Môže práca na infekčnom oddelení ovplyvniť materstvo?
Ahojte, premýšľam, že by som sa zamestnala na infekčnom oddelení v nemocnici. Je to oddelenie, ktoré by ma myslím si veľmi bavilo, len premýšľam nad tým, či by som teoreticky nemohla ublížiť dcére. Má skoro dva roky , tak sa bojím aby som domov niečo nezavliekla. Ešte som v nemocnici nepracovala a predpokladám, že zrovna na tomto oddelení budú ešte prísnejšie opatrenia ako bežne plus určite tam pracujú aj iní ľudia, ktorí sa vracajú večer domov k rodine, ale aj tak.
Čo si o tom myslite?
prosim ta, mas pocit, ze an infekcnom pracuju len neplodni? to som v zivote nepocula.
infekcie su vsade okolo nas, bezne sa stretavame s mnozstvom mikroorganizmov.
@kimit toto oddelenie má (zvyčajne) vyššie hygienické štandardy, takže by som povedala, že na bežnom odd sa tých infekcii nájde asi aj viac.
@kimit len tak na margo tvojich prianí. Nevie kde ako ale u nás to tak nechodí že nikdy v som v nemocnici.neprracovala a idem tam už budem pracovať na infekčnom.. apropo, aké máš vzdelanie?
...kmotra by bola najradšej pracovala na novorodencom alebo v pôrodnici, musela si odkrútiť niekoľko mesiacov na iných oddeleniach kde bol výpadok až potom mohla.
prosim ta, mas pocit, ze an infekcnom pracuju len neplodni? to som v zivote nepocula.
infekcie su vsade okolo nas, bezne sa stretavame s mnozstvom mikroorganizmov.
@majamat veď som napísala, že mi je jasne, že tam pracujú ľudia ktorí majú svoje rodiny. Aj deti. Ale aj tak mi príde, že keď už si mám a môžem vyberať kam chcem ísť, asi by som sa mala pozerať aj na to, čo bude lepšie pre moju rodinu. Určite tam sú aj vyššie hygienické štandardy a prísnejšie opatrenia, ale stať sa môže hocičo. I keď tam aspoň vieme s čím sú tam ti ľudia, kdezto na ostatných kľudne môžu byť aj infekčný a zisti sa to neskôr. Len proste premýšľam a chcela som počuť nejaké skúsenosti možno.
@kimit len tak na margo tvojich prianí. Nevie kde ako ale u nás to tak nechodí že nikdy v som v nemocnici.neprracovala a idem tam už budem pracovať na infekčnom.. apropo, aké máš vzdelanie?
...kmotra by bola najradšej pracovala na novorodencom alebo v pôrodnici, musela si odkrútiť niekoľko mesiacov na iných oddeleniach kde bol výpadok až potom mohla.
@anonym_cef034 prakticka sestra. Aj do našej nemocnice je už dlho vypísané že hľadajú PS na infekčné oddelenie. Preto nad tým premýšľam.
Neviem, či riziko nákazy je tam zas o toľko vyššie. Si v prostredí, kde nákazu očakávate a podľa toho sa správate, máte všetky potrebné pomôcky a vyšší hygienický štandard. Ja napríklad pracujem v škole a už som teda domov doniesla kadečo 😏 V tehotenstve na mňa gynekológ hodne tlačil s PN kvôli potenciálnym chorobám, takže si myslím, že v Tvojom prípade to bude ok, len budeš opatrení robiť možno viac ako na ortopédii.
@anonym_cef034 prakticka sestra. Aj do našej nemocnice je už dlho vypísané že hľadajú PS na infekčné oddelenie. Preto nad tým premýšľam.
infekcne prostredie je na mnohych odd nemocnice, nielen na infekcnom. hoci nerobim teraz v nemocnici, ale robila som a ked som dostudovala a nastupovala som do prace toto som vobec neriesila.
Akurat som dostala ponuku...pekne som poďakovala ...Sabakovi nikdy....tu ani vyššie osobné ani rizikový príplatok nepomôže....Tak ale u mňa to je o inom 😀😀😀

@kimit Švagriná tak pracuje celý život a má tri zdravé deti. Zdravé sa jej narodili a aj zdravé vyrástli, najmladší je už stredoškolák.