Možnosti zamestnania s vysokou školou na dedine
13. jan 2024
Ahojte, aké sú podľa vás povolania s ktorými je možnosť zamestnať sa i na dedine (alebo menšie mesto)?
Nemyslím tým práce ako predavačka alebo výrobný pracovník. Skôr niečo k čomu treba VŠ.
Napadá mi jedine napríklad sestra, lekár (ak je tam ambulancia) alebo ak je lekáreň tak farmaceut. Čo ešte?
@luizina uplne suhlasim s tebou prave preto tlacim svone deti do jazykov aj ked niektori maju pocit ze ved naco staci anglictina - no nestaci lebo po angl vie dnes kde kto...
Bez známostí nájsť si dobrú robotu je takmer nulová šanca. Na dedinách je tlačenka na miesto aj rok dopredu.

@stvura ja viem, ze ani tam nemozme cakat zazraky, ale tak tu dostala v drogerii cca 600-700€ co je za mna neviem ci na smiech, ci do placu (vobec na nezaujima, ze iny robia aj za menej). No predsa len ratam, ze v BA bude troska viac ponuk (dcera zoberie hocijakú robotu docasne), aspon pre nu (ja robim v AT) a ak nie, tak tiez moze AT zvazovat, mali by sme to blizsie. Je to naozaj smutna a zvlastna doba momentalne a netusim co bude dalej. Potom sa cuduju, ze ludia odchádzajú, alebo dochadzaju za pracou inde, ale ked chces uzivit rodinu, tak tazko tu sediet a cakat na zazrak. Znamy je elektrikar so skolou a vzdelanim pre tento obor, moze robit naozaj všetko a u nas hladal par mesiacov pracu (co ani pre neho nebola a to hladal na celom svk) a potom ho zobrali v ZA za 1200€ necelych 🤦🏻♀️ Teraz je v DE a tam so svojim vzdelanim a skusenostami zarobi 4-5 tis. Nejak mam pocit, ze u nas sa zastavil cas s prijmami, len s vydavkami nie, to sa mozme "hrdo" rovnak AT, alebo DE. Ja som robila 5 rokov v DE, teraz pracujem uz 6 rokov v AT a nechystam sa robit na svk, nemala by som šancu najst tu pracu a ak by aj nejakym zazrakom áno, tak si nemozem dovolit pracovať za napr 700€.