Možnosti brigády pre študentku pred osemnástkou
Už som sa všade naokolo pýtala a nič, buď berú od 18ky alebo bez papierov a s tým mama nesúhlasí. 18 budem mať až koncom leta.
Kde všade?
Kaufland, Tesco ....berú aj pod 18
Napr. dcéra brigáduje v kaviarni od 17tich
@nelca84 Neviem, či si môžu jednotlivé prevádzky upravovať podmienky, malo to byť všade rovnaké
@patka06 tak snad veduci si vybera koho prijme a ak ma 10 zaujemcov nad 18 a 10 do 18, tak jasne, ze si vyberie plnoleteho. Tiez by som si tak vybrala. Zamestnavanie mladistvych ma prisnejsie podmienky a zbytocna komplikacia.
@patka06 tak snad veduci si vybera koho prijme a ak ma 10 zaujemcov nad 18 a 10 do 18, tak jasne, ze si vyberie plnoleteho. Tiez by som si tak vybrala. Zamestnavanie mladistvych ma prisnejsie podmienky a zbytocna komplikacia.
@nelca84 Pokiaľ viem dohoda o brigádnickej činnosti študenta je rovnaká pre 17 r. aj 25 r. študenta - neviem o prísnejších podmienkach ani komplikáciách
Subjektívne môže uprednostniť plnoletého, ale neznamená to, že pod 18 neberú
@nelca84 Tesco bežne berie druhákov na SŠ t.j. 16 rokov + ukončená školská dochádzka
Dokonca ani do pokladne - nemusí mať 18 rokov - to prekvapilo aj mňa
@patka06 Chodili sme dvaja minulý týždeň po obchodoch a prevádzkach, priateľa už prijali mne povedala pani, že berú od 18 tich..
V malých prevádzkach rozhoduje majiteľ /berie od 18tich zrejme kvôli hmotnej zodpovednosti/ na tom nič nezmeníš
Skúšaj hľadať aj na FB v miestnych skupinách - tak si našla miesto moja dcéra
Kamarátkinho syna 17r. zase zobrali do Kauflandu cez agentúru
Skús pozrieť aj tu: https://www.brigada.sk/ alebo na profesia.sk
Držím palce, aby sa podarilo
V malých prevádzkach rozhoduje majiteľ /berie od 18tich zrejme kvôli hmotnej zodpovednosti/ na tom nič nezmeníš
Skúšaj hľadať aj na FB v miestnych skupinách - tak si našla miesto moja dcéra
Kamarátkinho syna 17r. zase zobrali do Kauflandu cez agentúru
Skús pozrieť aj tu: https://www.brigada.sk/ alebo na profesia.sk
Držím palce, aby sa podarilo
@patka06 skúšala som kadeako, ale v tých skupinách podľa mami je to tam odrb, napr pýtali poplatok za registráciu., predaj výrobkov od domu k domu ako robí teta ktoré nikto v okolí už nechce. Ani na tej brigáde nič nie je
dcéry brigádovali/ brigádujú od 16, buď v reštike ako pomocná sila alebo roznášanie letákov. v rámci možností cca 1X týždenne , aby ich to nezaťažovalo. a celkom pekne si privyrobili
Jasné, že ak pýtajú poplatok je to podvod, ale nie všetky sú také.
Neviem odkiaľ si, my sme z pomerne malého mesta a v miestnej skupine na FB bežne hľadajú brigádnikov, najmä teraz na leto ,na rôzne pomocné práce do pizzérií, kaviarní a pod. , ktorí nemusia mať 18. Výhoda je, že vieme, že to nie je podvod, keď sú to známe existujúce prevádzky.
Chce to len hľadať a skúšať.
Jasné, že ak pýtajú poplatok je to podvod, ale nie všetky sú také.
Neviem odkiaľ si, my sme z pomerne malého mesta a v miestnej skupine na FB bežne hľadajú brigádnikov, najmä teraz na leto ,na rôzne pomocné práce do pizzérií, kaviarní a pod. , ktorí nemusia mať 18. Výhoda je, že vieme, že to nie je podvod, keď sú to známe existujúce prevádzky.
Chce to len hľadať a skúšať.
@patka06 okr Lc
Ešte mi napadlo, skús pohľadať nejaké zbery ovocia alebo zeleniny, možno sú u vás v okolí pestovatelia, ktorí potrebujú pomoc.
Prípadne kúpaliská - či nepotrebujú na upratovanie,obsluhu a pod.
Ešte mi napadlo, skús pohľadať nejaké zbery ovocia alebo zeleniny, možno sú u vás v okolí pestovatelia, ktorí potrebujú pomoc.
Prípadne kúpaliská - či nepotrebujú na upratovanie,obsluhu a pod.
@patka06 nuž kúpalisko je jedna predvádzka, ale tam určite nejdem, kamarátka tam bola vlani, platená bola na čierno, ak jej večer zostalo hotové jedlo vedúca strhla nejakú sumu, keď bolo zlé počasie a ľudia nič nekupovali za ten deň jej nedali nič.

nuž s tým ale nič neurobíš.....ak chcú od 18, tak chcú od 18.....do 18 nie si zodpovedná v prípade že spôsobíš škodu ty, ale rodičia....preto..skús niečo ako roznos letákov alebo stráženie/venčenie psov....