icon

Miesto vychovávateľky v ŠKD s titulom Bc.

emanale
8. mar 2025

Chcela by som sa informovať o tom, či je možné že ak budem mať vyštudované Bc. v predškolskej a elementarnej pedagogike tak si najdem miesto ako vychovávateľka v ŠKD na plný úväzok? A aká je žiadanosť v tejto oblasti?

liz_lemon
8. mar 2025

@emanale s miestom problem urcite nebude, vychovavateliek SKD je nedostatok, moje deti chodia na pomerne malu skolu, a tu musia vychovavatelky robit aj ucitelky

luccija
8. mar 2025

@emanale nájdeš si aj s externou pomaturitnou.Len vychovávateľky často nerobia na 100% úväzok, ale menej

nynia
8. mar 2025

U nas je jedna bez VS ale cez den robi ako pedagogicky asistent poobede v SKD ale neviem, ci ma nejake pomaturitne studium alebo co. 🤔 Skus kontaktovat skolu, tam ti budu vediet povedat ale urcite to bude mozne

michaela329
8. mar 2025

Možné to bude, vychovávateliek je málo, tu už berú aj predavačky, čo si robia priebežne buď SŠ alebo VŠ. U nás na škole sme dve na plný úväzok. Na polovičný by tu nikoho nenašli.

emanale
autor
8. mar 2025

@michaela329 dakujem! to som rada tato praca ma dost taha

michaela329
8. mar 2025

@emanale to je síce pekné, ale buď pripravená, že to nie je klasická práca, kde pani učiteľka povie a deti robia. Robím to 12 rokov, milujem to a už som videla nejednu kolegyňu zdupkat.

emanale
autor
8. mar 2025

@michaela329 ako taka praca vlastne vyzera? taky klasicky den

emanale
autor
8. mar 2025

@michaela329 sestra robi v skolke a viem ze tam ma dost vela roznych chorob ale kedze v druzine su uz starsie deti je to aspon trochu lepsie ohladom toho?

michaela329
8. mar 2025

@emanale ranný zber, ak máš. Prídeš na šiestu do práce, od pol siedmej si preberáš deti, do pol osmej - osmej s dozorom, sú Tvoje. Deti nie sú vtedy akčné, tak.len pokecáme, kreslime, raňajkujeme. Potom buď čakám na začiatok ŠKD, alebo suplujem (suplujem hodne). Potom po štvrtej hodine idem po prvú časť svojich deciek, bezime na obed, alebo čakáme hodinku na druhú časť deciek (mam zmiešané oddelenie). Po obede a krátkom odpočinku (u mňa kruhovka a krátka pohybová hra) ideme na prípravu na vyučovanie - domáce ulohy a nejaké didaktické hry,. precvičovanie. Potom pobyt vonku a potom nejaké aktivity v rámci jednotlivých TOV -.medzitym Ti odchádzajú deti na krúžky, domov, niektoré prichádzajú z krúžkov a samozrejme nie každé sa cgce aktivity zúčastniť - nechávam priestor aj voľnej hre, ale jednoducho občas sú dni, kedy sa niekomu nechce zapájať a je to v poriadku. Veľa sa s deťmi rozprávam, nechám ich - potrebujú ten deň v škole zo seba dostať. Do toho zvoní zvonček, vyprevádzam deti za rodičmi, posielam deti na rôzne autobusy (je dobré mať budíky). Na obed rovno zabudni - jedine v jedálni s deckami, ale si tam.ako.dozor, takže moc dobre sa vtedy neje. Na záchod sa dostanem občas okolo 15:00 až - ked mi odchadza veľká skupina detí domov. Ja mám skupinu prvakov a druhákov, do toho autistu bez asistencie (nie sú peniaze a rodičia si ŠKD vydupali). To je však moja "družina" - ako bude vyzerať Tvoj deň, nikto nevie...a nie, staršie deti s diagnózou nie sú ľahšie. Častokrát práve naopak.

emanale
autor
8. mar 2025

@michaela329 myslela som skor choroby ako chripky a tak ale dakujem!! takze tam treba byt od rana alebo mate aj dni ked ste od obeda?

emanale
autor
8. mar 2025

a ak suplujete tak ake hodiny? kedze by som mala vystudovanu len tu predskolsku?

michaela329
8. mar 2025

U nás máme aj ranný, takže od rána mi vychádza dvakrát do týždňa, dvakrát má kolegyňa a raz asistentka - kvôli úväzku, toto je na každej škole inak. A supluje sa všetko, čo treba, aj druhý stupeň. A choroby je úplne jedno, či škôlka a či škola - veľakrát máme tie isté vírusy, lebo však sú to súrodenci. A od obeda, nerozumiem. Pracovnú dobu mam od desiatej, takže 9:45 som tam.

luccija
8. mar 2025

@emanale to je individuálne u nás chodí vychovávatelka na 11:30 a občas ma rannú družinu.Kazda škola to má inak

emanale
autor
8. mar 2025

@luccija a aj tak je na plny uvazok?

emanale
autor
Autor odpoveď zmazal
mona333
Autor odpoveď zmazal
mona333
8. mar 2025

@emanale presne s takýmto vzdelaním máme vychovávateľku. Začína o 10:00, o 11:00 ide na obed a 11:20 berie deti. Je s nimi do 16:00. Rannú druzinu nemáme, nebol záujem,sme na dedine. Supluje len výnimočne, najprv supluju učitelia, tak asistentky a vychovávateľky až ako posledné a len na prvom stupni

emanale
autor
9. mar 2025

@mona333 a neviete ci je na plny uvazok? viem ze niektore skoly to neakceptuju a je to podla toho ze kam ma zoberu

mona333
9. mar 2025

@emanale jedna je na plný úväzok a jedna je na 70% a úväzok si dopĺňa ako asistent

emanale
autor
9. mar 2025

@mona333 super dakujem