icon

Možnosti zamestnania s vysokou školou na dedine

13. jan 2024

Ahojte, aké sú podľa vás povolania s ktorými je možnosť zamestnať sa i na dedine (alebo menšie mesto)?
Nemyslím tým práce ako predavačka alebo výrobný pracovník. Skôr niečo k čomu treba VŠ.
Napadá mi jedine napríklad sestra, lekár (ak je tam ambulancia) alebo ak je lekáreň tak farmaceut. Čo ešte?

Strana
z2
luizina
16. jan 2024

@stvura ja viem, ze ani tam nemozme cakat zazraky, ale tak tu dostala v drogerii cca 600-700€ co je za mna neviem ci na smiech, ci do placu (vobec na nezaujima, ze iny robia aj za menej). No predsa len ratam, ze v BA bude troska viac ponuk (dcera zoberie hocijakú robotu docasne), aspon pre nu (ja robim v AT) a ak nie, tak tiez moze AT zvazovat, mali by sme to blizsie. Je to naozaj smutna a zvlastna doba momentalne a netusim co bude dalej. Potom sa cuduju, ze ludia odchádzajú, alebo dochadzaju za pracou inde, ale ked chces uzivit rodinu, tak tazko tu sediet a cakat na zazrak. Znamy je elektrikar so skolou a vzdelanim pre tento obor, moze robit naozaj všetko a u nas hladal par mesiacov pracu (co ani pre neho nebola a to hladal na celom svk) a potom ho zobrali v ZA za 1200€ necelych 🤦🏻‍♀️ Teraz je v DE a tam so svojim vzdelanim a skusenostami zarobi 4-5 tis. Nejak mam pocit, ze u nas sa zastavil cas s prijmami, len s vydavkami nie, to sa mozme "hrdo" rovnak AT, alebo DE. Ja som robila 5 rokov v DE, teraz pracujem uz 6 rokov v AT a nechystam sa robit na svk, nemala by som šancu najst tu pracu a ak by aj nejakym zazrakom áno, tak si nemozem dovolit pracovať za napr 700€.

kulumulu123
16. jan 2024

@luizina uplne suhlasim s tebou prave preto tlacim svone deti do jazykov aj ked niektori maju pocit ze ved naco staci anglictina - no nestaci lebo po angl vie dnes kde kto...

fiafia
16. jan 2024

Bez známostí nájsť si dobrú robotu je takmer nulová šanca. Na dedinách je tlačenka na miesto aj rok dopredu.

eliska13
16. jan 2024

@luizina prečo ju nezoberies so sebou do AT?
Tu je to stratené, keď nebýva v Ba

luizina
16. jan 2024

@eliska13 nevie nemcinu a tam sa bez toho uz nezaobides. Preto zvazujem aspon blizsie ist zatial a ze by sa jazyk zacala ucit.

letmebe8
17. jan 2024

@eliska13 No ja napríklad nebývam v BA a nemám pocit, že tu kde som by to bolo stratené. 😀 dosť záleží na tom, ako sa človek snaží, tu každý len čaká kým mu niečo padne do huby bez roboty.

Strana
z2