icon

Môže finančná nerovnováha ovplyvniť vzťah?

8. feb 2024

Ja sa snažím naozaj mať čo najlepšiu výplatu mávam aj 1750€ v cistom aj 1850 ako kedy a môj priateľ ma do 800€ proste nechcem byt povrchna dlhu dobu som to neriešila ale už mi to začína vadiť lebo ma auto chce na ňom napríklad meniť rozvody ktoré stoja toľko čo je jeho mesačná výplata tak je jasne že kto to bude musieť zatiahnuť… a už ma to nebaví to niesu len tie rozvody toho je viac..
čo si o tom myslite ?

Strana
z6
hellionka
13. feb 2024

@topgabo áno a toto je toho čistý príklad 😀

nurielka
13. feb 2024

@adelkaa159 ďakujem ti za odpoveď.

mandzula
13. feb 2024

@topgabo ako zaklad vztahu peniaze neberieme, no prihliadame na to, ze potrebujeme rovnocenneho partnera a nie leniveho prizivnika, ktory necha frajerku, aby platila jeho nerozvazne rozhodnutia, pretoze auto v pripade, ze na jeho udrzbu nemam peniaze, za taketo rozhodnutie povazujem. A este k tomu fakt, ze tvrdi, ze mu jeho zarobok staci a nechce sa dovzdelat. Povedz mi ako chlap - nebolo by ti na mieste autorkinho frajera chujovo?

lucufuk
14. feb 2024

Páči sa mi, ako je vetšina múdra: pozrel by som si tie vaše platy v domácnosti a, ako hospodárite to by sme sa nasmiali... Je smutné, že ani jednu z vás nenapadlo, že dokopy majú celkom pekný príjem... Otázka znie prečo to neberú ako spoločné financie??? Podla toho čo pani píše evidentne má nejakú vyššiu pozíciu s tým platom... Prečo príklad niečo nevybaví mužovi vo firme?? Je to divné... Čiže podľa vášho názoru, keby chlap zarába príklad 2000€ a žena 700€ tak chlap akože žene nekúpi alebo nezaplatí niečo a rozmýšľa, že sa jej zbaví, lebo neprispieva do spoločnej kasy viac? Alebo, ako to vy rozmýšľate?? Žiadna ste sa nevyjadrila dávate tu len tupé rady spoza klávesnice, ale múdre nič... Vy tiež doma rozdeľujete financie príklad muž hospodári so svojím a žena so svojím a na bývanie a výdavky sa skladáte na polovicu? Či ako? Žijete spolu ale financie máte oddelené?? Pripomína mi to také prirovnanie, že, keby teraz chlap vyhrá euro jackpot tak žena by kričala vyhrali sme vyhrali... Ale nie nevyhrali ON vyhral a pokiaľ si ty sním nekráčala v živote v búrke, prečo by on mal kráčať po pláži na slnku s tebou???

vroni
14. feb 2024

@lucufuk, pretože tak bola zadaná otázka. Autorka hovori o "jeho" aute a nie o "ich" aute, "jeho" výdavkoch, manželia nie su, to spoločne hospodárenie tu asi veľmi aktuálne nebude. A teda už vidím tie davy nadšených chlapov, ktorí financujú život a domácnosť a žena prisype len zopár drobných, lebo sa jej viac robiť nechce. Možno chvíľu, kým rozmýšľajú inou časťou tela ako hlavou, ale po prvotnom vytriezvení by taký vzťah dlhé trvanie nemal.

lucufuk
14. feb 2024

@vroni ja by som si prečítal aj jeho vyjadrenie ... stále to je len jej mrnčanie... kludne faktorov tam môže byť viac príklad môže bývať v jeho dome ,jeho byte... atd mne to skôr príde, že slečna má vyššie nároky lebo zarobí viac tak si predstavuje ,že bude aj chlap bude tolko zarábať alebo viac... to si ale mala začať s niekým s vedenia :D :D :D

vroni
14. feb 2024

@lucufuk, pozri, ten muž nezarobí dosť na SVOJE náklady. Nie jej. Ona sa nestazuje, že nezaplatí dovolenku, nekúpi kabelku alebo šperky. Ale že nevie zaplatiť ani chod svojich vlastných veci. Nepíše o jednorazovom potiahnutí, keď to mužovi práve finančne nevyšlo. Hovorí o sústavnom ťahaní chlapa, ktorému sa nechce. A ja nevidím najmenší dôvod mať namiesto partnera kameň na nohe. Platí pre obe pohlavia.

beatinka
14. feb 2024

@lucufuk tu ale ide v prvom rade o to, že oni nie sú manželia!! Svadbu ani do budúcna nespomínala. Príde ti ok, že má platiť rozvody na auto, ak može prist situácia, že jej povie, že je koniec? Neviem, no za mňa minimalné do svadby sa o nejakom spoločnom príjme nedá hovoriť. 🤷🏻‍♀️
Ja napr zarábam raz toľko ako môj manžel, a nie som z tých, čo rozhadzujú na kabelky, topánky a podobne. Jasne, že napríklad dovolenku zaplatím ja, ale on napríklad platí všetko, čo sa na dovolenke minie. Ale minule si zmyslel, že si kúpi pípu za 600€. Ok, ale logicky, keďže ja som abstinent, sme sa dohodli, že ju kúpi zo “svojho platu”. Ale z toho, čo píše autorka, on očakáva, že ona bude financovať všetko, keďže na to má.

topgabo
14. feb 2024
lucopeda
15. feb 2024

@subartic
Suhlasim zeny sa posunuli vpred, ale to neznamena ze si chceme na krk vesat nedospelych chlapov. Potom silne a uspesne zeny su radsej single.

lucufuk
15. feb 2024

@vroni potom sa tu ponúka taká otázka načo sa dala s takým dokopy? 😁 podľa mňa zarábala rovnako ako on no pošťastilo sa jej a už to chce aj od neho

topgabo
15. feb 2024

@lucufuk Vzhlad > Peniaze > Spolocenske postavenie. Peniaze to neboli. Vzhlad bude vzdy na prvom mieste s naskokom.

lucufuk
15. feb 2024

@topgabo to je nezmysel každý má iné priority 😀 čo ty vieš aké priority má autor otázky? pozerať na vzhlad je také detské a povrchné čo s toho že je pekný keby je príklad kkt povahou? osobnostou? spoločné záujmy? vzájomná psychologia, sex atd to si kde nechala? 🙂

lenkahvh
15. feb 2024

@lucufuk nechal, topgabo je zjavne Top Gabo

vroni
15. feb 2024

@lucufuk, no, možno zarábal viac, možno postúpila platovo ona, možno sa zmenila situácia..... Ktohovie. Väčšina ľudí vekom platovo rastie, môže ti byť aj otázka toho, čo robia... Keď by sa dala dokopy s učiteľom, nedá sa očakávať, že by zarábal ťažké tisíce. Keď by po rokoch mal stále rovnaký plat ITak, asi by to bolo zvláštne. U robotníkov (hovorí o učňovke) je ten rozptyl ešte širší.

lucufuk
15. feb 2024

@vroni ale to už fantazíruješ... 😁 kľudne môže robiť robotu ktorá je zároveň jeho koníček alebo ho extrémne baví a nie je to dobre platovo ohodnotené... každý má iné priority... poznám viacerých ľudí čo chodia do práce ktorá je ich hobby a baví ich aj za menej €... ono to s časti vyhral v živote lebo to môže povedať len pár ľudí, že má tak... 80% ľudí čo chodí do práce, chodia nie kvôli tomu, že by ich ta práca bavila a bolo to ich hobby, ráno vstanu a tešia sa do roboty.. to môže povedať málokto... ono pokiaľ sa autor bližšie nevyjadrí všetko sú to len fantázie a bezpredmetné reči

vroni
15. feb 2024

@lucufuk, pýtaš sa prečo, tak ti vymenúvam niektoré možnosti, ktoré mi napadli. Nie som autorka, pravdu neviem, tak si tu fantazirujem. Ale sekundujes mi pri Tom zdatne 😉🤣

lucufuk
15. feb 2024

@vroni jasne 😁 len vetsinou každý stále negatívne furt... ja to beriem viac s nadhľadom... stále to je len názor jedného človeka. vypočul by som si aj druhú stranu mince

vroni
15. feb 2024

@lucufuk, na to je internet nesprávne miesto. Máme len časť informácií a aj to nevieme, či sú kompletne a pravdivé. Naše rady a názory sú varené z vody a nie sú ani zaručene správne ani záväzné. Odzrkadľujú skôr naše vlastné postoje než rady pre autorku. A teda neverím, že by ktokoľvek pricetny otrocky poslúchol radu z modrého koníka alebo inej sociálnej siete. Zase mi nechaj nejaké ilúzie o ľudstve...

majarumm
Autor odpoveď zmazal
Strana
z6