Môže zamestnávateľ nevyplatiť mzdu za daňovú pokutu?
Ahojte môže my zamestnavatel nevyplatí mzdu keď som nevydala bloček daňovej kontrole a dostali sme pokutu
@mulm a co máš v zmluve? Tá pokuta je tvoja, zamestnávateľ to síce musí zaplatiť, ale na tvoje náklady.
@kavasmliekom
@viestta ja robím na dohodu
Mzdu ti vyplatiť musí. To, či ti pokutu alebo jej časť môže zosobniť záleží na pracovnej zmluve a interných smerniciach.
@mulm a co ze robíš na dohodu? Vieš ze bločky máš vydávať, a blokovať? Kázal ti to zamestnávateľ?
@kavasmliekom na základe akého zákona je pokuta jej? Nemyslím si. Záleží na zmluve, interných smerniciach, či má blokovanie v pracovnej náplni, ak nie prečo blokovala, ak áno, bola poučená a zaučená, atď. Urobiť chybu a spôsobiť škodu zamestnávateľovi sa ani náhodou nerovná automaticky nárokovateľnosti zamestnávateľa na úhrade škody.
@melanta veď som písala ze podla toho co ma v zmluve. A ona píše, že robí na dohodu. Dohoda, alebo iný pracovný pomer je asi jedno, záleží, čo ma v zmluve. Ja som mala hmotnú zodpovednosť, a aj povinnosť vydávať bločky zákazníkom a riadne tovar nablokovať, prijať a vydať peniaze.
@mulm je úplne irelevantné, či máš TPP alebo dohodu. Máš predsa zmluvu, firma má nejaké interné smernice, aj pri dohode máš mať podpísanú náplň práce a máš byť zaškolená. Takže?
1. Čo máš v zmluve ohľadom manka či spôsobenej škody?
2. Čo máte v internej smernici o manku či spôsobených škodách?
3. Máš v dohode alebo v náplni práce blokovanie?
4. Ak nie, prečo si blokovala?
5. Bola si zaškolená ako blokovať a že je potrebné vydávať blok každému?
6. Prečo si nedala klientovi blok?
Prečo si nevydala blok?
Som ochotná to platiť po splátkach ale na raz určite nie dúfam že mi nemôže strhnúť s vyplatí
@mulm 1000 EUR? Tak to už muselo byť opakované porušenie. Ak po prvý krát, nech sa zamestnávateľ odvolá.

Mzdu ti vyplatiti musi, ale moze ti tu pokutu zosobnit a teda zaplatis ju ty. Moze to byt aj formou zrazky zo mzdy