Môžem pracovať 4 hodiny, keď ešte dojčím?
Babulky mám otázku. Pracujem ako sestrička na 12 h smeny. Mám malé bábätko no chcem pracovať lebo materská nepokryje všetky výdavky. Môžem robiť aj na 4 hodiny a odbehnúť si počas prestávky malú pokojit? Môže také malé bábätko byť somnou v práci? Šéfka s tým problem nemá.
Nechala by som aspoň odsaté mlieko pri tom kto ti bábätko bude strážiť a keď tak zbehla aj po tých 4 hodinách nakojiť
@h2 len ja ju nemám kde dat
A kolko ma mesiacov ? Keď tak zober ale aby ti tam niečo nechytila..
Ak beriete materskú nemôžete pracovat ak rodičovský tak áno môžete pracovať
A kde ho budes mat? Ako budes popri nom pracovat?
@anavixy malička by bola u ekonomky. No mne bolo povedané,že môžem pracovať
@lucia23529 má 3 mesiace
A to ekonomke nebudú chýbať 4 hodiny práce, keď sa bude starať tebe o dieťa? Toto také zvláštne
@szdan ona sa o ňu nebude starať. Iba tam bude vedľa nej. Jej to nevadí,stráži tak aj sefkynu dcéru a tá má 3r.
Tak to máš úžasné dieťa, ak 4 hodiny okrem mliečka nič nepotrebuje.
Nezdá sa mi to, že s tým šéfka nemá problém. Keď sa dieťaťu niečo stane, kto nesie zodpovednosť?
No nvm ja by do toho takto nešla, nechať dieťa ekonómke a s kľudom pracovať. Skoda ze v nemocnici nie sú jasle pre deti, to by bolo iné kafe a opatrovateľku tiež nemôžeš kv financiám ze? A co manžel, mama, svokra, babka? A nechala by si doma len odsate mlieko?
Ja chápem ze každý peniaz navyše sa zíde, ale co budeš robiť, keď dieťa začne byť živšie a nevydrží 4 hodiny ležať v posteli?
A to akoze v nemocnici ci v akom zariadeni? Ako toto je velmi pekna predstava… aj mne nedavno (nemala som kde dat dieta, lebo mi ochorela mamina) primarka povedala aby som si doniesla malu (3r) do prace, ze ved ona je dobra, ale to je celkom nonsense 🤭 ono to znie jednoducho pri 4m dietati, ale podla mna je to uplna hlupost.. pracovat samozrejme mozes, ide o dieta a o to ze ekonomka snad ma tiez svoju pracu, ale tak ked ju sefka vyuziva ako aupairku a ona si to necha, tak asi je to v pohode, no…
no neni to v pohode, to kde preboha pracujete? a ste normalne vsetky tri, ci ani nie? (a to som este pekne napisala)...ty dostavas davku od statu, aby si sa plne starala o dieta, dalsia vec, neviem co by na to povedala napr taka inspekcia prace alebo socialka keby toto najde...malicke dieta polozene ako psik popri cudzom cloveku...a tebe ako matke to nevadi? ty myslis, ze dieta bude v pohode lezat a cakat? po case, ked zacne stvornozkovat, co? bude sa tam niekde motat? dieta do roka potrebuje plnu pozornost, aj take kojenie trva nie 5min ale aspon polhodinu - potom ponosit, odgrgnut, prebalit, ...ako, neberie mi toto rozum, co som prave precitala, a pokial si v takej absolutne zufalej situacii, ze ides toto urobit, este to napises verejne na MK, akoby to bolo bezne? no nie, nie je to ani normalne ani bezne v tomto storoci, zena
Som sama na malú, môj partner sa zabil keď mala bola ešte v brušku a nemám nikoho komu by som ju mohla nechať. Rodičov nemám a jeho rodina o malú nejavia záujem odkedy sa to stalo. A ja potrebujem z niečoho zit
Ak nemáš s kým nechať 3 mesačné bábätko, tak proste nemôžeš ísť do práce. To tak do amerických filmov je dobré, že mamička si donesie do práce bábätko vo vajíčku, ono celý čas nerušene spinká, ani nemukne a mamička úraduje. Takto to proste nefunguje.
@h2 ani keď nerobím na oddelení ale len v kancelárii? A z čoho mám potom žiť. Mám veľmi malú materskú a keď všetko poplatok zostane mi iba 100€ na celý mesiac. Tak kde by som mohla ešte pracovať?
To mi je ľúto a nemáš kamarátku? A alebo vybaviť jasle a ist na viac hodín pracovať. Alebo ešte skus zatiaľ nejakú prácu na doma
Tak ked robis v kancelarii, tak to uz ty vies, ci sa popri tom mozes starat o dieta. Nemozes mat home office? Ved teda vyskusaj a uvidis, ked mas pokojne dieta, pospinka, zahra sa, mozes ho mat v nosici, ak teda naozaj sestra robi v kancelari.
Keď si v takejto situácii a máš umožnené pracovať aj s dieťatom tak to skús. Lebo pochybujem, že nájdeš ešte ďalšiu prácu kde si môžeš nosiť také malé bábätko.
Keď robíš v kancelárii, nevieš si vybaviť aspoň na čas 100% Home office? Robila by si na etapy kým ti mala pospi, ak si na to teda trúfať - lebo záhul to bude tak či tak ale to asi aj sama vies.
dieta moze nieco chytit,,,plus pocitaj ze coskoro pridu zubky etc a bude umrncane a ty nemozes povedat doktorke kt bude mat pacienta sorry odskocim si k dietatu .. keby tam mali ozajstne jasle ok ale nemaju .. a aj ekonomka obcas potrebuje volno a hlavne klud ...
Mala má handicap takže je kľudná a prespí mi keď sa napapa okamžite zaspinka. Málokedy plače je ozaj dobrucka. Šéfka povedala,že iba kvôli tomu,že je taká pokojná je ochotná dovoliť. Samozrejme nie každý den
@ukgirls ja mám vlastnú kanceláriu a nerobím s doktorkou. Robím vrchnú sestru, objednávam vyšetrenia, telefonujem, vybavujem pre zariadenie kopec veci a pracovný čas mám iba do 14. Ale dosť veľa chodím vybavovať aj mimo zamestnania
dobr aje teraz lebo ma len 3 mesiace ale pockaj az to pride uz kludna nebude.a bude potrebovat mamu vedla ..zabavit sa hrat sa ....
Sirotske vybavene po otcovi? Hmotna nudza, atd? Ci budu zase argumenty ze nevyslo, nedalo sa, ...ja sa nechcem v tom rypat, ale zufale toto je velmi...nie, nerobi sa to, nie, nie je to normalne, koniec pribehu
Tak vrchnu sestru ako ich poznam ja (aj ked ta nasa je exemplar, vytazena na 300%) si nedokazem ani len predstavit robit s babatkom. Ty si v nejakom dss ci podobnom zariadeni, nie v nemocnici asi, vsak?
Fuha, je mi veľmi ľúto tvojej situácie aj čo da tyka partnera musí to byt náročné. To čo ti ponúkla šéfka ke síce veľkorysé ale keďže ma dcérka len 3 m ty oficiálne nemôžeš pracovať, si na materskej, neviem kde ti to povedali, že môžeš. Skús po kamarátkach popýtať stráženie aspoň na začiatok. Neskôr možno jasličky keď bude mať 6 mesiacov a ty si budeš vedieť zobrať viac hodin v práci. Home office by to úplne vyriešil, prečo sa nespýtas? Ja by som sa veľmi bála malé bábätko nosiť do nemocnice a nechať u niekoho nech tam len leží. Bábätko predsa potrebuje mať pri sebe toho svojho človeka. Jasne nehovorím stále ale ta matka je tam dôležitá. To že spinká je super, sle nechci mi povedať že ti dieťa spí 4 hodiny vkuse. Veď treba odgrgnut, prebaliť, zahrať sa, pomojkat, na bruško dať …. Nepochopiteľne nikdy hocijaká situácia by bola by som to takto neriešila
@mabenn sirotské je v štádiu riešenia už budem mať papiere ale aj tak. Hmotnú núdzu mi odmietli podľa nich nie som až v tak zúfalej situácii lenže oni nechápu,že mala je postihnutá a treba s ňou behať po doktoroch a treba jej pokupit pomôcky čo stojí ďalšie peniaze. Mám síce niečo nasporené lenže to sa tiež už dosť minulo keďže sme kupovali s partnerom kopec veci pre malú

Robiť môžeš, koľko chceš, či koľko sa ti dá. Ale bábo by som do práce určite nebrala!