Môžem sa uplatniť s učiteľskou kombináciou biológia a chémia?
Dobrý deň, viete mi niekto z osobnej skúsenosti poradiť, či sa dá dobre uplatniť s učiteľskou kombináciou - biológia a chémia?
@brita Jasne, ja praveze suhlasim s tym, co pisete. Len som chcela podotknut, ze realita vie byt niekedy, zial, uplne odlisna.😔
@bilberryday len podla jednej ponuky nepaušalizuj, po prve priemerna mzda na SR je skoro 1300E.....tolko ucitel zarobi po 30r. a atestaciach, takže berme, že ma tych cca. 1000E....moj muž je vystudovany ucitel (2 cudzie jazyky), myslis, ze učí?.....ma vysmial, ze za taky plat sa nebude natahovat s detmi a hlavne premudrelymi rodičmi a robi v medzianrodnom korporate za raz tolko - nie veduca pozícia (ZA kraj)....v BA za to robit asi nik nebude.... mam pocit, že žijes trosku obmedzene a vidíš len to, čo chces......
@bilberryday mne nemusís davať platove tarify, ja som v skolstve, ale pre peniaze to nie je....(dokonca uvažujem o zmene, lebo to fakt dnes s tymi rodicmi vyhra nie je) a to mam plat trosku vyssi...ale to je len a len moja zasluha, že si robila atestacie, doktorat a vzdelavania - moj muz si nemusi robit nic a ma raz tolko...to zas neporovnavajme, ked si odmakas mas....ano...o osobnych priplatkoch pomlcim (take som nevidela) a tiez ti vlastne každe vzdelavanie ci atestaciu musi podpisat riaditel....co nerobi, aby usetril....takze ak mas stastie, ano, ale mas dost mylnu rpedstavu ako to funguje......nam aktualne vedenie nic nechce podpista a mozes byt sikovna ako len chces... a tajomstvo...v tom skolstve uz pomaly ani nik nebude.... ale tu zjavne nevadi ludom, že ich deti už ucia ti nekvalifikovani (jazyky i MAT).....sa potom necuduj....
@bilberryday ja som ti vysvetlila, ako to funguje...ale ty si slepa, tak bud...ja inak nevyplakavam, nemam preco...len ti ukazujem, že je kopa firiem, kt. ti zaplatia ovela viac než v skolstve (mimo BA) a na uroven sukr. firmy sa nedostanem nikdy, aj keby mi hned riaditel podpisal vsetky vzdelávania...a to som dost vysoko....
Ano,to mate pravdu.
@bilberryday podla tabuliek ma ucitel (bez atestacii).....priplatok za 10r. prax 31E..... takže tak som to myslela...ako pisem, nie vsetkym je umoznene robit atestacie, vyslovene su niekde zakazovane.... ale darmo, to ako niektorym ziakom vysvetlovat...
@bilberryday tu su aktualne platne tabulky: https://www.minedu.sk/data/files/11306_platove-...
@bilberryday to, že si nepocula, neznamena, že to neexistuje..... financie (media ti nepomožu, lebo plan vzdelavania ti schvaluje zamestnavatel...ak nema financie, tak ti to neschali - je to legalne).....ako vsade..... inak sa cudujem, že ty, co tak brojis v temach proti ucitelom sa nedovzdelávas a nejdes za takyto super plat uciť.....toto nikdy nechapem.....
@brita ale ma pravdu. Ano, tabulka nepusti. Ale je napriklad rozdiel, ked niekto zarobi 1000 eur v BA a okoli, kde je to podpriemer a rozdiel, ked trebars v Rimavskej Sobote. Argument, ze za rovnaku pracu rovnaka placa je fajn, ale povedzme si uprimne - zivot a hlavne cena nehnutelnosti v BA je niekolkonasobne vyssia ako trebars v RS, ZH, LC, SV....
@bilberryday Takže učiteľ s mizerným platom si za to vlastne môže sám? Že sa dobrovoľne ďalej nevzdeláva celé roky, za vlastné financie a vo svojom voľnom čase? Aha, veď ty ani nie si učiteľka, ale budeš učiteľov doslova presviedčať, že pri troche šťastia a úsilia časom majú až nadpriemerné platy? A to nehovorím o mužoch v školstve, ktorí musia mať ďalšie úväzky a výučbu, prípadne ešte iný druh práce, aby boli schopní uživiť nie len seba, ale aj vlastnú rodinu. Chápem, prečo vyštudovaní učitelia toto povolanie nechcú a nebudú robiť. A tie tabuľky si vlastne môžeš vieš čo...tie sumy v nich sú doslova bieda, vždy boli a aj budú. A o tých nástupných platoch, ktoré už pomaly ale isto dobieha aj výška minimálnej mzdy, je zbytočné sa baviť. A o tom tvojom "skilly" a "nadhľad" tiež radšej pomlčím.
@bilberryday No samozrejme, len tí učitelia 😉 A ty mi prosím, vysvetli, že ako je možné, že ti zamestnávateľ počas školského roka povinne nariaďuje xy školení, ktoré musíš absolvovať na vlastné náklady a vo svojom voľnom čase...samozrejme bez nároku na preplatenie a s 0 € aj naďalej vo výplate? To je tak, keď sa nieto veci neznalý, mieša znalým do kapusty a výsledok toho je potom ako vždy, že za všetko si môžu učitelia vlastne sami. Ty buď rada, že dnes má ešte vôbec kto učiť naše deti a mládež, a nie ešte poučovať pedagógov.
@tortelinka áno to je pravda, ale ja chcem žiť a nie prežívať. S tým platom by som si nemohla dovoliť veľa veci
@sorciera24 dosť radikálna zmena v názore u teba

Potom ucila ako nekvalifikovana a toto je uz zodpovednost riaditela skoly,ze takuto osobu zamestnal.Ale ked sa z rodicov nik nestazoval,tak ona zrejme veselo ucila dalej.Ked to rodicom nevadilo,tak sama predsa neodide.Takze kde niet zalobcu,niet ani sudcu.