icon

Môže miesto bydliska ovplyvniť výber práce?

4. jún 2025

Ahojte chcela by som si najst pracu a nepozeram vobec na miesto vykonu pretože mi to je jedno nemam ziadne zavazky a prave by som sa aj rada prestahovala niekde kde je viac moznosti. Trvale bydlisko mam na vychode a na jednom pohovore mi spominali ze ma ani nechceli pozvat kedze mam bydlisko daleko od miesta vykonu. Ako to mam komunikovať, ci pri kazdej ponuke im napisať ze sa stahujem do toho mesta ? :D

sevrin
4. jún 2025

Ano, normálne napíš, že nemáš problém s presťahovaním za prácou.

biba_18
4. jún 2025

vyslovene to uveď do motivačného listu - že sa chceš sťahovať. nie že máš problém, ale že chceš a preto hľadáš prácu práve tam ...

melanta
4. jún 2025

Nie, nie ako píše sevrin, ale ako píše biba. Nie že nemáš problém. Ale že s aplánuješ sťahovať a preto si hľadáš prácu v danej lokalite.Ak ina napíšeš bydlisko Prešov a dáš si CV do Žiliny, logicky bude recruiter premýšľať, ako flexibilná si a ak ťa zamestnajú od budúceho pondelka, či budeš mať od budúceho pondelka bývanie v Žiline.

yelena159
4. jún 2025

Podľa mňa by si si radšej mala nájsť bývanie, ak máš niečo našetrené. Možno len na mesiac-dva, pokiaľ nájdeš prácu. Keď ťa príjmu niekde v inej časti mesta kde počas tých mesiacov bývaš, nájdeš si bývanie bližšie.

Ale aj ja som východniarka a posielala som životopisy až do BA a zavolali ma na pohovor. Čiže ten trvalý pobyt asi neriešili.

synne
4. jún 2025

Vymaž si bydlisko zo životopisu, na pohovore to objasníš. Ale ak zamestnávateľ potrebuje niekoho ASAP, je možné, že ťa odmietne lebo nebude čakať kým sa presťahuješ.