Môžem pracovať na dohodu popri opatere chorej matky?
Vie mi niekto poradit.Opatrujem choru matku,+ môžem zobrat brigádu na dohodu, denne na 2 h..
ahoj,ja tiež opatrujem babku a môžem robiť na dohodu 4 hodiny denne,nie dve...len musíš ísť spísať na obecný úrad splnomocnenie kto sa ti bude starať na tie 4 hodiny o matku,viem to lebo som to vybavovala minulý rok,nerobia z toho žaidnu vedu,len potom musíš nosiť vždy do neakého 5.dňa v mesiaci koľko si zarobila...nemôže ti presiahnuť 300eur plat...ja som si tiež myslela že môžem robiť len 2hodiny denne ale na ÚPSVaR mi povedali že môžem 4 hodiny denne...
zaujimalo by ma ako to je z odvodmi pri opatrovatelskom prispevku a zaroven praci na dohodu - obcas -mozno dvakrat do tyzdna na styri hodky pocas jedneho mesiaca -plati ich za mna stat a aj zamestnavatel alebo sa treba odhlasit a potom znova prihlasit?

@zsabooo Napísala si veľmi málo informácií, ale predpokladám, že poberáš opatrovateľský príspevok z ÚPSVaR-u. Aby si získala tento príspevok musela si poukázať, že sa o svoju matku celodenne a riadne staráš. Brigádovať v podstate môžeš, práca však nesmie narúšať tvoju celodennú a riadnu starostlivosť. Ak však tvoja matka poberá aj nejaké kompenzácie, dávaj pozor na výšku príjmu, aby si neprekročila trojnásobok životného minima.
PS: na toto dávaj veľký pozor, lebo každá zámienka dobrá, aby ti opatrovateľský odňali...mohli by argumentovať, že ked máš čas na prácu, nestaráš sa celodenne...