icon

Môžem fakturovať opravu fasádnej omietky pri voľnej živnosti?

3. jún 2025

Dobrý deň, ak mám iba voľnu živnosť dokončovanie práce v interiéroch a exteriéroch a venujem sa hlavne maľovaniu, môžem jednorazovo vystaviť faktúru na opravu starej fasadnej omietky na budove alebo nie? Dik

sisska96
3. jún 2025

Ako inak by sa dalo? Najprv vystavíš objednávku. Potom keď pýtaš zálohu, zálohovú faktúru a na konci doplatkovú faktúru

autor
3. jún 2025
@sisska96

Ako inak by sa dalo? Najprv vystavíš objednávku. Potom keď pýtaš zálohu, zálohovú faktúru a na konci doplatkovú faktúru

@sisska96 je to práca iba za 2000e, menšia oprava. Chcel som vedieť, či to môžem robiť v rámci mojej živnosti dokončovanie práce v interiéroch a exteriéroch.
Alebo faktúra na opravu fasády spadá do inej živnosti, ktorú nerealizujem.

katarinaba
3. jún 2025

pozri si SK Nace - tam mas popis, co pod tie prace spada, co je od tial vylucene

katarinaba
3. jún 2025

tu mas stranku, zadas svoje ico, vypise ti tvoje SK Nace. A potom uz podla toho najdes tu ktoru klasifikaciu, preklikas sa az na cele sk nace a tam je popis cinnosti
https://www.sknace.sk/sk-nace-podla-ico/

autor
3. jún 2025
@katarinaba

pozri si SK Nace - tam mas popis, co pod tie prace spada, co je od tial vylucene

@katarinaba zateplovacie, fasadne práce sú pod murarstvom a to je remeselná činnosť.

Môžem to fakturovat na moju živnosť jednorazovo?

katarinaba
3. jún 2025

Ja neovladam tieto veci, poznam svoje sk nace a co spada pod to. Dostal si navod, citat uz hadam vies.

melanta
3. jún 2025

Ak máš voľnú živnosť na dokončovacie práce a fasádne práce sú remeselná živnosť, tak to faktúrovať nemôžeš. Ani jednorázovo.

sisska96
3. jún 2025

Môžeš. Napíšeš na faktúru že dokončovacie práce a hotovo, nikto nebude riešiť. Viem o čom hovorím ;)

janetinka27
3. jún 2025

Ahoj, nemozes, nemas na to vydanu zivnost, bolo by to neopravnene podnikanie
Prax na slovensku je vsak ina, papier vela znesie
V principe vsak nemozes, nemas odbornu sposobilost ani vydane podnikatelske opravnenie na murarstvo