Môžem zostať na PN po ukončení pracovného pomeru?
Dobrý den,prosím Vás o radu.Po materskej som nastúpila do zamestnania po 2 mesiacoch hadzania hore,dole (skončila som uz na 4 prevádzke za necele 2 mes.)V poslednej prevádzke som to nezvládla a išla na PN...kde som bola spokojna ma nenechali....ale som stále v skúšobnej dobe.Došiel mi list o skončení pracovného pomeru (asi)este som ho neprebrala...v skúšobnej dobe sa to môže,že zamestnávateľ so mnou ukončí prac.pomer aj ked som pn,viem,ale zaujíma ma či môzem ostat naďalej pn,alebo dňom ukončenia PP zo strany zamestnávateľa mi zaniká aj nárok na nemocenské.Na predchádzajúcu predajňu nechcem nastúpiť preto som sa dala na pn plus k tomu osobne problémy(medzi tým zapríčinené)ktore potrebujem vyrisit psycholog,psychiater....Tak sa teda chcem opýtať čo robiť ako postupovať? Môžem ostat na pn alebo tým,ze mi dali ukončenie pp mi zaniká aj nárok na nemocenské? Vopred,ďakujem za každú rozumnú odpoveď k veci,hejty si nechajte pre seba ....ps...preradenie na prevádzku v,ktorej byt nechcem som riešila s nadriadeným,ale Bohužiaľ,nemali kým zaplatať dieru...tak ma tam dali... chcela som vyskúšať, ale ako som písala,cele zle tak som sa dala pn.
Tak ako bolo spomínané, no stress. PNku ti hradí ďalej SP.
@lucyy22 lekar ma zhodnotit ci mas byt PN ci nie, a nie ze nieco ''je cele zle''. ludia maju ovela vaznejsie problemy nez to ze ti vkuse menia prevadzku. to by ma zaujimalo co ti dal lekar, ze mas depresiu zo zamestnania? a narok na PN mas. len to ma lekar zhodnotit a nie ty.
ak ti lekar da predlzi PN, tak vies aj po skonceni pracovného pomeru, proste PN trvá. Akurat musí mat na to diagnozu.
Tak ako bolo spomínané, no stress. PNku ti hradí ďalej SP.
@billy_jean ďakujem za odpoveď
ak ti lekar da predlzi PN, tak vies aj po skonceni pracovného pomeru, proste PN trvá. Akurat musí mat na to diagnozu.
@oriesocek ved to,že je tam zdravotný problém,čiže nemusím ukončiť pn aj ked som mnou ukončili prac.pomer pn proste trvá a platí mi ju soc.poistovna ano?

pokracujes v platenej pn