icon

Možnosti pre skrátenie výpovednej doby pri práci snov?

3. sep 2024

Ahojte, skusam, ci mi niekto neporadi, lebo som zufala…naskytla sa mi vyborna pracovna prilezitost, je to vsetko co som si predstavovala, a viac. Ide o to, ze chcu nastup od 1.10 a ja mam 2 mesiace vypovednu dobu. Dohodnut sa nie je mozne, som jedina co sa o vsetko stara…nedodrzanim som povinna uhradit zamestnavatelovi 2 mesiace priemenej mzdy…som z toho fakt smutna, uz vyse roka pracujem na sebe kvoli zmene prace a som z mesta kde proste nic nie je tak je tazko zohnat home office v danej oblasti :( dohoda z oboch stran nebude mozna…nesplnit ju asi tiez nie…neexistuje nieco ako to riesit?

Strana
z2
saraxyz
3. sep 2024

Čo by sa stala, keby si bola dlhodobo PN. Len tak. Zrazu... zamestnávateľ by musel konať a niekoho najst. ja osobne by som už myslela na seba a svoje dobro (doteraz som myslela na zamestnávateľa, ešte som aj pockala kým sa nový zamestnanec zauci.
Samozrejme by som to zamestnávateľovi oznámila, že chcem z dôvodu xy odísť.

tiika
3. sep 2024

@ivuska027 on jej nekazí budúcnosť, on chce dodržať vzájomnú dohodu, ktorá vznikla podpisom pracovnej zmluvy. Tie dva mesiace sú práve preto z dôvodu, aby si tu nahradu o ktorej píšeš stihol nájsť.

Asi by sa ti tiež nepáčilo, keby ti povedia, že o dva týždne konci končíš len tak bez vypovednej doby, odstupného..

maranta_leuconeura
3. sep 2024

Preco odchadzas? Neda sa na rovinu porozpravat so sucasnym zamestnavatelom? Ak je to o peniazoch, mozno dorovna tvoju terajsiu ponuku. Ak je to o naplni prace, to uz nic, ale aspon bude vediet, preco. Nepises ze by ste mali zle vztahy, tak by som to skusila riesit po dobrom.

Inak suhlasim s vyssie napisanym, skvela praca je taka, kde si ta natolko cenia, ze ta nenechaju odist kvoli peniazom/pockaju na teba tie dva mesiace. Ani jedna z tych dvoch mi tak nevychadza.

ivuska027
3. sep 2024

@tiika ona chce končiť o 6 týždňov, nie o dva. A všetci sme tu snáď príčetní. Žiadny zamestnávateľ nechce zamestnanca, ktorý chce odísť. To sa narusi dovera, všetko. Ak chce ona odísť, tak ju nezastavia ani 2 zostavajuce týždne, kde si môže kľudne čerpať dovolenku podľa zákona a ani keby tam ostala 3 mesiace. Keď už pokukuje, po inom jobe, už v tom terajšom nikdy nepôjde na 100% a každý zamestnávateľ to dobre vie. Keby výpoveď dala pred 4 dňami, všetko by bolo v absolútnom poriadku. Tak na čo sa tu hráme?

tiika
3. sep 2024

@ivuska027 suhlasi to, čo píšeš. Zároveň by som nenazývala to, že pokial niekto chce, aby sa dodržali vzajomne dohodnute podmienky, ako kazenie niekoho budúcnosti.

ivuska027
3. sep 2024

@tiika robila som dlhé roky personalistku. Ľudia odchádzali z rôznych dôvodov. Ale nedržali sme veru nikoho. A koho sme chceli prepustiť, vždy sme aj prepustili. Vždy je to o dohode zmluvnych strán. Netreba z toho robit stigmu. Dohoda o ukončení pracovného pomeru je legitimny nástroj ukotveny v zakonniku práce. 🙂

tiika
3. sep 2024

@ivuska027 áno je to legitímne pre obe strany, vždy sa môžu rozhodnut, či s nou súhlasia a nemalo by to byt pod nátlakom

autor
3. sep 2024

@maranta_leuconeura chcem ist niekde kde je vacsi potencial, aj karierny aj financny. Nie neda sa so sucasnym zamestnavatelom dohodnut o financiach. Skusala som uz 3x, dostala som medzirocne tak 10-20€ viac

kylie1983
3. sep 2024

Neviem, ako sa to právne riesi, ale určite by som robila vsetko preto aby som mohla odísť. Predávaš zamestnávateľovi svoj cas. To je to najviac co mame 🙃

top_manazerka
4. sep 2024

Tak to teda nechapem.. ak je pre mna zamestnanec kľúčový a nechcem aby odisiel tak ho zaplatím..

Strana
z2