icon

Môže zamestnávateľ zakázať mobil v práci?

21. mar 2024

Ahojte. Je mi jasné že v práci sa mobil nepoužíva. Môže mi ale zamestnávateľ zakázať ho mať úplne pri sebe? Neprebrazdim na ňom hodiny ani minúty ale potrebujem ho vedieť že ho mám keby sa napríklad niečo dialo. Môže mi zakázať ho aj mať vo vrecku s tým že ho nepoužívam?neprecajem niekde kde to je nebezpečné, ale v kaviarni 😂

hipuska
21. mar 2024

My môžeme používať mobily a aj používame.

vyrovnanaosoba
21. mar 2024

Nie, nemôže, kým ta neuvidí že ho používaš. Ani deťom v škole nemôžu kutrať vo vrecku.

svetlonos
21. mar 2024

Pokial som nemala deti, mobil som mala v bunde s vyp utym zvonenim. Od mm ci ostatnej rodiny som bola vacsinou tak daleko, ze keby sa cokolvek stalo- nespravila by som nič zial!
Tak naco by mi teda bol mobil? V praci robim, aj v servise aom sice obcas nan pozrela ale prestala som s tym. Zdrzuje to. A sef ta neplati za pozeranie do mobilu. Pokial som cakala dolezity telefonat, oznamila som to a rychlo vybavila - pokial som nemala pracu! Ak ano, zavolala som naspet, stalo sa mi to za 4 roky 2x.
Kolegyne, ktore mali deti, mali telefon zapnutý keby nahodou volali zo školy. Sef nemal ziadne namietky.

judit47
21. mar 2024

Kedysi roku pane v nemenovanom korporate sa mobily zamykali do skriniek a nesmeli sa mat na flloore aby sa predislo uniku informacii😀😀mohla si kedykolvek ist a pozriet sa ale pri sebe nie🙂

domkakvet
21. mar 2024

Nemoze ti pozerat do vrecka a my mobily mame pri sebe a aj ich pouzivame.

evinka400
21. mar 2024

My sme mali zakázané, na požiadanie sme sa museli nechať skontrolovať. Jednalo sa o zabránenie úniku informácií. Mali sme k dispozícii pevnú linku.

daniela2202
21. mar 2024

Ja by som ich zakázala, kedysi neboli a existovalo sa 👉

luxus10
21. mar 2024

@evinka400 a praca v akej oblasti? kto sa tak boji o unik info...a po pracovnej dobe uz mozete do founu kvakat co chcete?

judit47
21. mar 2024

@luxus10 zjavne si to nepochopila, aby si nefotili a nenatacali citlive materialy/postupy atd., ano existuju aj take oblasti vyvoja/spracovanie dat atd.

autor
21. mar 2024

Ďakujem vám za odpovede..ide o to že naozaj ten telefón nik z nás zamestnancov nepoužíva tak nerozumiem prečo v kaviarni toľká veda okolo toho. Napríklad môj otec ma vážne zdravotné problémy a chcem byť k dispo na mobile keby niečo skrátka

maranco
21. mar 2024

Máte telefónne číslo priamo na kaviareň kde by mohol volať ak si v práci?

amelie2017
21. mar 2024

Ja pracujem ako supervisor v hoteli a sme malinky krocik od toho, aby sa mobily zamykali do trezora a "rozdavali" len na prestavku, lebo niektori zamestnanci nechapu, ze nemaju pozerat tik tok alebo sa pol hodinu hadat s partnerom. V pripade, ze by sa nieco stalo, rodinni prislusnici alebo skola/skolka mozu volat na recepciu. Napr. ale ja ako veduca ho musim mat nonstop pri sebe, lebo nam neustale posielaju info. Mna to otravuje, ja by som ho radsej zamkla.

luxus10
21. mar 2024

@judit47 praveze pochopila, aj som sa s takym konanim zamestnancov stretla, pytam sa len preto, ze preco si niekto mysli, ze sa to neda urobit aj inak ako pocas prac. doby...

autor
21. mar 2024

@maranco nie..máme len jeden, kam môžu volať zákazníci..my ho vraj na žiadne hovory využívať nemáme

zobaka
21. mar 2024

no mala som prácu, kde mi kázali ho odovzdať, taký cirkus som urobila, teraz môžem používať mobil celý deň a nikto to mňa nedrbe

monicatko20
21. mar 2024

Tiež som pracovala vo firme, kde sme nemohli mať pri sebe telefóny 🤣 a prežila som.. ale teda mali sme pevnú linku ktorú sme používali aj na súkromné účely..

mamutka
21. mar 2024

Mám mobil pri sebe, už sa mi stalo, že volali zo škôlky, školy, že sa niečo deje, od zlomeniny, cez horúčku, až po nahlásenie bomby v škole. Proste keď sa niečo také deje, potrebuje to človek vedieť okamžite a nie čakať, že tvoj vazne chory otec bude volať kamsi na recepciu, alebo vedeniu kaviarne. Plus človek vo vážnom stave nemusí vedieť vysvetľovať, zato svojmu dieťaťu vie napísať rýchlo stručnú správu ako volanie o pomoc. Tým chcem povedať, že s takým nápadom treba zamestnávateľa poslať do riti. A áno, niektoré trúby sedia na telefóne stále a preto to vedúcich irituje. Ale nech si robia s nimi poriadky a netrestaju všetkých.

vilma7
21. mar 2024

U nás sa môže mať v práci, a šéfka do neho čumí asi najviac. Takže prachy ma vlastne za fajčenie a čumenie do mobilu.

maba123
26. mar 2024

Ak to mas zahrnute v zmluve alebo v stanovach spolocnosti tak nemozes mat, a ak to porusis, zamestnavatel to moze brat ako hrube porusenie PZ, Ale ved na to su predsa hodinky, mobil mas odlozeny a o dolezite info neprichadzas