríjemné...Ale rob niečo, čo ti urobí radosť. Čítaj knihu, stráv čas s kamošmi/rodinkou, nech ťa podporia.❤️... Hlavne si to nadávaj za vinu, pretože, to nie je tvoja vina..vypni hlavu držím palce✊🥺☘️

@kvetinka_2 ako ja sa teším že všetko mam za sebou už lebo tie odborné predmety tiež boli ťažké ale stále je to v našim jazyku dá sa naučiť, áno síce som sa trošku cítila tak divne ale hovorím si že toľko počkám a niečo sa doučím

ivana11155
7. jún 2025
@kacena4

@kacena4 pise ze neurobila dobre pisomny test. V tom pripade musi zmaturovat na ustnej najhorsie na 3.

vanesat2103
autor
7. jún 2025
@ivana11155

@kacena4 pise ze neurobila dobre pisomny test. V tom pripade musi zmaturovat na ustnej najhorsie na 3.

@ivana11155 áno ale ja som zmatruovala na 4, všetko mi vyšlo na 3 ký len ta angličtina no ale to nevadí ja som len chcela vedieť čo a ako to budú brať či zakaldne vzdelanie alebo ukončenie 4 ročníka

1marekk
7. jún 2025

Myslím si, že v tom komunitnom centre netreba angličtinu, takže aj keby im povieš, že máš opravný termín na angličtinu, tak problém by nebol. Čo sa týka vzdelania, čo sa pýtaš, tak máš len základnú, dokým si neurobíš tú anglinu, okrem iného študentkou SŠ si až do konca augusta. Prajem veľa šťastia na opravnom termíne, to dáš 🙂

vevesh
8. jún 2025
@vanesat2103

@ivana11155 áno ale ja som zmatruovala na 4, všetko mi vyšlo na 3 ký len ta angličtina no ale to nevadí ja som len chcela vedieť čo a ako to budú brať či zakaldne vzdelanie alebo ukončenie 4 ročníka

@vanesat2103 pokial mas aktivnu skolsku dochadzku a maturu este mozes urobit, tak nemas dokoncene vzdelanie a mas stredoskolske. Ak ju nespravis, tak budes mat ukoncene iba zakladne vzdelanie (logicky stredne nebudes mat ukoncene, kedze si maturu nespravila).

denkabemommy
8. jún 2025

Ja nechcem byť zlá ale to si mala aké vzťahy na škole s učiteľmi, keď ťa nenechali prejsť? Ako si napísala sloh? Však sloh a ústna skúška zachraňuje drvivú väčšinu študentov…

jamidea
8. jún 2025

@vanesat2103 ak mas vysvecko z posl.rocnika, tak si ukoncila ss , so statutom , "caka na opakovanie ukoncovacej skusky."

vanesat2103
autor
8. jún 2025
@denkabemommy

Ja nechcem byť zlá ale to si mala aké vzťahy na škole s učiteľmi, keď ťa nenechali prejsť? Ako si napísala sloh? Však sloh a ústna skúška zachraňuje drvivú väčšinu študentov…

@denkabemommy dobre som s nimi vychádzala, ale proste učiteľka na angličtinu bola iná, 4 dievčatá sme neprešli z angličtiny všetko sme urobili okrem toho... Ako bola písomná časť proste nám nešiel anglicky neviem vôbec anglicky a sloh sme nenapísali toľko slov koľko sme napísať mali, slovinu a odborné predmety sme prešli na známky 2,3...Len ústnu odpovedať na anglinu som nedala na 3 ale na 4