icon

Môžem ísť na PN aj na 2 - 3 dni?

Včera o 12:41

Môžem ísť na PN aj na 2/3 dni, je to nejako ohraničené? Potrebujem zostať doma, rátam s tým, že v pondelok už budem ok a chcela by som nastúpiť späť do práce.

anonym_440eaa
Odpoveď bola odstránená
autor
Včera o 12:54
@anonym_440eaa
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_440eaa ďakujem za radu...............

mimaapeto
Včera o 12:59

je to práce neschopnosť... L dva krát po sebe ti v práci neakceptujú? lebo mne napr áno a lekárka s tým tiež nemá problém keď vidí alebo jej volám že mi je fakt zle alebo mám virozu od dcéry ( behačky) ale môžeš aj PN ... a nedaj si ju hneď vystaviť a hneď ukončiť ak sa ti stav nezlepší nech Ti nemusí robiť novú potom... skoré uzdravenie

anonym_440eaa
Včera o 13:04
@anonym_autor

@anonym_440eaa ďakujem za radu...............

@anonym_autor dnes je utorok ja nechapem co sa pytas. ides normalne na pn

autor
Včera o 13:09
@anonym_440eaa

@anonym_autor dnes je utorok ja nechapem co sa pytas. ides normalne na pn

@mimaapeto neakceptujú, aspoň nie celodenné.. tiež mám len nejakú brušnú virózu..

@anonym_440eaa potrebujem byť doma streda a zrejme aj štvrtok, piatok už možno nie ,podľa toho ako mi bude. Dnes som bola ešte v práci.

mimaapeto
Včera o 13:14
@anonym_autor

@mimaapeto neakceptujú, aspoň nie celodenné.. tiež mám len nejakú brušnú virózu..

@anonym_440eaa potrebujem byť doma streda a zrejme aj štvrtok, piatok už možno nie ,podľa toho ako mi bude. Dnes som bola ešte v práci.

@anonym_autor môžeš ísť na PN a v piatok ráno zavoláš ako Ti je... dovolenku už nemáš? viem je koniec roka tak je to ťažko...

autor
Včera o 13:17
@mimaapeto

@anonym_autor môžeš ísť na PN a v piatok ráno zavoláš ako Ti je... dovolenku už nemáš? viem je koniec roka tak je to ťažko...

@mimaapeto nemám vôbec, robím krátko, ešte som v skúšobnej dobe. Preto nechcem ani zbytočne dlho zostávať PN

mimaapeto
Včera o 13:27

určite komunikuj so zamestnávateľom že čo sa deje.... nie detailne samozrejme🙂 ale aby si nepomyslel že je to účelové... teraz je toho všade veľa

petracandle
Včera o 13:46

@anonym_autor áno, môžeš ísť na PN na 2-3 dní. Len je to finančne veľmi nevýhodné.

amdornik
Včera o 14:14
@anonym_autor

@mimaapeto nemám vôbec, robím krátko, ešte som v skúšobnej dobe. Preto nechcem ani zbytočne dlho zostávať PN

@anonym_autor ak by šlo o 2 dni, povedz zamestnávateľovi, čo sa deje, že si chorá a máš vážne problém odpracovať najbližšie 2 dni. možno bude súhlasiť s tzv. "paragrafom", čiže návšteva lekára (celodenná) na tie 2 dni. ale inak áno, môžeš maródovať aj 3 dní, akurát ti to poriadne dorafe výplatu.

mamina7070
Včera o 14:36
@anonym_autor

@anonym_autor a komunikovala si so zamestnavatelom? co ti povedal

nelca84
Včera o 17:16

@anonym_autor kľudne aj na 1 deň

beata_k
Včera o 17:28

@anonym_autor Ja som bola 3 dni, takze ano, mozes.

tiika
Včera o 17:31

@anonym_autor môžeš, nie je to nijako ohraničené. Ak budeš v poriadku až v pondelok, PN môže trvať aj cez víkend.

jaroe
Včera o 19:02
@anonym_autor

@anonym_autor ja by som predsalen overila to Pčko. Na takýto konkrétny prípad

chrobak7
Včera o 21:04
@jaroe

@anonym_autor ja by som predsalen overila to Pčko. Na takýto konkrétny prípad

@jaroe Tzv. "P" je pracovné voľno s náhradou mzdy na nevyhnutný čas na vyšetrenie alebo ošetrenie a na cestu do zdravotníckeho zariadenia a z neho. Nie aby niekto doma vegetoval. To, že to niektorí robia je zneužívanie systému.

Zamestnávateľ ospravedlní neprítomnosť na nevyhnutne potrebný čas. Ak je niekto chorý a potrebuje byť v posteli viac dní, na to slúži práceneschopnosť, prípadne benefit zamestnávateľa na to určený.

Navyše, ak je niekto PN aj cez víkend, dostáva náhradu mzdy aj za tieto dni.

ankare
Včera o 21:15

@anonym_autor áno, môžeš. Potiahni aj víkend, bude sa ti ratat sobota aj nedeľa, nech to máš aspoň trošku finančne lepšie.