icon

Môžem ako živnostník fakturovať stavebné práce rodičom?

16. apr 2024

Zdravím, môžem ako živnostník vystaviť faktúry za stavebné práce niekomu z rodiny - rodičom, sestre, svokre? Je to povolené, alebo sú nejaké obmedzenia? Vďaka za info

Strana
z2
maciatkolulu
17. apr 2024

@katarinaba fiktívne fakturovanej je v medziach zákona a áno presne toto sa rieši na sk,fnuka sa,že zuby sa budú calovat ,hmmm,ok,že je všetko ako je a môže za to Fico. No budiz. Ale tí takí krátkozrakej si asi nevidia,že keď sa v medziach zákona dá odrbavat system,tak je to fajn,predĺžené rodicaku,kadejaké materské aj pomaly na babky,pn,ocr a je toho veeeelmi veľa. A nadáva sa na politikov,ako kradnú,no čo,v medziach zákona. 👍💪....

katarinaba
17. apr 2024

@maciatkolulu ty si riadne mimo. Kde pisem, ze fiktivne fakturovanie je v ramci zakona?
A uz nemas cim argumentovat, tak sem tahas politiku? Chod si radsej zabehat.

simca06022011
17. apr 2024

@milanemila nie všetci sú chudáci ;) sú aj takí co sa nejdu doplatit. Bohužiaľ kým sa nezmení nejak systém podnikania bude to takto, "spravodlivo", kedze staci si x sro zalozit, pripadne cierne prijmy atd... A potom nareky, ze nízky dôchodok začal chodiť, že pnka malo atď...

tinqua
17. apr 2024

Hranica na socialku je na rok 2025 8580e. Fakturovat môžeš hocikomu. Úhradu faktúr mozes v hotovosti, ale mal by si mat ekasu. Robia to aj cez klasicky prijmovy doklad ale v pripade danovej kontroly ti to pravdepodobne neprejde...zo skusenosti ti ale kontrola hrozi len ked ta niekto bonzne. Danovy bonus si vies zvysit ked pridas do svojho DP aj zaklad dane druheho rodica, ktory splna podmienky...dalo sa to aj tento rok...kopec ludi prislo o peniaze, lebo to skratka nevedelo...mna tieto "odrby" nijako zvlášť nevzrusuju, lebo prvý kto odrbuje je štát, niečo vznikne mihne sa slabá info okrajovo, ale bežný pospolity ľud sa o tom ani nedozvie lebo nečíta novinky s finančnej správy a nikto ma nepresvedčí, že sa s tým neráta....smutné

maciatkolulu
17. apr 2024

@katarinaba ale veď ja som neargumentovala vôbec....píšem,že to nie absolútne "koser"jednanie. Reagujem na autora. Normálni,cestniľudia zvyknú pracovať,fakturovať a tak. Myslí živnostníci. 💪 V práci na TPP by asi neprešla napríklad fiktívna prítomnosť 🤣👍

katarinaba
17. apr 2024

@maciatkolulu tak ked reagujes na autora, treba oznacit jeho, nie mna.
Keby sme fakt isli do detajlov, tak aj fiktivna pritomnost je mozna. A deje sa to. Jasne, ze nie vo fabrike na auta, ale su firmy, kde su zamestnanci a zamestnanci. O rodinkarstve pomlcim.
Vsade sa najdu "ti vyvoleni", ktori klamu, podvadzaju. S tym zial nic nespravime. Ja system vyuzivam, nie zneuzivam. Pokial mam na nieco narok, pretoze som splnila podmienky, tak to vyuzijem. Ze ma to obcas zvyhodni, tak s tym ja uz nic neurobim. Stale su veci, na ktore nemam narok a ktore vyuzivaju ini, lebo oni narok maju. A na tomto naozaj nic zle nie je.

Strana
z2