Môžem pracovať 4 hodiny, keď ešte dojčím?
Babulky mám otázku. Pracujem ako sestrička na 12 h smeny. Mám malé bábätko no chcem pracovať lebo materská nepokryje všetky výdavky. Môžem robiť aj na 4 hodiny a odbehnúť si počas prestávky malú pokojit? Môže také malé bábätko byť somnou v práci? Šéfka s tým problem nemá.
@katusik456 riešili sme to ale bohužiaľ home Office sa nedá. Jediné čo mi navrhli dať zmluvu na určitý počet hodín a inú pracovnú náplň lenže nevedia ešte čo tam dať.
Mala má handicap takže do jasliciek mi ju asi s niečím takým nezoberú, to plánujem ešte zistiť neviem si predstaviť ako by si s ňou poradili.
Kamarátky som skúšala ale boja sa,,že by jej ublížili nejako takže to od nich ani žiadať nemozem
Nepočuvaj tých múdrych žien tu na MK. Ak ti dovolili chodiť do roboty s bábom, tak choď a makaj, aby ste mali z čoho žiť
Zistí si hlavne či môžeš popri materskej pracovať, aby si si nenarobila problémy
@1andrea111 no mne to povedala ekonómka,že keď upravia zmluvu tak by sa to dalo
Mne sa ale zdá, že ak má žena materskú, tak pracovať nemôže oficiálne. Takže si to zisti. A nárok na hmotnú núdzu nemáš, lebo pozeráš materskú.
Cele sa to nejako zamotava… nic ine nez vyskusaj a uvidis ti tu nikto neporadi. My nevieme, ci sa to bude dat, neskusali sme to. Myslime si, ze nie, ale mozno sa mylime. A ano, aj na materskej mozes za urcitych podmienok (ina zmluva, ina pozicia) pracovat.
A neviete mi povedať či do jasliciek môžu zobrať postihnuté dieťatko?
Ved ani nevieme ako “postihnute”. To si musis zistovat v konkretnych jasliach.
@autorka ak poberas matersku, normalne pracovať nemôžeš. 4h denne a na pracovisku určite nie. Budu preverovať prijem, či je tam pokles prijmu a iba pár hodín za týždeň. Nakoľko berieš matersku, mas ju ako náhradu prijmu. Nízky príjem = nízka materska. A za nejakých 100€ co by si snáď mohla zarobiť ti to asi nestojí. Ci ta budu vyplácať na čierno?
https://najmama.aktuality.sk/clanok/236725/da-s...
Od narodenia dieťaťa je však potrebné, aby bola počas práce zachovaná podmienka starostlivosti o dieťa, ktorá je nezastupiteľná inou osobou, t.j. musí ísť o starostlivosť výlučne zo strany matky, nie inej osoby. Pracovné podmienky preto musia byť prispôsobené možnosti celodenne sa starať o dieťa
Počas materskej pracovať nemozes
Najprv píšeš, že robíš na 12 h smeny..neskôr píšeš, že len do 14.00
Zamotané to je, alebo nám klameš, a 3 mesačne moje dieťa už teda nespalo dlho, počas toho ako bolo hore vyžadovalo spoznávanie sveta, nosenie na rukách, spievanie, tlieskanie, nielen nakojit a spať...nebude chcieť spať čo budeš robiť???? Ostan s dieťaťom doma
Tu je clanok, kde pisu, za akych podmienok praca mozna je https://www.worki.sk/blog/13318-Ake-su-moznosti...
Najprv si bola sestrička, zrazu robíš v kancelárii.
Tvoj príspevok je divný.. najprv máš 12 hodinové smeny,potom len do 14. 00 robíš,dieťa bude s ekonomkou,ty ho odbehnes nakojit, ekonómka stráži aj iné 3 ročne dieťa, šéfka s tým nemá problém...
Ste vy tam vôbec normálni? Lebo toto znie ako z nejakej americkej komédie,kde si nosia deti do práce. To chces fakt povedať,že tvoje dieťa bude celý čas len spať a spať a nič iné? Proste dve deti budú len tak "odložené"v kancelárii s cudzou ženou,ktorá si tiež robí svoju robotu a ony len tak pekne ležia či sedia....
🙈🙈🙈
Ake postihnutie ma?
Ty v kancelarii strazit dieta nemozes, ale ekonomka moze...kazdym komentarom je to absurdnejsie
Veľa vecí tu nesedí a autorka nejak stíchla
@stellarstar
@jaskolka jasne, ze to je vymyslene. kriticke myslenie babam, ktore jej odpovedali asi nic nehovori.
Tak ked robis v kancelarii, preco ju nebudes mat u seba v kancelarii, ale u ekonomky?
A kto je tvoja sefka, ked ty si vrchna sestra?
Aby som to vysvetlila. Pracovnú dobu mám rôznu pretože keď stihnem všetko vybaviť odchádzam aj skôr z práce ale na papiery mám 12h ale aj 8 pretože keď nám ochoreli dievčatá musela som aj ja zaskakoval za nich.
Malú nemôžem mať u seba pretože ja som priamo medzi klientami a mohli by malej ublížiť keďže máme rôznych klientov. Pracujem v súkromnom zariadení. A šéfka svoju dcéru tam nemá stále ale iba keď škôlka nefunguje.
Mala je úplne hluchá a má tiky a zasklby. Zrejme niečo neurologické ale doktorka povedala,že jej musia urobiť ešte ďalšie vyšetrenia. Pri pôrode nedýchala museli ju oživovať, nevedia presnú príčinu čo sa stalo lebo celé tehotenstvo som mala ukážkové. Komplikácie nastali pri samotnom pôrode, ked ju doktor vytiahol nereagovala na nič. Doktorka nevylúčila aj závažnejšie poškodenia ale,že to vraj čas ukáže.
Milá autorka keď má dieťa 3mesiace a pred pôrodom si poberala tehotenské a potom materskú nemôžeš pracovať lebo stále berieš materskú . A po pri materskej sa nesmie pracovať .
Iba keď už budeš hrať rodičovský z úradu práce .
Autorka, sory,ale ten tvoj plán je tak absurdny,až je smiešny.Nečuduj sa,že tu tomu ani nechceme veriť,že to je pravda.
Ak je to naozaj pravda,tak by si (ako zdravotnícky pracovník)mohla vedieť,aké je obrovské riziko nechať aj zdravé dieťa s človekom, ktorý o ňom v podstate nič nevie a navyše má aj svoju prácu.A postihnuté dupľom,však môže dostať nejaký záchvat,môže sa začať dusiť, hocičo a ekonómka akože je celý čas v kancelárii,ani na minútu neodbehne? A čo potom? Kto bude zodpovedný? Kto ho prebali,kto ho utíši,keď bude plakať? Či fakt sa spoliehas,že 3 mesačne dieťa bude stále iba spať ani nepipne?🙈
Ty píšeš,že si v kancelárii,potom už si medzi klientmi, každá ďalšia veta je čoraz viac absurdná. Takúto situáciu skús fakt riešiť inak,ako takýmto bláznivým plánom. Keď si pracovala,to fakt máš tak malú materskú? Čo sirotské? Veď ak píšeš,že muž zomrel už v tehotenstve,tak to si mala už vtedy sa informovať,čo a ako. Môžu ti v práci dať nejakú pôžičku,keď fakt nemáš peniaze,alebo hmotnú pomoc. Ale nie toto,keď šéfka s tým súhlasila,tak mi tiež pride,že nemá bohvieake vedomosti o rizikách spojených s takýmto "plánom"
Je to ťažká situácia, len si neviem predstaviť ako sa dá toto dlhodobo riešiť keďže to bábo sa bude meniť (môže prísť plač, začne loziť, stvornozkovat, vyžadovať pozornosť, chodiť) že ako sa to doriesi potom. Teraz sa mi čosi marí, neexistoval nejaký príspevok na jasle ak šla matka pracovať skôr ako dieťa dovŕšilo 3 roky ?

ja viem ze zufali ludia robia zufale veci...ale ty ako vrchna sestra sa opytas "Môžem robiť aj na 4 hodiny a odbehnúť si počas prestávky malú pokojit?" ...snad vies sama odpoved...este k tomu postihnute dieta...jezisikriste...