Možnosti skrátenia výpovednej doby v štátnej správe
Dobry den. Prosím vás v statnej sprave je vypovedna doba vzdy 2 mesiace? Neda sa nijako dohodnut ked chce clovek odist hned? Dakujem.
Dohodnúť sa da, ale musia chcieť obe strany
@luliu dakujem. Veducu mame vybornu,myslim ze s nou by sa dalo. Len ci jej to nemusia schvalit na vyssich miestach. Myslela som si ze v statnej sprave je to striktné. Ze tam sa proste tie dva mesiace musia dodrzat
je to na dohode
@luliu dakujem. Veducu mame vybornu,myslim ze s nou by sa dalo. Len ci jej to nemusia schvalit na vyssich miestach. Myslela som si ze v statnej sprave je to striktné. Ze tam sa proste tie dva mesiace musia dodrzat
@anonym_autor Myslím, že tvoja vedúca bude malý pán na to, aby rozhodla o ukončení tvojho pracovného pomeru dohodou. Môže to navrhnúť, ale schváliť bo bude musieť vyšší nadriadený, alebo personálne.
nie je, da sa aj dohodnut
Neexistuje žiadne skrátenie výpovednej doby. Buď dávaš výpoveď s výpovednou dobou alebo žiadaš o dohodu ku konkrétnemu termínu. Toto platí ako v súkromnej, tak aj vo verejnej a štátnej správe. Čo sa týka vedúcej, záleží od nastavenia kompetencií. Niektorí vedúci pracovníci majú kompetencie sami rozhodovať, niektorí nie.
Buď dohoda, alebo zákonná výpovedná .. Nie také, že výpovedná 1 a pol mesiaca
Buď dohoda, alebo zákonná výpovedná .. Nie také, že výpovedná 1 a pol mesiaca
@ibrunova dobre ved to som sa nepytala.
Neexistuje žiadne skrátenie výpovednej doby. Buď dávaš výpoveď s výpovednou dobou alebo žiadaš o dohodu ku konkrétnemu termínu. Toto platí ako v súkromnej, tak aj vo verejnej a štátnej správe. Čo sa týka vedúcej, záleží od nastavenia kompetencií. Niektorí vedúci pracovníci majú kompetencie sami rozhodovať, niektorí nie.
@melanta super vdaka. To som chcela vediet ze ci sa da dohodnut
@anonym_autor v kazdej práci sa môžeš pokúsiť dohodnúť na ukončení PP. V tvojom prípade by som preto pripravila dohodu o ukončení PP k dátumu, ktorý ti vyhovuje. Vedúca to takto môže posunúť vyššie a uviest svoj postoj.
Pokial by s dohodou nesúhlasili, podaj klasicky výpoveď.
@anonym_autor v kazdej práci sa môžeš pokúsiť dohodnúť na ukončení PP. V tvojom prípade by som preto pripravila dohodu o ukončení PP k dátumu, ktorý ti vyhovuje. Vedúca to takto môže posunúť vyššie a uviest svoj postoj.
Pokial by s dohodou nesúhlasili, podaj klasicky výpoveď.
@tiika dakujem. Teraz pozeram ze na aku blbost mi zmenili nazov temy
Pripomina mi to tu pani,co robi na urade a v july jej koncila sk.doba,a tam som jej pisala,ze do konca jula mohla odist,zo dna na den ale teraz sa bude musiet dohodnut tak ako povie zamestnavatel,oni ona.
@anonym_autor veď preto píšem, že skrátiť sa nedá 🤣
@ibrunova no teraz som si vsimla ze mi to prepisali na taku hlupost 😀

Dohodnúť sa da, ale musia chcieť obe strany