icon

Môžem mať "péčko" dvakrát za sebou?

gir
21. sep 2020

Baby ktoré robíte mzdy. Môžem mať P ečko 2x za sebou? Idem na zákrok a ďalší deň na kontrolu. Naša mzdarka tvrdí, že nie. Ďakujem

Strana
z3
simca06022011
25. sep 2020

@ivkazba tak sa netreba čudovať ani jednej strane... Nie je med lízať byť zamestnávateľ a v kuse riesit absencie. Preto sa v tejto dobe už očakáva, že ak nie je nejaká nehoda,nečakana vec, tak človek je k lekárovi objednaný, a nebude tam celý deň. Mám klientky kde je jeden zamestnanec plus ona. Maju dovod byt rozculenie. Ak sa rozhodne chýbať zamestnanec, nema príjem ani na tu jeho náhradu mzdy... A kopa iných prípadov je. Ženy /ale nie len tie/, co sa zamestnaju v kolektíve, len aby niekde boli a po skúšobnej nastáva kolotoč PN, OCR, P.... a zaskakuju kolegovia. Jasne pri nejakej vycitke hneď "majú narok/právo..."... Áno je tu to právo... Rovnako aj právo byť nezamestnaným. Nestalo sa mi aby vadili Pcka, keď boli oprávnené.

chorucka
25. sep 2020

@ivkazba viem koľko paragrafov si môže zamestnanec vzat na seba aj koľko na člena rodiny ale toto som nepostrehla že by paragraf nemal byt zaplatený preto som sa pýtala, takže mu môžem povedať ze je to blbosť. Ďakujem Pekný deň

charlotte911
29. sep 2020

Áno, ale na dvoch papierikoch,ja si tak beriem keď mi dcéra ochorie, dr. mi tam napíše celodenné ošetrenie, ale tri už nemôžu byť za sebou

fokuska
30. sep 2020

@charlotte911 Hlupost.. citala si celu diskusiu?

charlotte911
30. sep 2020

@fokuska píšem čo viem od lekára, na 3 dní za sebou u jedného lekara nie, sama som zdr.sestra a ani mi nemáme možnosť mať viac ako na 2dni po sebe u jedného lekara, pokiaľ tam lekár napíše celodenné ošetrenie nutné!!! tak by to zamestnávateľ mal uznať aj keď ide na kontrolu po zakroku na druhý deň, ak lekár uzná že ten zákrok bol taký,že pacient by mal mať kľud prečo nie. Potom už PN, písala som u jedného lekara ako aj ona ide, čítala som diskusiu nemaj obavy

fokuska
30. sep 2020

@charlotte911 Akurat, ze tu ide o to co hovori zakonnik prace, nie co hovori lekar.
Mozes mat za sebou aj 3 ak sa jedna skutocne o celodenne osetrenie - pokojne aj 7 za sebou. Ak ides na kontrolu, tak ta naozaj nezbaerie cely den.

Strana
z3