Môžete odmietnuť ponúkanú prácu z úradu práce?
Ahojte. Toto je otázka za moju mamku. Tá má cca 1 rok do dôchodku a pred 3 mesiacmi skončila v práci, resp. ju prepustili, tak šla na Úrad práce. Teraz jej prišlo poštou z Úradu práce, že sa o týždeň musí dostaviť na pohovor do práce (ktorú v živote nerobila, nemá s ňou žiadne skúsenosti a ktorú už o svojom veku ani nebude vládať a stíhať).
Keďže som nikdy nebola na ÚP nemám s týmto skúsenosti. Čítala som všade, že vyslovene odmietnuť ponuku nemôže, pretože by ju vyradili z evidencie uchádzačov, avšak nastúpiť tam naozaj nechce. Ak by si vypýtala napríklad extrémne vysoký plat, bude sa to brať ako to, že odmieta prijať ponuku za ponúkanú mzdu? Aké máte skúsenosti? Prípadne ak by ju zobrali, môže hneď skončiť nasledujúci deň po podpísani zmluvy v rámci 3 mesačnej skúšobnej doby? Alebo aj to ukončenie sa berie ako dôvod na vyradenie? Ďakujem.
@vyrovnanaosoba no ved to...
@vyrovnanaosoba ano, ved k tomu tu dostala dosť odpovedí. Ale prečo sa takto trápi samotná autorka, ze mama dostala pozvanie na pohovor a navyše do prace, kam pravdepodobne ani nepôjde? Síce osobnú skúsenosť nemám, ale ako sledujem, dnes úrad práce a veci s tým spojené sú čisté formality. Neviem, ci by som si práve z toho robila takú ťažkú hlavu a starosti. Ide len o pohovor.
@petulda333 neviem, aké problémy by mala s UP. Firma nemá žiadny záväzok, že si musí niekoho vybrať.
Ja som normálne každému, kto nemal záujem, napísala, že je nevyhovujuci aj preto, aby mu práveže problémy nevznikli. Bolo vidieť, že niektorých na pohovor poslali preto, aby sa ich pokúsili zbaviť (dlhodobo nezamestnaní, mladi..). Cele to prebiehalo vo veľmi nepríjemnej atmosfére.
@tiika no mne povedala,zeby od uradu dostali zdrbanie,ze naco nukaju miesto,ked im nik nevyhovuje. Ocividne tam bolo uz viac ludi a nik nechcel nastupit. Veduca mi nukala,ze mi daju pracovnu dobu aku chcem,ze kludne ak treba ma aj skor pusti domov. Surne niekoho hladaju,len zial... Nie som rasistka,ale ti osadnici tam,su najhorsi v okoli. A teraz mozem rozmyslat co poviem na urade
@petulda333 to je fakt taký argument, že jej možno niečo povedia; akoze sa na ňu ešte v živote nikto asi ani krivo nepozrel. To je nič proti tomu, ze teba môžu vyradiť. Ako môže firma za to, akí sú v danej chvíli kandidáti. Oni tam skôr potrebovali silou mocou niekoho dostať, aj pod hrozbou toho vyradenia z evidencie.
@tiika ano,potrebuju,pretoze veduca pendouje medzi 2 prevadzkami a druha je vdova s malym dietatom,tak surne hladaju
Ja by som v pohode sla na pohovor a napr zistovala aka je pracovna doba lebo kazdy den o 16:00 musim octovat kvoli chemtrails a pod. 😁😁

@petulda333 a presne o tom to je. Oni nechcú starosti, tebe ich urobia