Môže šéf určovať termín dovolenky?
Dobrý deň , vedúci mi odmietol vyberať dovolenku podľa seba , iba jak on dáva. A vždy mi dá dovolenku na ten deň čo mám mať aj normálne voľno. Môže sa to ?
Na tvoj deň voľna alebo sobota, nedeľa či sviatok?
Keď robíš na smeny tak by si mala mať dovolenku až od toho dňa kedy reálne máš pracovať.A žiaľ zamestnávateľ Ti môže hýbať s dovolenkou ako chce
@sissy27 v Merkury market , a áno tak mi dáva . Na deň voľna mi dáva dovolenku .
Ak ti píše na deň voľna dovolenku, potom musíš mať zaplatenú ďalšiu smenu navyše. Ale aj tak to nie je v poriadku.
@gribka1 deň voľna , príklad robím od pondelka do štvrtka , od piatka do nedele mám voľno a on na tie dni voľna mi dá dovolenku
Je to hlúposť. To jednoducho nemôže. Vyšlo by ti 7 platených dní, keďže aj dovolenka sa počíta. Máš za ňu zaplatené.
Takže vlastne porušuje zákonník kedže dovolenka sa ráta ako pracovný deň.
A ešte napíš, že ti dovolenku nariaďuje zo dňa na deň.
@medda_beda tak 2-3 dni dopredu keďže každý týždeň sa robí smenovka na ďalší týždeň
Dovolenka musí byť oznámená dva týždne vopred a dovolenku ti nemôže dávať na víkend
Takže porušuje zákonník práce asi tak 2 krát.
7 dní v týždni.Krátka doba na oznámenie dovoleniek.
Voľno máš kedy keď ti tam píše dovolenky?
Napíšem ti to na rovinu.Manžel pre nich nejaký čas pracoval.Nikdy viac.
Poliaci budú odrbávať vždy a keby len zamestnancov.
Ja mám s nimi tiež skúsenosti zo zahraničia a tí keby mohli by zdreli každého.
@medda_beda no ako píšem , ked robím príklad od pondelka do štvrtka , a od piatka do nedele mám voľno tak dovolenku mi dá na tie dni kedy mám voľno takže na sob až nedeľu
Ako dlho tam pracuješ?
Tak to povedz nadriadenému, alebo jemu, že to nie je spravne
Ahoj.Nedava ti ju koli fondu pracovného času?Niekedy sa stane ze fond pracovného času je napr. 150h a zamestnancovi vychádzajú hodiny napr. 145 tak sa mu napíše dovolenka aby nebol v mínuse s hodinami.
@danielak84 Nie je to kvôli tomu , fond sedí
@danielak84 ani to sa nesmie robit
@danielak84 To je tak isto porušenie ZP.
To nie je problém zamestnanca.V budúcom mesiaci by sa to malo dorovnať.
a keď sa ti minie dovolenka,tak čo bude ten vedúci robiť? Toto je na inšpektorát okamžite
Nemoze to robiť. Ak fond sedí, mali by ti v tom prípade vznikať nadčasové hodiny. Preplácajú ti ten nadcas alebo ako to riešia? Cele zle.. a to každému zamestnancovi či len tebe takto robia? Obrátiť sa na IP v tvojom meste.

Zamestnavatel ti moze nariadit dovolenku, ale minimalne 14 dni vopred. A nerozumiem, preco by si si mala cerpat dovolenku v den volna. To kde pracujes? Normalne sa obrat na inspektorat prace.