icon

Môžem pracovať v pekárni Lidlu bez hygienického minima?

spuntik1997
13. dec 2023

Ahojte, pracujem v lidli a posielajú ma do pekárne aj keď nemám hygienické minimum.moze byť z toho problém?

katariiinkaa
13. dec 2023

@spuntik1997 neviem ako je možné že pracuješ v Lidli, keď hygienické minimum nemáš. To by mal mať predsa každý kto pracuje pri potravinách. Na akej pozícii tam pracuješ? Každopádne - ak by bol z toho problém, tak ho majú oni a nie ty. Ak si samozrejme nepodpísala nejaké vyhlásenie že ho máš a reálne ho nemáš.. to už by bolo o inom.

spuntik1997
autor
13. dec 2023

@katariiinkaa predavač pokladník

katariiinkaa
13. dec 2023

@spuntik1997 tak tam určite musíš mať hygienické minimum. Ledaže by si mala vyštudovanú strednú, kde to automaticky získavaš vďaka štúdiu - tam je to výnimka. V tejto diskusii to ženy tiež riešili: https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/praca-v-potravinach-je-potrebne-hygienicke-minimum/

doriiis
13. dec 2023

@katariiinkaa
@katariiinkaa ....v Lidli hygienické minimum mať nemusí.

bosorkabb
13. dec 2023

Hygienické minimum má mať každá predavačka (pravdaže aj iné profesie) nie len tá na pekárni.

katariiinkaa
13. dec 2023

@doriiis prečo by nemusela? Veď v každej jednej prevádzke kde sa stýka s potravinami - či už ide o obchody, kaviarne, reštaurácie atď. je to povinné. V máji som bola na skúšky z hygienického minima, takže som si istá že profesia ako predavačka tam bola spomenutá taktiež 🙂 Konkrétne na našom termíne boli 2 predavačky z 1day predajne, lebo keď tam chceli nastúpiť bolo to podmienkou.

doriiis
13. dec 2023

@katariiinkaa ....opýtaj sa hociktorej predavačky v hociktorom Lidli,či má HM.Nema ani jedna.Takisto ako nemusia mať to,nemusia chodiť ani na preventívne pravidelne lekárske prehliadky.To je čo?
Neviem prečo nemusia mať,ale nemaju

bosorkabb
13. dec 2023

@doriiis to je trochu blbosť. Ja ich poznám dosť a každá má hygienické minimum alebo školu. Dokonca niektoré robili skúšky vtedy keď ja.

lneviemmeno
13. dec 2023

@katariiinkaa ja som pracovala v xxx kaviarniach a hygienicke minimum netrebalo, a to boli velke firmy typu starbucks, costa atd.. iba chceli potravinarsky preukaz ktory vystavi obvodny lekar ale HM nie.

gabus543
13. dec 2023

@doriiis v Lidl musí mať každá HM pokiaľ nemá strednú školu s týmto zameraním musí absolvovať skúšky, samozrejme tieto skúšky sa nerobia zvlášť kvôli každému novému zamestnancovi ale hromadne

katariiinkaa
13. dec 2023

@lneviemmeno mame s manželom kaviaren, takze viem čo sa vyžaduje 🙂 oficiálne to treba, len veľa firiem na to kašle. Preto sa tu dočítate kto každý to nemá. Ale povinnosť to je.

rony2255
13. dec 2023

@spuntik1997
@katariiinkaa
@bosorkabb
@gabus543
nemusí mať hygienické minimum, stačí potravinársky preukaz, ktorý vystaví obvoďák a obnovuje sa každý druhý rok

katariiinkaa
13. dec 2023

@rony2255 Toto nebude celkom tak. Keď sme mali kontrolu z hygieny, hygienické minimum bola prvá vec čo nám na prevádzke kontrolovali.. a to mame 2 prevádzky v rozdielnych okresoch, na každej z nich to kontrolovali.

gabus543
13. dec 2023

@rony2255 pracujem v Lidl od 2016, momentálne som od septembra na MD robila som skúšky z HM na logistickom centre v Záborskom kde sme mali prednášku z Hygieny a absolvovali sme skúšky a dostali sme osvedčenie o absolvovaní a ani raz som ho nebola obnovovať a ani mi ho nevystavil obvoďák

mima1608
13. dec 2023

@rony2255 v Lidli už síce nerobím, ale robila som tam roky. Obnovovať preukaz som si nechodila, oni ma posielali na preventívky k ich zazmluvnenému dr. Čo sa týka HM - to nám robili na logistickom centre. Trvalo to celý deň, najprv prednáška, potom test a potom ústna odpoveď.

bosorkabb
14. dec 2023

@gabus543
@mima1608 hygienické minimum platí celý život. Stačí spraviť raz.
@rony2255 to sa mýliš. Je potrebný všade kde sa prichádza do kontaktu s potravinami vrátane balených.

gabus543
14. dec 2023

@bosorkabb veď som vyššie písala že ani raz som ho nebola obnovovať a že ani mi ho nevystavil obvoďák 😉

mima1608
14. dec 2023

@bosorkabb a ja som niekde písala, že ho treba obnovovať?
Inak zaujímavé je, že ja som ho mala už zo školy a manažérka ma aj tak do toho logistického centra poslala, že však nevadí, majú ísť všetci noví.

bosorkabb
14. dec 2023

@gabus543
@mima1608 sorry baby chcela som označiť len rony.

rony2255
16. dec 2023

@gabus543
@mima1608
tak je možné, že nám robili HM v prvý deň na LC, ale napamätám si, je tomu už 4 roky. A na preventívky som chodila k svojmu obvodnému.

@bosorkabb nepamätám si, že by som niekedy bola na HM. Aj keď som brigádovala v Kaufe, mala som len potravinársky preukaz. Aj v bufete keď som brigádovala. A keď sme boli z Lidlu na LC, nespomínam si, že by sme tam mali nejaký test. Bolo tam kvantum informácií o firme, jej chode atď

bosorkabb
16. dec 2023

@rony2255 robila som aj v kauflande a určite hygienické minimum musel zamestnanec mať.
Bez toho nemôže robiť v potravinách.

rony2255
16. dec 2023

@bosorkabb očividne môže. Nemám HM a robila som v bufete, v kauflande a v lidli. Aj inventúry v potravinách. Vždy pýtali len potravinársky preukaz

bosorkabb
16. dec 2023

@rony2255 no isto už treba. Chodia aj kontroly z hygieny.

rony2255
16. dec 2023

@bosorkabb tak to je možné, v potravinách nerobím už 2,5 roka

mandarinka555
16. dec 2023

@spuntik1997 Musíš si ho urobiť, ináč tam pracovať nemôžeš.