icon

Môžem tieto otázky položiť na pracovnom pohovore?

27. mar 2023

Ahojte. Zareagovala som na jednu pracovnú ponuku, na ktorú spĺňam podmienky, je mi veľmi sympatická a veľmi nerada by som pokazila pohovor. Je pravda, že ma ešte nepozvali a ja si už v hlave robím scenáre, ale rada som vopred pripravená 😂😂 Je to administratívna práca na exportnom oddelení výrobnej firmy a je to vlastne to, čo robím teraz.

Je niektorá z týchto otázok nevhodná a radšej by som ju mala vynechať?
1.) Ako približne bude vyzerať môj bežný pracovný deň?
2.) V inzeráte je uvedená flexibilná pracovná doba a homeoffice, aké sú teda možnosti flexibility?
3.) (Tiež ako benefit je uvedený príspevok na stravu nad rámec zákona a príspevok na dopravu, viem, že to asi nebude majetok, ale rada by som vedela koľko teda mesačne by to bolo bonusových €, mám do toho vôbec rýpať, alebo nechať tak? Alebo sa opýtať aspoň na koho sa vzťahuje príspevok na dopravu?)
4.) V inzeráte je presne uvedené číslo brutto + mesačná variabilná odmena 0 - 8% základnej mzdy + 0 - 90 € mesačný dochádzkový bonus + bonus za odpracované roky. Od čoho sa odvíja variabilná odmena? Je náročné dosiahnuť 8% keď si človek štandardne dobre robí svoju prácu alebo je horná hranica iba za špeciálne pracovné úspechy? Aké sú kritériá na dosiahnutie dochadzkového bonusu? Aká je výška bonusu za odpracované roky? Teda ak pôjde všetko dobre a budú spokojní, aký konečný plat môžem očakávať?
5.) V inzeráte je uvedené garantované navýšenie základnej mzdy po odpracovaní 1 roku, môžem počítať s každoročným navyšovaním platu aspoň o infláciu? (Je na to aj nejaké cudzie slovo, na ktoré si samozrejme neviem spomenúť ani ho nájsť)
6.) V inzeráte na podobnú pozíciu, ktorý uverejnili v októbri mali ako požiadavku SAP - mierne pokročilý, ale v inzeráte na túto pozíciu to nie je. Budem pracovať aj so SAPOM? to by som asi zaradila hneď ako druhú otázku po tom ako bude vyzerať môj pracovný deň.
7.) Aké sú možnosti rastu? Budem mať neskôr možnosť prijať aj ďalšie zodpovednosti? (Je to dôvod prečo chcem odísť z terajšej práce, ale nechcem aby to vyznelo tak, že je mi málo to, čo popisujú v inzeráte)
8.) Keď už pri mne nebude človek, ktorý ma zaúčal, budem mať možnosť sa s niekým poradiť, alebo budem nechaná úplne sama na seba? (Dúfam že budem mať prístup k starším e-mailom a dokumentom, ale to sa ich nejdem pýtať)

Čo si o tom myslíte? Svedčí to o mne niečo zlé, keď sa tak viac pýtam na tie peniaze? Ak máte nápad ako niečo preformulovať alebo niečo viac sa opýtať sem s tým.

Ďakujem

Strana
z2
dadis
27. mar 2023

@dankanka No ale ved si tie otazky videla, nikto jej neradil sa nic nepytat, ale dali sme ku konkretnym otazkam nasu spatnu vazbu

Strana
z2