icon

Môže zamestnávateľ dať výpoveď počas zastupovania?

matafri
29. jan 2025

Môže mi dat zamestnávateľ vypoved keď som prijatá na zastupovanie počas MD, RD ale dotyčná osoba je stále na RD. Mam narok na odstupne alebo výpovednú lehotu keď môj pracovný pomer trvá 1rok a 4 mesiace? Dakujem

ovaaa
29. jan 2025

Zamestnávateľ ti môže dať výpoveď len z dôvodov, ktoré sú presne uvedené v § 63. Pracovala si najmenej 1 rok a menej ako 2 roky takže máš 2 mesačnú výpovednú dobu a odstupné priemernú mesačnú mzdu. Aký dôvod uviedol? Alebo to skúša dohodou?

eja15
Autor odpoveď zmazal
matafri
autor
29. jan 2025

@ovaaa zatial som.nevidela vypoved aký dôvod tam je uvedený ale mne uviedol.dovod po telefóne taky ze jeden zo stalych zamestnancov dosiahol požadované vzdelanie na výkon tejto činnosti a tým padom ma uz nepotrebuje.

krasneleto
29. jan 2025

na odstupne by si mala narok iba ak by islo o dovod nadbytocnosti- nesmel by na tu poziciu ale nikoho prijat / dobu si nepamatam, kedysi bolo 3 mesiace/. inak mas narok na vypovednu lehotu

chrobak7
Autor odpoveď zmazal
tiika
29. jan 2025

@chrobak7 nie nestala sa nadbytocnou, veď jej miesto predsa nebolo zrušené, len ho chce obsadiť niekym inym

@matafri podľa všetkého v tomto prípade nemá právo ti dať výpoveď, pokial tak urobí, išlo by o neplatné skončenie prac.pomeru, (treba sa následne domáhať na súde, je tam určitá lehota). Odporúčam sa obrátiť na pravnika.
Pokial by išlo o zrušenie miesta, vyp.doba 2 mesiace bez odstupného, v prip.dohody z dôvodu nadbytočnosti 1 mes.odstupne