Môže SBS používať fyzickú silu?
Rano som isla z prace a videla som ako nejaka romka stala pri stanici mame taku akoze miestnost a tam do niekoho kopali. Zakricali aj na tu romku nech okamzite vypadne. Ponahlala som sa na autobus nakolko mi trebalo odprevadzat syna do skoly ale odvtedy nato myslim ze ci som nemala zavolat policiu na tych SBS.
Možno chytili zlodeja ktorý na stanici okráda ľudí ….len tak pre nič za nič tam tu osobu nebili
Pochybujem že to bolo z čistej nudy
@pribinak Chapem ale tak mali asi zavolat policiu nie? To im nedava pravo bit niekoho si myslim.
Ty nesledujes dianie v spoločnosti? Ak je to napr suma aj 200 eur je to stále nízka suma aby to polícia riešila
A ak ten človek chodí pravidelne tak asi ho majú odsledovaneho
@biba_18 ale deje sa to - viem od známych čo robia v obchodoch, že ak napr SBS v obchode chytí cigana s kradnutym lupom (nie som rasista ale 90% tých krádeži v oblastiach kde sú aj osady robia naozaj cigáni, preto píšem o nich), polícia by sa tým nezaoberala, tak dostane aspoň výchovnú nakladačku a je aspoň nejaký čas od dotyčného pokoj. Zial takto to v praxi funguje.., ci by si trúfli udrieť aj príslušníka majority, netusim.
No biť by nemali nikoho, ale niektorí to inak nepochopia, napr. že kradnúť sa nemá 🤔 Raz som videla ako si bezdomovci v obchode v pohode otvorili fľašku vína a pili z nej, bez problémov si ju ukradli, dvom predavačkám, vek cca 60+ sa smiali do očí, boli sme tam asi 3 ženy zákazníčky. Keby tam bol jeden SBS-kár, možno by mu to ,,vysvetlil,, inak a v živote by tam už nevkročili...
Neverím, že toto sa pýta dospelá svojprávna osoba. Fyzické tresty sa u nás neudeľujú už pekne dlhú dobu, nemôže ich nariadiť súd, nemôže ich používať polícia a už vôbec nie nejaká súkromná spoločnosť.
SBS nesmie fyzicky napadnúť ani zlodeja - hovorím o napadnutí, nie, keď mu fyzicky bráni utiecť. Môže ho obmedziť na osobnej slobode do príchodu polície. Aj keď zlodejom a kriminálnikom by som tiež tak naložil, že by ochkali a božekali ešte aj po týždni.
kľudne sa mohlo stať, že na tú sbs niekto zaútočil, v tom prípade ma aj SBS právo sa brániť
@biba_18 Ved toto ze asi preto aj na tu romku kricali ze nech vypadne a nech sa nepozera.
Možno časom budú musieť byť obchody na turnikety ako na štadiónoch a pri vstupe budeš prikladať občiansky s čipom. Kto bude na zozname zlodejov/zakázaných toho nepustí dnu.
No nemalo by sa

nie, nemôže ...