Môžem ísť na PN aj na 2 - 3 dni?
Môžem ísť na PN aj na 2/3 dni, je to nejako ohraničené? Potrebujem zostať doma, rátam s tým, že v pondelok už budem ok a chcela by som nastúpiť späť do práce.
@anonym_440eaa ďakujem za radu...............
je to práce neschopnosť... L dva krát po sebe ti v práci neakceptujú? lebo mne napr áno a lekárka s tým tiež nemá problém keď vidí alebo jej volám že mi je fakt zle alebo mám virozu od dcéry ( behačky) ale môžeš aj PN ... a nedaj si ju hneď vystaviť a hneď ukončiť ak sa ti stav nezlepší nech Ti nemusí robiť novú potom... skoré uzdravenie
@anonym_440eaa ďakujem za radu...............
@anonym_autor dnes je utorok ja nechapem co sa pytas. ides normalne na pn
@anonym_autor dnes je utorok ja nechapem co sa pytas. ides normalne na pn
@mimaapeto neakceptujú, aspoň nie celodenné.. tiež mám len nejakú brušnú virózu..
@anonym_440eaa potrebujem byť doma streda a zrejme aj štvrtok, piatok už možno nie ,podľa toho ako mi bude. Dnes som bola ešte v práci.
@mimaapeto neakceptujú, aspoň nie celodenné.. tiež mám len nejakú brušnú virózu..
@anonym_440eaa potrebujem byť doma streda a zrejme aj štvrtok, piatok už možno nie ,podľa toho ako mi bude. Dnes som bola ešte v práci.
@anonym_autor môžeš ísť na PN a v piatok ráno zavoláš ako Ti je... dovolenku už nemáš? viem je koniec roka tak je to ťažko...
@anonym_autor môžeš ísť na PN a v piatok ráno zavoláš ako Ti je... dovolenku už nemáš? viem je koniec roka tak je to ťažko...
@mimaapeto nemám vôbec, robím krátko, ešte som v skúšobnej dobe. Preto nechcem ani zbytočne dlho zostávať PN
určite komunikuj so zamestnávateľom že čo sa deje.... nie detailne samozrejme🙂 ale aby si nepomyslel že je to účelové... teraz je toho všade veľa
@anonym_autor áno, môžeš ísť na PN na 2-3 dní. Len je to finančne veľmi nevýhodné.
@mimaapeto nemám vôbec, robím krátko, ešte som v skúšobnej dobe. Preto nechcem ani zbytočne dlho zostávať PN
@anonym_autor ak by šlo o 2 dni, povedz zamestnávateľovi, čo sa deje, že si chorá a máš vážne problém odpracovať najbližšie 2 dni. možno bude súhlasiť s tzv. "paragrafom", čiže návšteva lekára (celodenná) na tie 2 dni. ale inak áno, môžeš maródovať aj 3 dní, akurát ti to poriadne dorafe výplatu.
@anonym_autor a komunikovala si so zamestnavatelom? co ti povedal
@anonym_autor kľudne aj na 1 deň
@anonym_autor Ja som bola 3 dni, takze ano, mozes.
@anonym_autor môžeš, nie je to nijako ohraničené. Ak budeš v poriadku až v pondelok, PN môže trvať aj cez víkend.
@anonym_autor ja by som predsalen overila to Pčko. Na takýto konkrétny prípad
@anonym_autor ja by som predsalen overila to Pčko. Na takýto konkrétny prípad
@jaroe Tzv. "P" je pracovné voľno s náhradou mzdy na nevyhnutný čas na vyšetrenie alebo ošetrenie a na cestu do zdravotníckeho zariadenia a z neho. Nie aby niekto doma vegetoval. To, že to niektorí robia je zneužívanie systému.
Zamestnávateľ ospravedlní neprítomnosť na nevyhnutne potrebný čas. Ak je niekto chorý a potrebuje byť v posteli viac dní, na to slúži práceneschopnosť, prípadne benefit zamestnávateľa na to určený.
Navyše, ak je niekto PN aj cez víkend, dostáva náhradu mzdy aj za tieto dni.
@anonym_autor áno, môžeš. Potiahni aj víkend, bude sa ti ratat sobota aj nedeľa, nech to máš aspoň trošku finančne lepšie.