icon

Možnosti brigád pre študentov nad 20 rokov

29. máj 2025

Ahoj ja sa chcem spýtať či brigáda pre študentov platí aj keď mám 21 rokov a študujem 3 ročník strednej školy (dokončujem si školu externe(ale som registrovana ako študentka školy (chodím len na skúšky)(s osobných dôvodov som mala prerušené štúdium)Či mám rovnaké možnosti na uplatnenie aj keď v mojom veku študujem strednú školu, ďakujem veľmi pekne .Bojím sa že budú na mňa pozerať cez prsty a že si nenájdem dobrú prácu(brigádu).

autor
29. máj 2025

Okrem toho som aj zťp

lilianka28
29. máj 2025

Vek by nevadil, ale brigáda ako študent (dohoda s úľavami) nemôže byť z dôvodu externého štúdia. Musí ísť o denné štúdium.
Brigádovať môžeš, ale len na "obyčajnú" dohodu bez študentských úľav (o vykonaní práce, o pracovnej činnosti).

autor
29. máj 2025
@lilianka28

Vek by nevadil, ale brigáda ako študent (dohoda s úľavami) nemôže byť z dôvodu externého štúdia. Musí ísť o denné štúdium.
Brigádovať môžeš, ale len na "obyčajnú" dohodu bez študentských úľav (o vykonaní práce, o pracovnej činnosti).

@lilianka28 Aha ďakujem veľmi pekne

autor
29. máj 2025
@lilianka28

@lilianka28 Zle som sa vyjadrila mám individuálny študijný plán čiže som evidovaná ako študentka a naozaj myslíte že nikomu nebude vadiť ma zamestnať práve kvôli tomu veku že ešte nemám maturitu ?Toho sa dosť bojím že si ešte rok nenájdem brigádu

lilianka28
29. máj 2025

Záleží od zamestnávateľa, druhu vykonávanej práce a jeho preferencií. Len ako som písala, musí to byť evidované ako DENNÉ štúdium.
Brigádovať sa už môže od skončenia povinnej školskej dochádzky, teda od 15 - 16 rokov, a tí ešte určite nemajú maturitu. Maturita nie je podmienkou pre brigádu. Samozrejme keď ide o práce, u ktorých sa nevyžaduje kvalifikácia.