icon

Môžem požiadať o preplatenie dovolenky po materskej?

dominika2887
27. júl 2015

Ahojte,ak mi niekto poradí.... vrelá vďaka. Podľa akého zákona, paragrafu môžem požiadať o preplatenie dovolenky ak materskú budem čerpať do polovice decembra 2015, pracovný pomer mi končí 29.2.2016. z tohoročnej dovolenky mi zostane 17 dní a za január a február alikvótne 4 dni (25 dní celoročne, 20+5 z kolektív. zmluvy), čiže chcem požiadať o preplatenie 21 dní. Mám tak urobiť až po skončení zmluvy v marci či posledného februára, teda už keď budem na rodičáku??? Nechcem čerpať dovolenku po matgerskej, aby sa mi rodičák neskracoval o tie dni. Ďakujem za radu. Dominika

liz_lemon
27. júl 2015

nemusíš o to žiadať, zamestnávateľ by ti mal nevyčerpanú dovolenku preplatiť automaticky pri skončení PP

majusqa77
27. júl 2015

pocas rodicaku nevznika narok na dovolenku. Takze za rok 2016 nebudes mat nic. Inak suhlas s prispevkom vyssie

majusqa77
27. júl 2015

a btw.rodicak by sa ti nekratil. Cerpanie dovolenky nema s rodicakom nic spolocne

dominika2887
autor
28. júl 2015

Ďakujem žienky, ale na úrade kde som zamestnaná je mzdarkou osoba kt. Svoju prácu neovláda na 100% a ani ja s ňou moc nevychadzam podobne ako väčšina, len jej to chcem pripomenúť papierovo ;)