Môže byť zo mňa majsterka bez vysokej školy?
Ak som sa vyučila za čašníčku, tak je nejaká šanca, že po maturite sa môžem na tej škole zamestnať ako majsterka?
Poznám človeka, čo učí na strednej odbornej škole (odbor nenapíšem, kvôli zachovaniu súkromia) ako majster odborného výcviku. Neviem, aké kurzy a doplňujúce vzdelanie absolvoval, ale viem, že VŠ nemá. Ani len bakalára.
Spolužiačka najskôr robila majsterku kozmetickam hneď po maturite tam začala .Ale dva či tri roky dozadu hej dali podmienku ,že musí mať vysokú školu aspoň bc.To tuším už má , ale že ju dokončí úplne.Dalsia ešte ani neskončila školy kaderníctvo a už ju zamestnali ako majsterku v ucnovskom kadernícke.Tak už robila keď skončila skúšky na 3 ročnom odbore .Ale nie som s ňou v kontakte už šla na matersku tak ani neviem či sa tam vôbec potom vrátila.Podla mňa bude treba niečo však to by som mohol ísť hocikto k deťom robím majstra
Pretože minulý rok som dokončila troj ročný odbor Čašník, ale teraz som ešte na nadstavbe a tak rozmýšľam, že či sa to dá po tej maturite bez výšky... Fakt neviem, iba niekto mi to povedal, že sa asi dá a odvtedy mi to vŕta v hlave
Trojročný*
musíš mať minimálne bc odbor učiteľstvo praktickej prípravy
@sendy1977 Nie som s ním v kontakte (je to kamoškin muž, ale ani ju som už dlhšie nevidela). Učí stále, predtým, ako som sem napísala prvý príspevok, som si ho dala do Googlu, stále je na tej škole v tej funkcii (odpísala som to odtiaľ). Ale teda je tu možnosť, že si toho Bc. medzičasom dorobil.
@sendy1977 To je 4-ročka?
@autorka nie bez vyššieho vzdelanie nemôžeš ALE moja majsterka prišla učiť na školu, ktorú vyštudovala a vzdelanie si dorába popri vyučovaní ako všetci učitelia, ktorí nemali dostatočné vzdelanie. Takže ak si ochotná si ho dorobiť, tak budeš môcť robiť majsterku, inak nie.
@cocolino234 Dobre
Ahoj, podľa mňa si tu výšku správ....pretože vždy vždy sa ti zíde....
nie bc je 3 r
cisto len s maturitou asi nie, myslim si, ze bude nutne aspon to ucitelske minimum.
@tatianna56 učiteľské minimum už neexistuje, jedine pre absolventov VS, ktorí majú nepedagogický odbor
Neviete náhodou, že na akých školách sa dá študovať ten 3ročný odbor učiteľstvo praktickej prípravy?

Bez pedagogického minima a majsterkych skúšok asi nie