Mimotelové oplodnenie a evidencia na úrade práce

hipocka
8. sep 2014

Ahojte dievčatá, chcela by som Vas pekne poprosiť o názor. V skratke - uz rok nepracujem, ukončila som pracovný pomer z dôvodu, ze som velmi túžila po bábätku, ale praca ma ničila, nie len fyzicky ale najmä psychicky, prestala som mavat menštruáciu,... Proste zle. Odkedy som doma, moj stav sa výrazne zlepšil, ale som stále evidovaná na úrade prace. Rada by som si nasla nejaku pracu, mierne stresovu, ľahšiu, aby som aspon nejakým peniazom prispela do domácnosti. Avšak - behom 2-3 mesiacov (mozno skôr) mam zacat s liečbou neplodnosti, injekcie, tabletky, vysetrenia... Podstúpiť IVF. Bude mi nejaky zamestnávatel tolerovať neustálu absenciu? Dostanem voľno, ked ho budem potrebovať, alebo necítiť sa dobre? Mam sa na úrade prace zveriť svojej pracovnicke, ze nieco taketo sa bude diať a preto nevezmem hocijakú pracu, pretože moje zdravie a šanca mat dieta je pre mna prioritou? Pani z úradu prace je mimoriadne aktívna, co je na jednej strane dobre, ale tlačí ma do rôznych pracovných pozícii, ktore sa mi nezdajú ok vzhľadom na situáciu - o ktorej ona samozrejme nevie. Co by ste robili Vy? Mate skúsenosť? Dakujem pekne za každú odpoved.

havana_frost
8. sep 2014

@hipocka Zamestnávateľ ti bude tolerovať toľko, koľko mu prikazuje Zákonník práce, a teda hocikoľko PN a 7 dní ošetrení u lekára. Nato budete aj mať skúšobnú dobu - ak sa ti nebude páčiť, môžeš skončiť okamžite, ak sa nebude zamestnávateľovi páčiť tvoje chýbanie, ukončí pomer on. Či ti bude tolerovať aj dni nevoľností alebo podobne, sa nedozvieš, kým tam nebudeš pracovať. Vyskúšaj a uvidíš.

hipocka
autor
8. sep 2014

@havana_frost dakujem, nechcela by som sa dostať opäť do stresu, nakoľko viem, ako to na mna vplyvalo... Určite vyskúšam a uvidim 🙂 v predchádzajúcom zamestnaní som tolerovala všetkým vsetko, XY desiatok nepreplatenych nadčasov, porušovanie ZP, lebo som si myslela ze iná možnost nie je, a je to jednoducho moja praca a musim ju robit. Neviem si predstaviť prísť niekam pracovať a po mesiaci dat výpoveď 😀 ale vyskúšať to mozem 🙂 dakujem este raz.