icon

Môžem odmietnuť prácu ďaleko od bydliska?

10. feb 2025

Prosim Vas dnes som bola na urade prace a pani mi poskytla pracu vzdiralenu 1 hod 20min od mojho bydliska.Nemam ani auto.Mne sa tak daleko nechce cestovat.Mozem sa ohradit inou ponukou prace?dakujem

magic08
10. feb 2025

to ta poslala na vyberové konanie? ak ano, tak tam chod a povedz ze nie si ochotná tolko denne dochádzať

elanor
10. feb 2025

na pohovor chod, a tam uved, ze sa nemas ako dostavit na nimi dany cas do prace.
Pripadne k tomu pridaj male dieta, ktore ti nevzali do skolky, a nemas po ruke babky co by ho strazili.
Ale si vypytaj 5nasobny plat nez ponukaju. Sami od seba ta nezoberu.
No pani na urade to povedat nesmies, lebo ta vyradia za nespolupracu.
Oni ti mozu ponuknut bars jaku sprost, kludne na druhom konci SR, kludne aj take, naco nemas vzdelanie ci kvalifikaciu, alebo aj opacne, ponuku na ktoru si vzdela ci skusenosti az priliz nad. Oni si svoju ulohu - nieco ti ponuknut splnili, ty to musis akceptovat a ist aspon na pohovor.

katie253
10. feb 2025

Tak v dotazníku co sa vypĺňa pri evidencii je aj bod, kde sa uvádza, že do koľko km si ochotná cestovať za pracou. Cize ak si tam neuviedla, ze napr, si ochotná dochádzať do 20km , tak môže ti ponúkať prácu aj na druhej strane republiky. Ak sa odmietneš zúčastniť pohovoru, tak áno, môžu ta vyradiť.

marsmykkok
10. feb 2025

vysvetlíš interval 1 hod 20min od bydliska? Lebo to môže byť aj 150km od bydliska po dialnici v inom kraji aj 30km vlakom alebo prímestkým busom v najbližšom okresnom meste ak bývaš niekde na lazoch.

luccija
10. feb 2025

Na pohovor určite choď, lebo ta vyradia a tam už povedz pravdu, že nevieš tak ďaleko dochádzať.Je aj výkon práce tak ďaleko nie je to len centrála ?