Možnosti pre skrátenie výpovednej doby pri práci snov?
Ahojte, skusam, ci mi niekto neporadi, lebo som zufala…naskytla sa mi vyborna pracovna prilezitost, je to vsetko co som si predstavovala, a viac. Ide o to, ze chcu nastup od 1.10 a ja mam 2 mesiace vypovednu dobu. Dohodnut sa nie je mozne, som jedina co sa o vsetko stara…nedodrzanim som povinna uhradit zamestnavatelovi 2 mesiace priemenej mzdy…som z toho fakt smutna, uz vyse roka pracujem na sebe kvoli zmene prace a som z mesta kde proste nic nie je tak je tazko zohnat home office v danej oblasti :( dohoda z oboch stran nebude mozna…nesplnit ju asi tiez nie…neexistuje nieco ako to riesit?
@ivuska027 on jej nekazí budúcnosť, on chce dodržať vzájomnú dohodu, ktorá vznikla podpisom pracovnej zmluvy. Tie dva mesiace sú práve preto z dôvodu, aby si tu nahradu o ktorej píšeš stihol nájsť.
Asi by sa ti tiež nepáčilo, keby ti povedia, že o dva týždne konci končíš len tak bez vypovednej doby, odstupného..
Preco odchadzas? Neda sa na rovinu porozpravat so sucasnym zamestnavatelom? Ak je to o peniazoch, mozno dorovna tvoju terajsiu ponuku. Ak je to o naplni prace, to uz nic, ale aspon bude vediet, preco. Nepises ze by ste mali zle vztahy, tak by som to skusila riesit po dobrom.
Inak suhlasim s vyssie napisanym, skvela praca je taka, kde si ta natolko cenia, ze ta nenechaju odist kvoli peniazom/pockaju na teba tie dva mesiace. Ani jedna z tych dvoch mi tak nevychadza.
@tiika ona chce končiť o 6 týždňov, nie o dva. A všetci sme tu snáď príčetní. Žiadny zamestnávateľ nechce zamestnanca, ktorý chce odísť. To sa narusi dovera, všetko. Ak chce ona odísť, tak ju nezastavia ani 2 zostavajuce týždne, kde si môže kľudne čerpať dovolenku podľa zákona a ani keby tam ostala 3 mesiace. Keď už pokukuje, po inom jobe, už v tom terajšom nikdy nepôjde na 100% a každý zamestnávateľ to dobre vie. Keby výpoveď dala pred 4 dňami, všetko by bolo v absolútnom poriadku. Tak na čo sa tu hráme?
@tiika robila som dlhé roky personalistku. Ľudia odchádzali z rôznych dôvodov. Ale nedržali sme veru nikoho. A koho sme chceli prepustiť, vždy sme aj prepustili. Vždy je to o dohode zmluvnych strán. Netreba z toho robit stigmu. Dohoda o ukončení pracovného pomeru je legitimny nástroj ukotveny v zakonniku práce. 🙂
@maranta_leuconeura chcem ist niekde kde je vacsi potencial, aj karierny aj financny. Nie neda sa so sucasnym zamestnavatelom dohodnut o financiach. Skusala som uz 3x, dostala som medzirocne tak 10-20€ viac
Neviem, ako sa to právne riesi, ale určite by som robila vsetko preto aby som mohla odísť. Predávaš zamestnávateľovi svoj cas. To je to najviac co mame 🙃
Tak to teda nechapem.. ak je pre mna zamestnanec kľúčový a nechcem aby odisiel tak ho zaplatím..

Čo by sa stala, keby si bola dlhodobo PN. Len tak. Zrazu... zamestnávateľ by musel konať a niekoho najst. ja osobne by som už myslela na seba a svoje dobro (doteraz som myslela na zamestnávateľa, ešte som aj pockala kým sa nový zamestnanec zauci.
Samozrejme by som to zamestnávateľovi oznámila, že chcem z dôvodu xy odísť.